Kansallinen koulutuksen arviointikeskus Karvi

Poliisiammattikorkeakoululle laatuleima – vahvaa näyttöä koulutuksen kehittämisestä laatujärjestelmän avulla

Jaa

Poliisiammattikorkeakoulu sai Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen toteuttamassa kansainvälisessä auditoinnissa laatuleiman, joka on voimassa kuusi vuotta 18.4.2018 alkaen. Poliisiammattikorkeakoulun laatujärjestelmä täyttää korkeakoulujen laadunhallinnan kansalliset kriteerit ja vastaa eurooppalaisia periaatteita ja suosituksia.

Kansainvälisen auditointiryhmän mukaan yksi Poliisiammattikorkeakoulun (Polamk) laatujärjestelmän keskeisiä vahvuuksia on kattavat menettelytavat korkeakoulun ydintoiminnan kehittämiseen. Toiminnan ja talouden suunnittelu on toimivaa ja sen seuranta järjestelmällistä. Laatujärjestelmä tunnetaan laajasti henkilöstön, opiskelijoiden ja ulkoisten sidosryhmien keskuudessa. Toimintakäsikirjan laaja saatavuus Polamkin verkkosivuilla on esimerkki hyvästä käytännöstä, joka tukee korkeakoulun sisäistä ja ulkoista laatuviestintää.

“Laatujärjestelmä toimii erityisen hyvin koulutuksen kehittämiseksi Poliisiammattikorkeakoulussa”, kertoo auditointiryhmän puheenjohtaja professori John Taylor. ”Ulkoisten sidosryhmien osallistaminen tutkintotavoitteisen koulutuksen kehittämiseen on myös Polamkin huomattava vahvuus. Työelämässä kertyvää tietoa ja kokemusta hyödynnetään järjestelmällisesti korkealaatuisen, tulevaisuuteen tähtäävän ja yhteiskunnan tarpeita kohtaavan poliisikoulutuksen tarjoamiseksi Polamkissa.”

Kansainvälinen yhteistyö on Polamkille enenevässä määrin merkittävä alue. Korkeakoulun valitsema vapaavalintainen auditointikohde olikin globaali yhteistyö.

Yksi auditointiryhmän kehittämissuosituksista Poliisiammattikorkeakoululle on, että palautetyökalujen tuottaman tiedon määrään kiinnitetään huomiota. “Varmistamalla, että kerätty tieto voidaan analysoida perusteellisesti ja tehokkaasti, Polamk voi edistää strategisten tavoitteidensa saavuttamista,” painottaa professori Taylor. Lisäksi ohjeistuksen ja lomakkeiden saatavuus ruotsiksi tulisi varmistaa ruotsinkielisille opiskelijoille.

Harjoittelun laadunhallinta on esimerkillistä ja korostaa Polamkin laatujärjestelmän vahvuuksia: läheistä yhteistyötä kumppaneiden ja sidosryhmien kanssa sekä selkeää yhteyttä koulutuksen ja työelämän välillä.

Auditointiryhmän loppuraportti

Lisätietoja

Auditointiryhmän puheenjohtaja, professori John Taylor j.r.taylor@lancaster.ac.uk, +44 153 953 0277 (yhteydenotot englanniksi)

Auditoinnin projektipäällikkö, arviointiasiantuntija Hilla Aurén, hilla.auren@karvi.fi,+358 29 533 5544

Raportin tilaukset

Assistentti Anu Lehikko 029 533 5503, anu.lehikko(at)karvi.fi

Tietoja julkaisijasta

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus Karvi
Kansallinen koulutuksen arviointikeskus Karvi
PL 28
00101 HELSINKI

029 533 5500http://karvi.fi

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) on itsenäinen koulutuksen arviointiviranomainen, joka toimii Opetushallituksen erillisyksikkönä. Karvi toteuttaa koulutukseen sekä opetuksen ja koulutuksen järjestäjien toimintaan liittyviä arviointeja varhaiskasvatuksesta korkeakoulutukseen. Arviointikeskus koostuu arviointineuvostosta, korkeakoulujen arviointijaostosta ja kolmesta osaamisyksiköstä: yleissivistävän koulutuksen ja varhaiskasvatuksen, ammatillisen koulutuksen sekä korkeakoulutuksen ja vapaan sivistystyön yksiköstä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallinen koulutuksen arviointikeskus Karvi

Kutsu tulosten julkistamistilaisuuteen: Millainen on suomalainen lääkäri? – Lääketieteen peruskoulutus arvioitu ensimmäistä kertaa5.6.2018 12:38Kutsu

Aika: perjantai 15.6. mediatilaisuus klo 9.00-10.00, julkistamistilaisuus 10.00–13.00 Paikka: Suomen Kansallismuseo, Mannerheimintie 34 Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) on toteuttanut lääketieteen peruskoulutuksen ensimmäisen kansallisen arvioinnin. Arviointi toteutettiin vuosina 2016–2018. Julkistamistilaisuudessa esitellään arvioinnin tuloksia ja suosituksia, jotka heijastavat lääkäreiden työn muuttuvia osaamisvaatimuksia ja tulevaisuuden toimintaympäristöä. Arvioinnissa vastataan muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Millainen on lääketieteellisen koulutuksen nykytila? Mitkä ovat sen vahvuudet ja haasteet? Miten lääkärikoulutus vastaa sote-uudistuksen tuomiin osaamistarpeisiin? Julkistamistilaisuudessa kuullaan edustajia kaikista viidestä Suomen yliopistosta, joissa lääketiedettä opetetaan. Tuloksia kommentoi muun muassa sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila. Tutustu seminaarin ohjelmaan. Seminaarin kielenä on englanti. Tilaisuutta voi seurata myös verkosta tämän

Maailman paras amis?18.5.2018 08:45Blogi

Suomalainen ammatillinen koulutus on huippuluokkaa, mutta huippuosaajien lisäksi tutkintotodistuksen saa moni opiskelija, joka saavuttaa vain tutkinnon minimivaatimukset. Osaamisten vaatimustasosta on pidettävä huolta, sillä vaatimalla liian vähän ja joustamalla vaatimustasosta muun muassa nuorten syrjäytymisriski lisääntyy. Koulutuksen työelämärelevanssi ja opiskelijalähtöisyys sekä rakentavan keskustelukulttuurin luominen eri toimijatahojen välille ovat ammatillisen koulutuksen kehittämisen lähtökohtia.

KUTSU: Millaista osaamista suomalainen koulutusjärjestelmä tuottaa? – Arviointifoorumi 25.5.17.5.2018 08:00Kutsu

Aika: perjantai 25.5. klo 9.00–16.00 Paikka: Musiikkitalon Black Box -sali, Helsinki Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) järjestää toukokuussa ensimmäistä kertaa Arviointifoorumin, jossa tarkastellaan laaja-alaisesti koulutuksen nykytilaa ja tulevaisuutta arviointitiedon pohjalta eri koulutusasteilla: varhaiskasvatuksessa – esi- ja perusopetuksessa – lukiokoulutuksessa – ammatillisessa koulutuksessa – korkeakoulutuksessa – vapaassa sivistystyössä. Puheenvuoroissa, työpajoissa ja keskusteluissa pohditaan esimerkiksi seuraavia kysymyksiä: Millaista osaamista suomalainen koulutusjärjestelmä tuottaa? Toteutuuko koulutuksellinen tasa-arvo ja osallisuus? Mitä tapahtuu oppijan polun nivelvaiheissa? Vastaako osaaminen työelämän vaatimuksia? Millainen on koulujen digitalisaation tila? Päivän muita teemoja ovat muun muassa luottamus suomalaisen koulutus- ja arviointijärjestelmän perustana, maahanmuuttajien koulutus sekä ruotsinkielinen koulutus. Tutustu Arviointifoorumin ohjelmaan. T

Monipuolisilla menetelmillä ja yritysyhteistyöllä hyvät yrittäjyysvalmiudet ammatillisessa koulutuksessa ja korkeakouluopetuksessa3.5.2018 08:00Tiedote

Korkeakouluissa on menossa selkeä yrittäjyysbuumi: yli puolet korkeakouluopiskelijoista kertoi pitävänsä yrittäjyyttä kiinnostavana uravaihtoehtona. Samanlaista buumia ei voida opiskelijakyselyn perusteella sanoa näkyvän ammatillisessa koulutuksessa. Yritysten ja yrittäjyyden vahvistaminen on yksi Sipilän hallituksen tavoitteista.

En kvalitetsstämpel till Polisyrkeshögskola – starka bevis på att utbildningen utvecklas med hjälp av kvalitetssystem18.4.2018 15:12Tiedote

Nationella centret för utbildningsutvärdering har genomfört en auditering av Polisyrkeshögskolan och har beviljat yrkeshögskolan en kvalitetsstämpel som gäller i sex år från och med den 18 april 2018. Yrkeshögskolans kvalitetssystem uppfyller de nationella kriterierna för kvalitetshantering som fastställts för högskolor och motsvarar de europeiska principerna och rekommendationerna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme