Varsinais-Suomen ELY-keskus

Polsun sillalle Säkylän Köyliössä asetetaan raskasta liikennettä haittaava painorajoitus

Jaa

Säkylässä Köyliön Kirkkosaareen johtavalle Polsun sillalle (mt 12689) joudutaan asettamaan raskasta liikennettä haittaava painorajoitus puupaalujen lahovaurion vuoksi. Sillalle asetetaan 20 tonnin painorajoitus ajoneuvoyhdistelmän suurimalle sallitulle massalle. Rajoitus mahdollistaa linja-autojen kulun sillalla, mutta raskaat kuorma-autot ja ajoneuvoyhdistelmät joutuvat jatkossa kiertämään sillan. Painorajoituksella pyritään turvaamaan sillan turvallinen käyttö siihen saakka, kunnes silta saadaan uusittua.

Polsun silta Säkylän Köyliössä
Polsun silta Säkylän Köyliössä

Sillalle asetetaan 20 tonnin painorajoitus ajoneuvoyhdistelmän suurimalle sallitulle massalle. Rajoitus mahdollistaa linja-autojen kulun sillalla, mutta raskaat kuorma-autot ja ajoneuvoyhdistelmät joutuvat jatkossa kiertämään sillan.Kiertomatka on pisimmillään reilu 10 kilometriä. Kiertoreitti kulkee maantietä 2131, valtatietä 12 ja maantietä 2140 pitkin. Painorajoitus tulee voimaan, kun merkit on asetettu maastoon. Merkit on tilattu, mutta niitä ei ole vielä saatu. Painorajoitusmerkit asetetaan sillan molempiin päihin. Lisäksi tien molempiin päihin asetetaan ennakkomerkit painorajoitetusta sillasta.

Polsun sillalle tehtiin aiemmin tänä kesänä laajennettu yleistarkastus, jossa keskityttiin sillan kantaviin rakenteisiin eli puupaaluihin. Puupaaluja kairattiin laajasti ja osassa puupaaluja havaittiin melko laajallekin levinnyttä lahovauriota. Lahovaurio heikentää merkittävästi sillan kantavuutta. Tästä syystä sillalle joudutaan asettamaan heti painorajoitus. Painorajoituksella pyritään varmistamaan sillan turvallinen käyttö siihen saakka, kunnes se voidaan uusia. Tavoitteena on käynnistää vuonna 2022 tiesuunnitelman laatiminen uudesta sillasta. Menee kuitenkin vielä useampi vuosi, ennen kuin uusi silta on rakennettu. Uuden sillan rakentamisen alustava kustannusarvio on n. 3 M€.

Polsun silta on puukantinen teräksinen jatkuva palkkisilta, jonka puukansi on päällystetty. Se on rakennettu v. 1965. Liikennemäärä sillalla on n. 550 ajoneuvoa vuorokaudessa, josta raskaan liikennettä on alle 50 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Lisätietoa: Varsinais-Suomen ELY-keskus, siltainsinööri Jari Nikki, p. 0295 022 816

Avainsanat

Kuvat

Polsun silta Säkylän Köyliössä
Polsun silta Säkylän Köyliössä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Ny skjuts åt vattenvården! - finansiering för restaurering av vattendrag kan sökas från 18 oktober till 30 november (Egentliga Finland, Satakunta)15.10.2021 16:56:32 EEST | Tiedote

Du kan ansöka om finansiering från NTM-centralen i sydvästra Finland för vattendragsrestaureringar i regionerna Satakunta och Sydvästra Finland. NTM-centralerna kan bevilja prövningsbaserad finansiering för genomförande och planering av restaureringar av vat-tendrag. Finansiering kan också beviljas för förstärkning av regionala verksamheten, vatten- och fiskerihushållningsåtgärder och omfattande vattendragbaserad vattenförvaltning inom jordbruk och skogsbruk.

ELY-keskus laskee vt 9 nopeusrajoitusta 70 km:iin/h Aurassa Kuuskosken liittymän kohdalla4.10.2021 09:47:52 EEST | Tiedote

ELY-keskus laskee valtatien 9 nopeusrajoitusta 70 km:iin/h Aurassa Kuuskosken liittymän kohdalla. Liittymän kohdalla on tällä hetkellä nopeusrajoitus 80 km/h. Liittymässä tapahtui kesällä kuolemaan johtanut peräänajo-onnettomuus ja ELY-keskus on saanut sen seurauksena palautetta ja toiveita sekä nopeusrajoituksen laskun että säilyttämisen puolesta. ELY-keskuksen harkinta asiassa perustuu liikenteen turvallisuuteen ja sujuvuuteen sekä eri tienkäyttäjäryhmien tarpeiden tarkasteluun. Valtatie 9 on osa asetuksella määrättyä pääväyläverkkoa. Pääväyläverkon teillä pyritään turvaamaan pitkän matkan liikenteen sujuvuus. Nopeita ratkaisuja liittymän parantamiseen ei ole näköpiirissä.

Korkeat ajonopeudet ja risteysturvallisuus huolettavat Turun ympäristökuntien liikenteessä30.9.2021 15:27:21 EEST | Tiedote

Turun ympäristökuntien liikenneturvallisuussuunnitelmien päivitys käynnistyi keväällä 2021. Kevään ja kesän aikana toteutettiin kaikille avoin liikenneturvallisuuskysely, analysoitiin kuntien liikenneturvallisuustilannetta ja kartoitettiin kuntien liikenneturvallisuustyön nykytilaa. Kokonaisuudessaan liikenneturvallisuussuunnitelmien päivitys valmistuu keväällä 2022.

Varsinais-Suomen ELY-keskus uusii useita putkisiltoja ja suuria tierumpuja loka- ja marraskuussa29.9.2021 09:02:37 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus uusii syksyn 2021 aikana useita putkisiltoja ja suuria tierumpuja. Korjaustöistä aiheutuu liikennehaittoja, kun liikenne joudutaan katkaisemaan siltapaikalla putken vaihdon ajaksi. Osassa kohteista siltojen uusimistyön ajaksi liikenne ohjataan kiertoreiteille, osassa kohteista liikennettä ohjataan työmaan kohdalla liikennevaloilla. Liikennehaittojen vähentämiseksi osa kiertoreittiä tarvitsevien kohteiden toteutus on ajoitettu koulujen syysloma-aikaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme