Valtiokonttori

Polttoainetuki haettavissa 30.11. klo 16.15 saakka

Jaa

Polttoainetuki kuljetus- ja työkonelan yrityksille tuli haettavaksi Valtiokonttorista 1.11. Tuen hakuaika päättyy 30.11.

Polttoainetuki kompensoi helmikuussa 2022 alkanutta äkillistä polttonesteiden hinnan nousua, joka alkoi Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Polttoainetuki koostuu kuljetusyrityksille maksettavasta kuljetustuesta ja työkoneyrityksille maksettavasta polttoöljytuesta. Tukia haetaan samalla hakemuksella Valtiokonttorin sähköisen asiointipalvelun kautta. Hakuaika päättyy 30.11. klo 16.15, joten nyt käsillä on viimeiset hetket tuen hakemiseen.

Polttoainetukea on mahdollista saada kolmelta kuukaudelta (helmikuu-huhtikuu 2022). Tuki kattaa 5 prosenttia polttoainekustannuksista näiltä kuukausilta.

Tukea myönnetty tähän mennessä 25 miljoonaa

Tähän mennessä polttoainetukea on hakenut noin 8 700 yritystä. Niistä päätöksen on saanut 88 prosenttia. Tuen hyväksymisprosentti on pysynyt korkeana, ja 92 prosenttia saapuneista hakemuksista on saanut myönteisen päätöksen.

Tukea on yhteensä maksettu tähän mennessä noin 25 miljoonaa euroa. Toimialoista tukea on saanut eniten maaliikenne ja putkijohtokuljetus sekä erikoistunut rakennustoiminta. Alueellisesti tukea on maksettu eniten Uudellemaalle.

Tarkempia tilastoja on saatavilla polttoainetuen tilastosivulla.

Hakemukset jätettävä klo 16.15 mennessä

Kaikkien hakemusten on oltava perillä Valtiokonttorissa keskiviikkona 30.11. klo 16.15 riippumatta siitä, lähetetäänkö hakemus sähköisen asiointikanavan kautta vaiko postitse. Postitse lähetettyjen hakemusten tulee olla perillä Valtiokonttorin kirjaamossa viimeistään klo 16.15. Saman päivän postileima ei siis riitä.

Kustannustuen ehdot ja hakuohjeet löytyvät verkosta osoitteesta haepolttoainetukea.fi.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Valtiokonttori
Valtiokonttori
PL 14
00054 VALTIOKONTTORI

https://www.valtiokonttori.fi

Valtiokonttori on valtiovarainministeriön hallinnonalalla toimiva virasto, joka on perustettu vuonna 1876. Palvelemme valtionhallintoa, kansalaisia, kuntasektoria, yhteisöjä ja yrityksiä.

Valtiokonttori vastaa valtion lainanotosta ja valtionvelan riskienhallinnasta. Hallinnoimme valtion myöntämiä lainoja, korkotukia ja valtiontakauksia. Valtiokonttori vastaa kustannustukien ja sulkemiskorvausten käsittelystä ja maksatuksista koronapandemian vuoksi kärsineille yrityksille. 

Valtiokonttorin tehtäviä ovat lisäksi valtion konsernilaskenta ja taloushallinnon sekä maksuliikkeen ohjaaminen. Tuemme valtion organisaatioita työelämän murroksessa ja edistämme tiedolla johtamista. Kansalaisille myönnämme muun muassa sotilasvamma- ja rikosvahinkokorvauksia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtiokonttori

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme