POP Pankkikeskus osk

POP Pankki -ryhmään kuuluvat Keuruun Osuuspankki ja Liedon Osuuspankki valmistelevat sulautumista – tavoitteena kolmen kasvualueen vahva pankki

Jaa

Keuruun Osuuspankin ja Liedon Osuuspankin hallitukset esittävät osuuskuntakokouksilleen pankkien yhdistymistä. Maantieteellisesti uusi, vielä loppuvuodesta aloittava pankki sijoittuisi Turku-Tampere-Jyväskylä-akselille nykyisten pääkonttoripaikkakuntien Keuruun ja Liedon lisäksi.

Keuruun Osuuspankin ja Liedon Osuuspankin sulautumissuunnitelma poikkeaa pankkialalla totutuista sillä, että se toisi yhteen aiemmin selkeästi omilla markkina-alueillaan, Keski-Suomessa ja Varsinais-Suomessa, toimineet pankit. Pankit perustelevat suunnitelmaansa asiakaslähtöisten pankkipalvelujen turvaamisella sekä entistä paremmalla kyvyllä vastata paikallisen elinkeinoelämän investointitarpeisiin.

Hallitusten esitys etenee seuraavaksi osuuskuntakokousten käsiteltäväksi. Sulautuminen ei vaikuttaisi toteutuessaan nykyisten asiakkaiden päivittäiseen pankkiasiointiin eikä henkilöstömäärään. Avautuessaan loppuvuodesta uutta pankkia edustaisivat konttorit Turussa, Liedossa, Tampereella, Keuruulla, Mänttä-Vilppulassa sekä Jyväskylässä. Sen työllistämisvaikutus olisi noin 35 henkilöä.

– Sekä Liedon että Keuruun Osuuspankeilla on yli satavuotinen, alueellisen elinvoimaisuuden tukemiseen perustuva pankkihistoria. Tässäkin tilanteessa suunnitelma pohjautuu vahvaan yhteiseen näkemykseen siitä, millaisiin nykyisten ja uusien asiakkaiden tarpeisiin pankin pitää pystyä vastaamaan tulevaisuudessa. Uskomme, että tämä lähtökohta antaa vankan perustan uudelle tekemiselle, sanoo Liedon Osuuspankin toimitusjohtaja Juha Niemelä. 

– Molempien pankkien asiakaskunta on jo laajalle sijoittunutta, joten uuden pankin palveluverkostolle on luonnollista kysyntää. Saavutettavamman asioinnin lisäksi asiakkaat hyötyisivät yhdistymisen mahdollistamasta monipuolisesta asiantuntijuudesta. Uusi vahvempi pankki mahdollistaisi vieläkin aktiivisemman roolin alueellisen hyvinvoinnin rakentamisessa. Esimerkiksi näkemyksellistä kumppania hakevat pk-yritykset ovat kiinnostuneita POP Pankin nopeapäätöksisestä palvelukonseptista, summaa Keuruun Osuuspankin toimitusjohtaja Markku Ristiniemi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Juha Niemelä, toimitusjohtaja, Liedon Osuuspankki, puh. 050 558 1523
Markku Ristiniemi, toimitusjohtaja, Keuruun Osuuspankki, puh. 0400 733 819

Tietoja julkaisijasta

POP Pankkikeskus osk
Hevosenkenkä 3
02600 Espoo

POP Pankit ovat asiakkaitaan varten perustettuja osuuskuntamuotoisia pankkeja, joilla tutkimusten mukaan on Suomen tyytyväisimmät asiakkaat ja paras asiakaspalvelu (EPSI Rating). POP Pankki -ryhmään kuuluu 26 POP Pankkia, verkossa toimiva vahinkovakuutusyhtiö POP Vakuutus, POP Pankkien keskusluottolaitos Bonum Pankki Oyj ja POP Pankkikeskus osk.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta POP Pankkikeskus osk

POP Pankki -ryhmän puolivuosikatsaus: asiakasliiketoiminnan tärkeimmät tuottoerät kehittyivät positiivisesti, alueellisia hartioita on vahvistettu pankkifuusioilla18.8.2020 08:56:26 EESTTiedote

Koronapandemian leimaama katsauskausi on ollut poikkeuksellinen useilla toimialoilla. POP Pankki -ryhmä osallistui vahvasti elinkeinoelämälle ja kotitalouksille suunnattuihin tukitoimiin. Ryhmän luottokanta kasvoi ensimmäisellä vuosipuoliskolla 3,3 prosenttia 3,8 miljardiin euroon ja talletuskanta 3,8 prosenttia 3,9 miljardiin euroon. Ryhmän maksuvalmius ja vakavaraisuus säilyivät vahvoina. CET1-vakavaraisuus on katsauskauden päättyessä 19,9 prosenttia.

Opintolainaa haetaan ympäri vuoden, ruuhkaisinta on elo–syyskuussa – vinkit lainan hakemiseen10.7.2020 08:30:00 EESTTiedote

Kevään ensimmäiseen yhteishakuun osallistuneet ovat jo saaneet tuloksensa ja toisen yhteishaun tulokset julkistetaan viimeistään 15.7.2020. Opintojen rahoittaminen voi mietityttää monia, koska kesätyömahdollisuuksia on ollut koronatilanteen vuoksi tavallista vähemmän. POP Pankin kymmenen vuoden tilastot osoittavat, että opintolainoja on haettu tähän mennessä maltilla, joskin alueellisia erojakin löytyy.

POP Pankkien ensimmäinen DIAS-kauppa sinetöitiin juhannusaatonaattona, kaupat kirjattiin Kauhajoelle23.6.2020 12:00:00 EESTTiedote

Asuntokaupat voi tehdä nykyisin koska vain digitaalisten asuntokauppa-alustojen avustuksella. POP Pankeissa DIAS-kauppojen tekeminen mahdollistui kesäkuun alussa. Palvelu on kiinnostanut, ja kaupanteot käynnistettiin jo ensimmäisen vuorokauden aikana POP Pankkien aktivoitumisesta DIAS-palvelussa. Ensimmäinen varsinainen kauppa kirjattiin vain muutamaa viikkoa myöhemmin juhannusaatonaattona.

Ruokaa Pohjois-Savoon, käsidesiä Pohjanmaalle – tutkimus suomalaisten käyttäytymistapojen muuttumisesta tuo esiin ikä- ja alue-eroja21.4.2020 07:50:00 EESTTiedote

POP Pankki selvitti IROResearchin kanssa, miten koronatilanne on vaikuttanut suomalaisten käyttäytymiseen. Merkittävimmät muutokset suomalaisten arjessa oli kättelystä luopuminen (68 prosenttia vastaajista), kodin ulkopuolelle suuntautuvien tapaamisten ja asioimisen vähentäminen (65 prosenttia) sekä matkasuunnitelmien muuttaminen (36 prosenttia vastaajista). Vaikka poikkeustilanne on näkynyt rajuinakin liikkeinä finanssimarkkinoilla, vastaajista 7 prosenttia oli muuttanut osake- tai rahastosuunnitelmiaan. Joka yhdeksäs (12 prosenttia) ei ollut muuttanut tapojaan lainkaan. Asuinalueissa on jonkin verran käyttäytymiseroja. Kyselytutkimus tehtiin 16.–23.3.2020, vastaajia oli 1000.

Koronaepidemia lisää POP Pankki -ryhmän tulokseen liittyvää epävarmuutta9.4.2020 10:20:51 EESTTiedote

Koronaepidemian aiheuttama globaali kriisi on heikentänyt talouden näkymiä. Epävarmuus POP Pankki -ryhmän toimintaympäristössä on kasvanut. Voimakkaan markkinavolatiliteetin arvioidaan heikentävän sijoitustoiminnan nettotuottoja. Pandemian vaikutukset talouteen voivat lisäksi pienentää POP Pankki -ryhmän korko- ja palkkiotuottoja sekä kasvattaa luottojen arvonalentumisten määrää. Koronaepidemian taloudellisia vaikutuksia POP Pankki -ryhmän tulokseen on muuttuvan tilanteen vuoksi vaikeaa luotettavasti ennakoida. Johto on aiemmin arvioinut POP Pankki -ryhmän tuloksen muodostuvan vuonna 2020 pienemmäksi kuin vuonna 2019. POP Pankki -ryhmä julkaisee puolivuosikatsauksen 18.8.2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme