Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Pormestari Jan Vapaavuori puhuu Pariisin GovTech Summitissa

Jaa

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori puhuu tänään 12.11.2018 korkeatasoisessa GovTech Summittissa Pariisissa. Pariisin digiviikolla järjestettävä tapahtuma on maailman johtava teknologian ja julkisen sektorin yhdistävä foorumi ja sen organisoi julkisen sektorin teknologiainnovaatioihin ja niiden rahoitukseen erikoistunut Public.

Päivän kestävässä summitissa puhuvat muun muassa Kanadan pääministeri Justin Trudeau, OECD:n pääsihteeri Angel Gurria, Pariisin pormestari Anne Hidalgo, Lontoon pormestari Sadiq Khan sekä yli 90 muuta kansainvälistä puhujaa. Summitin teemat käsittelevät uusien teknologioiden mahdollisuutta parantaa julkisia palveluja ja demokratian toteutumista. Suomesta pormestari Jan Vapaavuoren lisäksi summitissa puhuu Helsingin digitalisaatiojohtaja Mikko Rusama.

Pormestari Vapaavuori puhuu Lontoon digitalisaatiojohtaja Theo Blackwellin vetämässä paneelissa älykkäiden kaupunkien tulevaisuudesta ja teknologian valjastamisesta kaupunkien kehittymisen käyttöön yhdessä Pariisin apulaispormestari Jean-Louis Missikan, Ranskan postin pääjohtaja Philippe Wahlin ja datateknologiaan erikoistuneen Mastodon C:n perustajan Francine Bennettin kanssa.

– Uudet teknologiat ovat monessa mielessä avain kaupunkien kestävään kehittymiseen ja tätä kautta myös demokratian toteutumiseen. Helsinki on tässä osaltaan edelläkävijä, mutta meillä on myös paljon opittavaa maailman muilta johtavilta kaupungeilta. Erityisen kiinnostavaa Pariisin GovTech Summitissa on keskustelu teknologian vaikutuksesta demokratian toteutumiseen tulevaisuudessa – tässä koulutuksella on keskeinen rooli, sanoo pormestari Vapaavuori.

Summitin lisäksi pormestari Vapaavuori osallistuu Pariisin vierailunsa aikana presidentti Emmanuel Macronin isännöimälle lounaalle Élysée-palatsissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
Sanna-Mari Jäntti, yhteysjohtaja
+358 400 536 581
sanna-mari.jantti@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Helsingin päästövähennysohjelma etenee päätöksentekoon: 147 toimenpiteellä hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä29.11.2018 16:16Tiedote

Korjattu 30.11. klo 10.40 toimenpiteiden määräksi 147 ja välitavoitteeksi vuoteen 2030 mennessä 60 prosenttia. Helsinki asetti kaupunkistrategiassaan vuosille 2017–2021 kunnianhimoisen tavoitteen olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Hiilineutraalius edellyttää kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä Helsingissä 80 prosentilla vuodesta 1990. Välitavoitteeksi asetettiin kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen 60 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelma sisältää tarvittavat toimet hiilineutraaliuden saavuttamiseksi vuoteen 2035 mennessä. Ohjelmassa on yhteensä 147 toimenpidettä, jotka on jaoteltu liikenteen, rakentamisen ja rakennusten käytön, kuluttamisen, hankintojen ja jakamis- ja kiertotalouden sekä Smart & Clean -kasvun toimenpidekokonaisuuksiin. Lisäksi ohjelmassa on kuvattu mm. Helen Oy:n kehitysohjelmaa ja lähivuosien toimia, hiilinieluja ja päästöjen kompensointia. Helsingin kaupunginhallitus käsittelee päästövähennysohjelmaa kokouksess

KUTSU MEDIALLE: Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelma27.11.2018 14:40Kutsu

Aika: Torstaina 29.11.2018 kello 14.45 Paikka: Finlandia-talo (edustuslämpiö), Mannerheimintie 13 E, sisäänkäynti M4 Helsinki ottaa vastuunsa ilmastonmuutoksen torjunnassa vakavasti. Kaupunkistrategian linjausten mukaan Helsinki vähentää kasvihuonekaasupäästöjä vuoteen 2035 mennessä 80 prosenttia ja kompensoi loput 20 prosenttia. Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelma on esitys siitä, miten Helsingin kaupunki yhteistyössä kaupunkilaisten ja yritysten kanssa voi käytännössä toteuttaa päästövähennykset. Toimenpideohjelmaa käsitellään kaupunginhallituksen kokouksessa 3. joulukuuta. Helsingin pormestari Jan Vapaavuori ja kaupunkiympäristön toimialan apulaispormestari Anni Sinnemäki esittelevät medialle Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelmaa torstaina 29. marraskuuta kello 14.45. Tilaisuus pidetään Finlandia-talossa (Mannerheimintie 13 E, sisäänkäynti M4). Tilaisuuden lopuksi on mahdollisuus haastatella pormestari Vapaavuorta (kello 15.45 saakka) ja apulaispormestari Sinn

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme