PORI JAZZ -FESTIVAALIN LAAJA PÄÄSYMAKSUTON OHJELMA ON JULKAISTU

Jaa

Pori Jazz 2023 alkaa perjantaina 7.7. ja ensimmäiset viisi päivää festivaalin painopiste on kaupunkikeskustan pääsymaksuttomassa konserttitarjonnassa. Festivaalin avaa kauppatorin Satakielilavalla klo 18 alkava konsertti, jossa Pori Big Bandin solistina esiintyy ruotsalainen multi-instrumentalisti Gunhild Carling. 

Tiistaihin 11.7. asti konsertteja on tarjolla mm. Amarillossa, Beer Hunter’sissa, Cafe Antonissa, KulttuuriKulmassa sekä kesäkävelykadulla. Konserteissa esiintyvät mm. Eero Koivistoinen Quartet, Frank Carlberg Quartet, Riitta Paakki, Sarah Hanahan ja Severi Pyysalo Trio. Yhteistyössä Palmgren-konservatorion kanssa toteutetaan konservatorion ammattiopiskelijoiden promokonsertti, joissa opiskelijat pääsevät esiintymään kotimaisen jazzkentän huippunimien kassa. Lisäksi jazzfestivaalille tunnusomaista iltajamiperinnettä laajennetaan pääkonserttipäivien ulkopuolelle KulttuuriKulman ja Rattiksen jameissa.

Kirjurinluodon Jazzpuisto aukeaa keskiviikkona 12.7. ja alueella on kaksi lavaa, Satakunnan Osuuskaupan kanssa yhteistyössä toteutettava pääsymaksuton Poriljonki ja iltaisin pääsymaksullinen Cafe Pori Jazz, jonka ohjelmisto on julkistettu jo aiemmin. Keskiviikkona 12.7. pääsymaksutonta ohjelmaa on myös Kirjurinluodon Lokkilavalla, ensin Pori Jazz Kidsin pääkonserttipäivän merkeissä klo 10–17 ja klo 19 Satakunnan Osuuskaupan kanssa toteutettava Diandran konsertti. 

Jazzpuistossa Poriljongissa kuullaan 12.–15.7. välisenä aikana mm. seuraavia artisteja: Sami Saari & Jazzpojat, Piirpauke, Tomi Salesvuo East Funk Attack feat. Sami Pitkämö, Wishamalii Moog Special, Osmo Ikonen & Lenni-Kalle Taipale Trio, PLOP & JUNNU, Antti Lötjönen Quintet East, Adele Sauroksen JAF Trio, Jaska Lukkarinen Trio ja Kadi Vija Project. Uusi avaus Poriljonkiin on porilaisen Validi Karkian kanssa toteutettava yhteiskonserttisarja, jossa esiintyvät Tampo, Astro Can Caravan, Tinyhawk & Bizzarro sekä Halme Prospekt. 

Kaikkiaan kesän 2023 Pori Jazz tarjoilee koko ohjelmassaan yli 120 konserttia, joista pääsymaksuttomia on on reilusti yli 60 %. Festivaalin tuottaa Pori Jazz 66 ry.

Pori Jazz järjestää heinäkuussa myös kaksi vanhoja festivaalikuvia esittelevää valokuvanäyttelyä. Porin pääkirjaston aulassa esitellään, miten festivaali on näkynyt Porin toriympäristössä. Satakunnan Museon kanssa yhteistyössä toteutetaan näyttely, jossa esitellään jazzjuhlan levittäytymistä Kivi-Poriin ja Etelärantaan.

Pori Jazzin pääsymaksulliset pääkonsertit järjestetään Kirjurinluodon konserttipuistossa 13.–15. heinäkuuta ja iltajamit samoina päivinä Kulttuuritehdas Kehräämössä Puuvillatehtaalla. Näiden konserttien liput ovat saatavilla Ticketmasterin kanavista kautta maan, Porissa lisäksi festivaalin omasta asiakaspalvelupisteestä kauppakeskus Puuvillassa sekä molemmista Prismoista. Cafe Pori Jazzin pääsymaksullisiin iltakonsertteihin 7.–8.7. ja 12.–15.7. lipunmyynti on tapahtuma-alueen porteilla. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: tuottaja Sanna Grönmark 

044 3637 066 / sanna.gronmark@porijazz.fi

Kuvat

Pori Jazz -festivaalia on vuodesta 1966 lähtien järjestänyt Pori Jazz 66 ry, joka on yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon yhteisö. Yhdistyksen tavoitteena on tukea jazzmusiikin harrastuksen edistämistä ja leviämistä. Merkittävä osa festivaalin ohjelmasta on pääsymaksutonta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pori Jazz 66 ry

JAZZBASISTIT DAVE HOLLAND, CHRISTIAN McBRIDE SEKÄ ENDEA OWENS JA MODERNIN FOLKIN SUPERTÄHTI RHIANNON GIDDENS SEKÄ MONET MUUT PORI JAZZIIN12.5.2023 10:00:00 EEST | Tiedote

Pori Jazzin (7. – 15.7.) festivaaliohjelma pääkonserttien osalta on valmistunut. Uusia kiinnityksiä ovat muun muassa maineikkaan jazzbasisti Dave Hollandin New Quartet, jossa ovat mukana saksofonisti Jaleel Shaw, pianisti Kris Davis ja rumpali Nasheet Waits. Dave Hollandin huikea ura alkoi jo 1960-luvulla, jolloin hän meritoitui mm. Miles Davisin ja Stan Getzin yhtyeissä. Toisen Poriin tulevan huippubasisti Christian McBriden uusi kokoonpano (Chistian McBride with Rhiannon Giddens & Francesco Turrisi) yhdistelee jazzia, kantria, bluesia ja modernia folkia. Tähän kolmikkoon kuuluu banjoa soittava laulaja Rhiannon Giddens, joka muistetaan myös yhtyeestä Carolina Chocolate Drops. Trion kolmas osa on multi-instrumentalisti Francesco Turrisi. Kolmas Poriin tuleva jazzbasisti on newyorkilainen Endea Owens. Hän kiertää Eurooppaa oman The Cookout -yhtyeensä kanssa. Yhdysvalloissa Endea Owens nousi julkisuuteen soittaessaan CBS-televisiokanavan The Late Show -ohjelman studioyhtyeessä. Hän on ku

PORI JAZZ KIDS 7.–12.7.20232.5.2023 10:05:05 EEST | Tiedote

17. kerran osana kansainvälistä Pori Jazz -festivaalia järjestettävä Pori Jazz Kids kutsuu koko perheen mukaan musiikillista iloa ja yhdessä tekemisen riemua pulppuavaan tapahtumaan uudella otteella ja uusilla yhteistöillä. Kaikki konsertit, työpajat ja muu ohjelma ovat Pori Jazz Kidsissä pääsymaksuttomia ja esteettömiä. Pori Jazz Kids 2023 -festivaalin pääyhteistyökumppani on Svenska Kulturfonden i Björneborg (SKiB), jonka tahtotilana on tuoda olemassaoleviin kulttuuritapahtumiin uutta sisältöä ja sitä kautta laajentaa omaa kulttuurituotantoaan ennen oman Kulttuuritalon valmistumista Porin keskustaan. Keskiviikkona 12.7. on luvassa Pori Jazz Kidsin pääkonserttipäivä Lokkilavalla klo 10–17. Päivän ohjelma toteutetaan kaksikielisesti ja juontajana toimii mm. Putouksesta tuttu Christoffer Strandberg. Lokkilavalla lapsia viihdyttävät Ella-kissa ja Ryhmä Mau, Robin Hund, Professori Bluffo & Sirkustrio feat. Kielo Kärkkäinen, Siina & Taikaradio sekä Flip Flop. Konserttien tauoilla alueella

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme