Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Polkupyörälähetit kisaavat Pohjoismaiden mestaruudesta Teurastamolla 2. päivä syyskuuta

Jaa

Polkupyörälähettien Pohjoismaiden mestaruuskilpailu Nordic Cycle Messenger Championship NCMC kerää Helsingin tukkutorin alueelle ja Teurastamolle lähes sata nykyistä ja entistä pyörälähettiä sekä urbaanin pyöräilyn harrastajaa kilpailemaan kuvitteellista kaupunkia simuloivalla radalla 2. päivä syyskuuta. Kilpailijat noutavat ja toimittavat lähetyksiä yrityksestä toiseen. Tehokkaimmin työnsä hoitanut voittaa.

 Taito ratkaisee

”Pelkillä nopeilla jaloilla kilpailussa ei pärjää vaan hoksottimien pitää olla hereillä, sillä reittiä voi optimoida niputtamalla rasteilla käyntejä alituisen korttelin kiertämisen sijaan”, kertoo NCMC-organisaation edustaja Toni Tiainen.

”Pääkilpailun jälkeen radan täyttävät kuormapyörät, joiden ammattitaidon mittarina nopeuden lisäksi on myös täyden lastin turvallinen liikuttelu.”

Kilpailijoita saapuu Pohjoismaiden lisäksi muun muassa Venäjältä, Virosta, Latviasta, Saksasta ja Englannista.

Yleisö on tervetullut seuraamaan kilpailua Teurastamon pihalle (Työpajankatu 2), jossa käydään lauantain aikana myös kiinteävälitteisten fixed gear -pyörien taitokilpailu King of Fixed. Lajeina jo kolmattatoista kertaa järjestettävässä kuninkuuskilpailussa ovat takaperinympyrät, lukkojarrutus ja paikallaan seisonta.

Pyörälähetit kilpailevat Pohjoismaiden mestaruudesta vasta toista kertaa, mutta maailman ja Euroopan mestaruuksia on jaettu jo pitkään. Helsingissä kilpailtiin Euroopan mestaruuksista vuonna 2006.

Ainutlaatuisella ammattikunnalla on vahva kulttuuri

Oman vahvan alakulttuurinsa omaavan ammattikunnan kilpailut ovat oman näköisiään ja järjestelyissä on vahva tee-se-itse -henki. Yhteisö majoittaa ulkomailta saapuvat kollegat asuntoihinsa ja ruokaa laitetaan yhdessä.

Läheteillä on myös kansallisia ja kansainvälisiä onnettomuuskassoja vaarallisen työn vuoksi. Jos jotain sattuu ja apua tarvitaan, yhteisö aktivoituu varainhankinnan muodossa.

Suomessa aktiivisten lähettien määrä on nousussa, varsinkin ruokatoimituspalveluiden myötä, mutta perinteisetkin kuriirit ovat pitäneet pintansa pääasiallisesti tekohampaita ja hammasmuotteja kuljettaen.

Vedokset, sopimukset ja kovalevyjen sisällöt liikkuvat yritysten välillä internetissä, mutta pyörälähettien kulttuuri pitää pintansa. Kyseessä on yhtä paljon elämäntyyli kuin työ.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Toni Tiainen puh. 040 8494261, ncmchelsinki@gmail.com

Tiimipäällikkö Tommi Tapana, kaupunkiympäristön toimiala, puh. 040 7455212, tommi.tapana@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Teurastamo on Helsingin ruokakulttuurin sydän ja kaupunkilaisten oma takapiha itäisessä kantakaupungissa Kalasataman kainalossa. Uutta kaupunkikulttuuria kuhiseva entinen teurastuslaitos vuodelta 1933 avattiin kaupunkilaisten käyttöön syksyllä 2012.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 19.6.201819.6.2018 18:14Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunta/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-06-19_Kylk_18_Pt/index.html Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/kaupunkiymparistolautakunta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme