Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Pormestari Jan Vapaavuori ja apulaispormestari Anni Sinnemäki vierailevat Yhdysvalloissa

Jaa

Pormestari Jan Vapaavuori puhuu tällä viikolla Bloomberg Philanthropies -säätiön sekä Helsingin kaupungin yhteisessä tilaisuudessa New Yorkissa. Yhdysvaltojen matkalle osallistuu myös apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Bloomberg Philanthropies on maailman johtavia kaupunkijärjestöjä, jonka on perustanut New Yorkin entinen pormestari Michael Bloomberg. Helsingin tavoite on olla maailman paras testialusta uusille innovaatioille, ja tapahtuman tavoitteena on keskustella siitä, mitä kokemuksia ja oppeja Helsinki ja pohjoismainen malli voisivat tarjota yhdysvaltalaisille kaupungeille sekä nostaa Helsingin profiilia edelläkävijäkaupunkina. Pormestarin alustuksen jälkeen käytävässä paneelikeskustelussa Helsinkiä edustaa apulaispormestari Anni Sinnemäki.

”Tulevaisuudessa kaupungeilla on yhä suurempi merkitys globaalien ongelmien ratkaisemisessa. Kaupunkien kansainvälinen verkostoituminen on tärkeää, ja Helsinki edelläkävijäkaupunkina kiinnostaa maailmalla”, sanoo pormestari Jan Vapaavuori.

Pormestari delegaatioineen vierailee New Yorkissa myös New Yorkin kaupungin teknologia ja innovaatio -yksikössä ja tapaa New Yorkin teknologiajohtajan. Matkan aikana pormestari tapaa myös New Yorkin elinkeinokehityksestä sekä vapaaehtoistyöstä vastaavia toimijoita. Opintomatkan vierailukohteisiin kuuluu myös merellinen saarikohde, jossa on yhdistetty merellinen kohde ja kulttuuritapahtumat. Helsinki valmistelee tällä hetkellä omaa merellistä strategiaa, jonka yhtenä osana toteutetaan merellinen biennale.

Yhdysvaltojen matkallaan pormestari delegaatioineen vierailee myös Piilaaksossa ottamassa oppia, miten tulevaisuuden teknologiat muuttavat maailmaa, sekä miten digitalisaation kautta voi parantaa kaupungin palveluita. Helsingin tavoite on olla maailman parhaiten digitalisaatiota hyödyntävä kaupunki maailmassa.

Vastaava tiedottaja
Mari-Anne Aronen
09 310 36684
mari-anne.aronen@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunki
kaupunginsihteeri Victor Andersson
puh. +358 50 358 1271
victor.andersson@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Apulaispormestari Anni Sinnemäki Tornien taistossa: Helsinki toimii kunnianhimoisesti Vanhankaupunginkosken arvokkaan luonnon vaalimiseksi5.5.2018 07:34Tiedote

Kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki vierailee lauantaina 5. toukokuuta Suomen suurimmassa lintukisassa, Tornien taistossa. Sinnemäki on kutsuttu Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys Tringa ry:n vieraaksi Purolahden lintutorniin ja tutustumaan Viikin–Vanhankaupunginlahden Natura-alueeseen. Viime vuonna Purolahden tornista havaittiin tasan sata lintulajia Tornien taiston kahdeksassa kilpailutunnissa.

Helsinki Symposium 21.3.2018: Tulevaisuuden kaupunkipolitiikan sisältöä visioidaan Kaupunkipolitiikan aikakausi -julkaisussa21.3.2018 11:30Tiedote

Kaupungit tarvitsevat lisää tilaa, lisää edellytyksiä ja lisää kannustimia. Näin todetaan Kaupunkien aikakausi –julkaisussa, joka julkaistiin tänään Helsingin kaupungin järjestämän, Suomen ensimmäisen kaupunkipolitiikan symposiumin yhteydessä. ”Kaupunkien aikakausi” on kokoelma arvostettujen, suomalaisten kaupunkitutkijoiden puheenvuoroja 2020-luvun kaupunkipolitiikasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme