POP Pankkikeskus osk

POP Pankki -ryhmän keskusyhteisö muuttaa nimeään ja kasvattaa ohjausvoimaansa

Jaa

POP Pankki -ryhmän keskusyhteisön nimi POP Pankkiliitto vaihtuu POP Pankkikeskukseksi. Nimenmuutos on osa pankkiryhmän uudistusohjelmaa ja kuvastaa keskuksen vahvempaa roolia ryhmän strategisessa ohjauksessa ja asiakaspalvelun kehittämisessä.

Nimiuudistuksen taustalla on uudistusohjelman mukainen terävöitetty työnjako POP Pankkikeskuksen sekä alueellisesti toimivien POP Pankkien välillä. POP Pankkikeskuksen tehtävänä on huolehtia ryhmän strategiasta ja ohjauksesta, POP Pankkien keskitetyistä palveluista sekä ICT-kehityksestä. Yli 700 henkilöä työllistävällä POP Pankki -ryhmällä on konttoreita runsaat 70.

– POP Pankit ovat aktiivisesti mukana seutukuntansa elinkeinoelämän kehittämissä yritysten ja työpaikkojen turvaamiseksi. Uudistusohjelmassamme pankkien rutiinitehtäviä keskitetään ja toimintatapoja yksinkertaistetaan, jotta pankit voivat keskittyä entistä paremmin asiakastyöhön, sanoo POP Pankkikeskuksen toimitusjohtaja Pekka Lemettinen.

– Tällä hetkellä POP Pankki -ryhmän strategiassa korostuvat investoinnit henkilökohtaisten ja digitaalisten asiakaspalvelutilanteiden hallintaan, yritysluotonannon vahvistamiseen sekä toiminnan painopisteen siirtämiseen kasvualueille muun muassa ryhmän sisäisten pankkifuusioiden avulla, kertoo Lemettinen.

– Koronatilanteessa punnitaan pankkien kyky perehtyä asiakkaan tilanteeseen ja rakentaa kriisin yli kantava suunnitelma. Alue- ja toimialatuntemus tuo nopeutta päätösten tekemiseen, taustoittaa POP Pankkikeskuksen toimitusjohtaja Pekka Lemettinen.

POP Pankkikeskuksen uusi nimi on POP Pankkikeskus osk, ruotsiksi POP Bankcentral anl ja englanniksi POP Bank Centre coop.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Pekka Lemettinen, toimitusjohtaja, POP Pankkikeskus osk,
puh. 040 5035 411, s-posti pekka.lemettinen@poppankki.fi

Maija Hyötyläinen, viestintäpäällikkö, POP Pankkikeskus osk, puh. 050 572 9679, maija.hyotylainen@poppankki.fi

Tietoja julkaisijasta

POP Pankkikeskus osk
Hevosenkenkä 3
02600 Espoo

POP Pankki on yli 700 asiantuntijaa työllistävä suomalainen pankkiryhmä, johon kuuluu 21 POP Pankkia, verkossa toimiva vahinkovakuutusyhtiö Suomen Vahinkovakuutus Oy (POP Vakuutus), POP Pankkien keskusluottolaitos Bonum Pankki Oyj ja POP Pankkikeskus osk. POP Pankki -ryhmän visiona on olla pankki, joka parhaiten yhdistää henkilökohtaisen ja digitaalisen palvelun, parhaan asiakastyytyväisyyden sekä nopean päätöksenteon. POP Pankilla on EPSI Ratingin Pankki ja rahoitus 2020 -tutkimuksen mukaan Suomen ja Pohjoismaiden tyytyväisimmät asiakkaat. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta POP Pankkikeskus osk

POP Pankki -ryhmän puolivuosikatsaus 1.1.-30.6.2021: Erinomainen puolivuositulos, kaikki liiketoiminnan tuottoerät kasvoivat16.8.2021 09:52:10 EEST | Tiedote

POP Pankki -ryhmä teki tähän asti parhaan puolivuosituloksensa. Tulos ennen veroja oli 49 miljoonaa euroa, kun se koronapandemian heikentämällä vertailukaudella oli 1,5 miljoonaa euroa. Ryhmän luottokanta kasvoi alkuvuonna 5,2 prosenttia ja kipusi yli neljän miljardin euron rajapyykin. Ydinvakavaraisuus 19,8 prosenttia on erinomainen. Sekä ryhmän pankki- että vakuutussegmenttien asiakasmäärät olivat kasvussa.

Valtakunnallinen kysely kertoo, että alle 20 prosenttia työntekijöistä tietää etätyöskentelykäytäntöjen jatkumisesta1.7.2021 08:15:00 EEST | Tiedote

Vain 16 prosentilla POP Pankin teettämän valtakunnalliseen kyselyyn vastaajista on työpaikoilla sovittu etätyöskentelykäytännöistä korona-ajan jälkeen. 34 prosenttia saattaisi harkita muuttoa kauemmas työpaikaltaan jos he tietäisivät työpaikkansa etätyökäytännöistä. 55 prosenttia vastaajista arvioi, että etätyön mahdollisuus ei vaikuttaisi heidän nykyasumiseensa mitenkään.

Korona ei vaikuttanut muuttoihin määrällisesti, mutta suuntaan sitäkin enemmän1.7.2021 08:15:00 EEST | Tiedote

Muuttoja oli suurin piirtein saman verran kuin aikaisemminkin. Sen sijaan muuttojen suuntautumiseen korona vaikutti varsin paljon, mikä näkyy alueiden väestön muutoksessa selvästi. Pääkaupunkiseudun väestönkasvu noin puolittui ja pääkaupunkiseudun kehyskuntien väestön kasvu puolestaan nopeutui selvästi. Suurin muutos tapahtui kuitenkin maaseutualueilla, joissa väestön määrän väheneminen hidastui selvästi. POP Pankki tutki, miten korona vaikutti suomalaisten kodin vaihtamiseen osana kansalaissuhdanne-ennustettaan.

POP Pankki -ryhmä ja Oy Samlink Ab purkavat sopimuksen peruspankkijärjestelmän uudistamisesta23.6.2021 08:46:07 EEST | Tiedote

POP Pankki -ryhmä ja Oy Samlink Ab ovat päättäneet purkaa yritysten välillä vuonna 2019 solmitun sopimuksen peruspankkijärjestelmän uudistamisesta. Oy Samlink Ab maksaa POP Pankki -ryhmälle korvauksen sopimuksen purkamisesta. POP Pankki -ryhmä jatkaa edelleen Samlinkin asiakkaana. Sopimuksen purkamisella ei ole vaikutusta POP Pankki -ryhmän asiakkaiden pankkipalveluihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme