Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Ponttonisilta Kaivopuistosta Uunisaareen

Jaa

Merisataman rannassa Ehrenströmintien ja Pohjoisen Uunisaaren välillä oleva kävelyponttonisilta asennetaan paikoilleen maanantaina 16. marraskuuta. Ponttonisilta on ulkoilijoiden käytössä 15. huhtikuuta 2021 asti.

Arkistokuva Uunisaaren kävelysillan asennustöistä. Kuva: Helsingin kaupunki
Arkistokuva Uunisaaren kävelysillan asennustöistä. Kuva: Helsingin kaupunki

Kaivopuiston edustalla sijaitseva Uunisaari on pinta-alaltaan noin kolme hehtaaria ja muodostuu toisiinsa yhdistetyistä eteläisestä ja pohjoisesta saaresta. Vieressä olevaan Liuskasaareen on myös yhteys siltaa pitkin. Uunisaari on perinteikäs helsinkiläisten virkistyskäyttökohde, sillä jo 1800-luvulla saaressa toimi suosittu merikylpylä. Uunisaaressa on aikoinaan ollut myös öljynkeittämö sekä maalitehdas ja on saarella valmistettu jopa ruumisarkkuja.

Saaressa on nykyään tilausravintola Uunisaari, maakaasulla lämpiävillä kiukailla varustettuja tilaussaunoja ja kahvila on avoinna 21. marraskuuta lähtien lauantaisin sekä sunnuntaisin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja Uunisaaren ponttonisillasta:
Tomi Bruns
puh. 040 5479924
sähköposti tomi.bruns@hel.fi
tiimiesimies
Helsingin kaupunki, kulttuuri ja vapaa-aika, ulkoilupalvelut

Kuvat

Arkistokuva Uunisaaren kävelysillan asennustöistä. Kuva: Helsingin kaupunki
Arkistokuva Uunisaaren kävelysillan asennustöistä. Kuva: Helsingin kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uusia koronaepidemian hillitsemiseen tähtääviä rajoituksia ja suosituksia voimaan Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan palveluissa 23.11.2020 alkaen 20.11.2020 16:41:00 EETTiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi 19.11.2020 uusista suosituksista ja rajoituksista koronaepidemian leviämisen hillitsemiseksi. Kirjastot, kulttuurikeskukset, museot, nuorisotalot ja liikuntapaikat pysyvät auki. Yleisötilaisuuksien osallistujamäärä on rajattu enintään 20 henkilöön ja aikuisten joukkue- ja kontaktilajien harrastustoiminta perutaan ajalla 23.11.-13.12.2020.

Ennakkotiedote: kulttuuri- ja kirjastojaoston ylimääräinen kokous 24.11.202020.11.2020 12:21:54 EETTiedote

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto kokoontuu päätöksentekoon ylimääräiseen kokoukseen ti 24.11.2020. Kokouksen esityslista on julkaistu. Kokouksessa päätetään 3 miljoonan euron erityisavustuksen kohdentamisesta taide- ja kulttuurialan yhteisöille koronapandemiasta palautumiseen vuosille 2020–2021 sekä kehittämistavustuksista vuodelle 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme