POP Pankkikeskus osk

POP Pankki vaihtaa maksukorttiensa materiaalia lähes puolittaen korttien kasvihuonepäästöt

Jaa

POP Pankin maksukortit on jatkossa valmistettu 80 prosenttisesti kierrätetystä rPVC-muovista. Materiaalimuutos lähes puolittaa korttien kasvihuonekaasupäästöt. Ensimmäiset kortit ovat jo lähteneet asiakkaille.

POP Pankin maksukortit valmistetaan jatkossa osittain kierrätysmuovista.
POP Pankin maksukortit valmistetaan jatkossa osittain kierrätysmuovista.

”Maksukorteissa ympäristönkuormitukseen voidaan vaikuttaa muun muassa niiden uusimistahdilla, kuljetuksilla, painatuksella sekä korttimateriaalivalinnalla. POP Pankin myöntämät Visa-kortit valmistetaan jatkossa lähes kokonaan rPVC- eli kierrätysmuovista. Asiakkaidemme ei tarvitse tehdä mitään, vaan kortti vaihdetaan automaattisesti osana normaalia korttien vaihtoprosessiamme. Tavallisesti maksukortti on asiakkaallamme käytössä kolmen vuoden ajan”, sanoo POP Pankin korttiliiketoimintapäällikkö Harriet Gabrielsson. 

”Kierrätysmateriaaleista olevia maksukortteja on ollut liikkeellä nyt noin pari vuotta. Näistä on saatu hyviä käyttökokemuksia. Korttiasiakkaamme eivät välttämättä edes huomaa uutta materiaalia, mutta meille on tärkeää, että voimme osaltamme tarjota asiakkaillemme ympäristön huomioivan vaihtoehdon”.   

POP Pankki arvioi, että sen korttien tuotantoon liittyvien kasvihuonekaasujen kokonaispäästöt lähes puolittuvat materiaalimuutoksen myötä. Nykyisin yhden kortin kasvihuonekaasupäästöt ovat 65 hiilidioksidiekvivalenttigrammaa ja uuden kortin päästöt ovat 35 hiilidioksidiekvivalenttigrammaa (CO2-ekv).  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

POP Pankin maksukortit valmistetaan jatkossa osittain kierrätysmuovista.
POP Pankin maksukortit valmistetaan jatkossa osittain kierrätysmuovista.
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

POP Pankkikeskus osk
POP Pankkikeskus osk
Hevosenkenkä 3
02600 Espoo

POP Pankki -ryhmä on yli 800 asiantuntijaa työllistävä suomalainen pankkiryhmä, johon kuuluu 19 POP Pankkia, verkossa toimiva vahinkovakuutusyhtiö Suomen Vahinkovakuutus Oy (POP Vakuutus), POP Pankkien keskusluottolaitos Bonum Pankki Oyj, POP Asuntoluottopankki Oyj ja POP Pankkikeskus osk. POP Pankki -ryhmän visiona on olla pankki, joka parhaiten yhdistää henkilökohtaisen ja digitaalisen palvelun, parhaan asiakastyytyväisyyden sekä nopean päätöksenteon. POP Pankilla on EPSI Ratingin Pankki ja rahoitus 2022 -tutkimuksen mukaan Suomen ja Pohjoismaiden tyytyväisimmät henkilö- ja yritysasiakkaat. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta POP Pankkikeskus osk

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme