POP Pankkikeskus osk

POP Pankki -ryhmän keskusyhteisö muuttaa nimeään ja kasvattaa ohjausvoimaansa

Jaa

POP Pankki -ryhmän keskusyhteisön nimi POP Pankkiliitto vaihtuu POP Pankkikeskukseksi. Nimenmuutos on osa pankkiryhmän uudistusohjelmaa ja kuvastaa keskuksen vahvempaa roolia ryhmän strategisessa ohjauksessa ja asiakaspalvelun kehittämisessä.

Nimiuudistuksen taustalla on uudistusohjelman mukainen terävöitetty työnjako POP Pankkikeskuksen sekä alueellisesti toimivien POP Pankkien välillä. POP Pankkikeskuksen tehtävänä on huolehtia ryhmän strategiasta ja ohjauksesta, POP Pankkien keskitetyistä palveluista sekä ICT-kehityksestä. Yli 700 henkilöä työllistävällä POP Pankki -ryhmällä on konttoreita runsaat 70.

– POP Pankit ovat aktiivisesti mukana seutukuntansa elinkeinoelämän kehittämissä yritysten ja työpaikkojen turvaamiseksi. Uudistusohjelmassamme pankkien rutiinitehtäviä keskitetään ja toimintatapoja yksinkertaistetaan, jotta pankit voivat keskittyä entistä paremmin asiakastyöhön, sanoo POP Pankkikeskuksen toimitusjohtaja Pekka Lemettinen.

– Tällä hetkellä POP Pankki -ryhmän strategiassa korostuvat investoinnit henkilökohtaisten ja digitaalisten asiakaspalvelutilanteiden hallintaan, yritysluotonannon vahvistamiseen sekä toiminnan painopisteen siirtämiseen kasvualueille muun muassa ryhmän sisäisten pankkifuusioiden avulla, kertoo Lemettinen.

– Koronatilanteessa punnitaan pankkien kyky perehtyä asiakkaan tilanteeseen ja rakentaa kriisin yli kantava suunnitelma. Alue- ja toimialatuntemus tuo nopeutta päätösten tekemiseen, taustoittaa POP Pankkikeskuksen toimitusjohtaja Pekka Lemettinen.

POP Pankkikeskuksen uusi nimi on POP Pankkikeskus osk, ruotsiksi POP Bankcentral anl ja englanniksi POP Bank Centre coop.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Pekka Lemettinen, toimitusjohtaja, POP Pankkikeskus osk,
puh. 040 5035 411, s-posti pekka.lemettinen@poppankki.fi

Maija Hyötyläinen, viestintäpäällikkö, POP Pankkikeskus osk, puh. 050 572 9679, maija.hyotylainen@poppankki.fi

Tietoja julkaisijasta

POP Pankkikeskus osk
Hevosenkenkä 3
02600 Espoo

POP Pankit ovat asiakkaitaan varten perustettuja osuuskuntamuotoisia pankkeja, joilla tutkimusten mukaan on Suomen tyytyväisimmät asiakkaat ja paras asiakaspalvelu (EPSI Rating). POP Pankki -ryhmään kuuluu 26 POP Pankkia, verkossa toimiva vahinkovakuutusyhtiö POP Vakuutus, POP Pankkien keskusluottolaitos Bonum Pankki Oyj ja POP Pankkikeskus osk.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta POP Pankkikeskus osk

Siilinjärven ja Reisjärven Osuuspankkien fuusio hyväksyttiin – yhdistyvästä pankista tulee Järvi-Suomen Osuuspankki24.9.2020 08:15:00 EESTTiedote

Siilinjärven ja Reisjärven Osuuspankkien osuuskuntakokoukset tekivät yhdistymistä puoltavat päätöksensä 22.-23.9.2020. Uuden organisaation rakentaminen käynnistyy välittömästi, ja uusi pankki aloittaa toimintansa 27.2.2021. Järvi-Suomen Osuuspankilla on yhteensä yhdeksän konttoria Järvi-Suomen alueella. Kasvua se hakee erityisesti Jyväskylän ja Kuopion alueilta

POP Pankki -ryhmän puolivuosikatsaus: asiakasliiketoiminnan tärkeimmät tuottoerät kehittyivät positiivisesti, alueellisia hartioita on vahvistettu pankkifuusioilla18.8.2020 08:56:26 EESTTiedote

Koronapandemian leimaama katsauskausi on ollut poikkeuksellinen useilla toimialoilla. POP Pankki -ryhmä osallistui vahvasti elinkeinoelämälle ja kotitalouksille suunnattuihin tukitoimiin. Ryhmän luottokanta kasvoi ensimmäisellä vuosipuoliskolla 3,3 prosenttia 3,8 miljardiin euroon ja talletuskanta 3,8 prosenttia 3,9 miljardiin euroon. Ryhmän maksuvalmius ja vakavaraisuus säilyivät vahvoina. CET1-vakavaraisuus on katsauskauden päättyessä 19,9 prosenttia.

Opintolainaa haetaan ympäri vuoden, ruuhkaisinta on elo–syyskuussa – vinkit lainan hakemiseen10.7.2020 08:30:00 EESTTiedote

Kevään ensimmäiseen yhteishakuun osallistuneet ovat jo saaneet tuloksensa ja toisen yhteishaun tulokset julkistetaan viimeistään 15.7.2020. Opintojen rahoittaminen voi mietityttää monia, koska kesätyömahdollisuuksia on ollut koronatilanteen vuoksi tavallista vähemmän. POP Pankin kymmenen vuoden tilastot osoittavat, että opintolainoja on haettu tähän mennessä maltilla, joskin alueellisia erojakin löytyy.

POP Pankkien ensimmäinen DIAS-kauppa sinetöitiin juhannusaatonaattona, kaupat kirjattiin Kauhajoelle23.6.2020 12:00:00 EESTTiedote

Asuntokaupat voi tehdä nykyisin koska vain digitaalisten asuntokauppa-alustojen avustuksella. POP Pankeissa DIAS-kauppojen tekeminen mahdollistui kesäkuun alussa. Palvelu on kiinnostanut, ja kaupanteot käynnistettiin jo ensimmäisen vuorokauden aikana POP Pankkien aktivoitumisesta DIAS-palvelussa. Ensimmäinen varsinainen kauppa kirjattiin vain muutamaa viikkoa myöhemmin juhannusaatonaattona.

Ruokaa Pohjois-Savoon, käsidesiä Pohjanmaalle – tutkimus suomalaisten käyttäytymistapojen muuttumisesta tuo esiin ikä- ja alue-eroja21.4.2020 07:50:00 EESTTiedote

POP Pankki selvitti IROResearchin kanssa, miten koronatilanne on vaikuttanut suomalaisten käyttäytymiseen. Merkittävimmät muutokset suomalaisten arjessa oli kättelystä luopuminen (68 prosenttia vastaajista), kodin ulkopuolelle suuntautuvien tapaamisten ja asioimisen vähentäminen (65 prosenttia) sekä matkasuunnitelmien muuttaminen (36 prosenttia vastaajista). Vaikka poikkeustilanne on näkynyt rajuinakin liikkeinä finanssimarkkinoilla, vastaajista 7 prosenttia oli muuttanut osake- tai rahastosuunnitelmiaan. Joka yhdeksäs (12 prosenttia) ei ollut muuttanut tapojaan lainkaan. Asuinalueissa on jonkin verran käyttäytymiseroja. Kyselytutkimus tehtiin 16.–23.3.2020, vastaajia oli 1000.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme