Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Poliittiselta seurantaryhmältä ehdotus Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen luottamuselinrakenteeksi

Jaa

Seurantaryhmän ehdotuksessa on lakisääteisten luottamuselinten lisäksi palvelut ja resurssit -lautakunta, tulevaisuus ja kehittäminen -lautakunta, valmius- ja turvallisuuslautakunta, yksilöasioiden jaosto ja aluevaltuuston neuvottelutoimikunta. Luottamuselinrakenteesta päättää aluevaltuusto. Seurantaryhmä sai työnsä päätökseen, viimeinen kokous oli 20.1.2022.

Ehdotus luottamuselinorganisaation rakenteeksi.
Ehdotus luottamuselinorganisaation rakenteeksi.

Hyvinvointialueen lakisääteisiä luottamuselimiä ovat aluevaltuusto ja aluehallitus, tarkastuslautakunta, kansalliskielilautakunta, aluevaalilautakunta, nuorisovaltuusto, vammaisneuvosto ja vanhusneuvosto Muilta osin luottamuselinorganisaatiosta päättää Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto, jonka ensimmäinen kokous on 7.3.2022. 

”Seurantaryhmä suosittaa aluevaltuustolle yksimielisesti tämän luottamuselinrakenteen hyväksymistä. Rakenteen pohjalta lähdetään vaalien jälkeen neuvottelemaan puolueiden välistä paikkajakoa ja tavoitteena on, että ensimmäisessä valtuustossa valitaan luottamushenkilöt tehtäviinsä”, sanoo seurantaryhmän puheenjohtaja Henrik Vuornos.

Ehdotus ei-lakisääteisten lautakuntien/jaostojen tehtävistä:

  • Palvelut ja resurssit -lautakunta/jaosto käsittelee palvelujen saatavuutta, palveluketjujen ja -kokonaisuuksien yhteensovittamista, hankinta- ja tuotantotapoja, henkilöstön saatavuutta ja investointien valmistelua.
  • Tulevaisuus ja kehittäminen -lautakunta/jaosto käsittelee palvelujen uudistamisen linjauksia, digitalisaatiota, väestön palvelutarpeen muutoksiin vastaamista, ruotsin kielen kehittämistehtäviä, muiden kieliryhmien asioita sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä.
  • Valmius ja turvallisuus -lautakunta/jaosto käsittelee pelastustoimen ohjausta, valmiussuunnittelua ja turvallisuusasioita.
  • Yksilöasioiden jaosto käsittelee yksilöä ja perhettä koskevat sosiaali- ja terveydenhuollon koskevat asiat sekä viranhaltijapäätöksistä tehdyt oikaisuvaatimukset ja päättää henkilön tahdosta riippumattomasta huollosta, hoidosta tai muista laissa säädetyistä toimenpiteistä.
  • Aluevaltuuston neuvottelutoimikunnan tavoitteena on sovittaa valtuustoryhmien näkemyksiä aluevaltuustoon valmisteilla olevien asioiden osalta ja sen lisäksi tukea aluehallitusta ja seurata erityisesti siirtymäkauden aikana seuraavien tavoitteiden toteutumista ja kehittämistä: hyvä palveluiden saatavuus ja laatutaso, aktiivinen lähidemokratia ja alueellinen edustavuus, alueellinen yhdenvertaisuus, näkyvät ja toimivat yhteistyörakenteet sekä henkilöstön turvallisen siirtymän toteutuminen.

Lisätietoa:

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sanna SvahnLänsi-Uudenmaan hyvinvointialueen väliaikaisen valmistelutoimielimen puheenjohtaja / Ordförande för det temporära beredningsorganet för Västra Nylands välfärdsområde

Puh:050 544 6535sanna.svahn@espoo.fi

Henrik VuornosLänsi-Uudenmaan hyvinvointialueen poliittisen seurantaryhmän puheenjohtaja / Ordförande för den politiska övervakningsgruppen

Puh:044 253 4444henrik.vuornos@gmail.com

Kuvat

Ehdotus luottamuselinorganisaation rakenteeksi.
Ehdotus luottamuselinorganisaation rakenteeksi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde
Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde
PL 202
02070 Espoon kaupunki

https://www.luvn.fi

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue järjestää sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut 1.1.2023 alkaen Espoon, Hangon, Inkoon, Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan, Raaseporin, Siuntion, Karkkilan ja Vihdin asukkaille.

Twitter: @LUhyvinvointi@LUpelastus

Facebook: @LansiUudenmaanHyvinvointialue@LansiUudenmaanPelastuslaitos

Verkkosivut: 
www.lu-palvelut.fi/hyvinvointialue
www.lu-palvelut.fi/valfardsomrade
www.lu-palvelut.fi/wellbeingservicescounty

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme