Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Pormestari Jan Vapaavuori puhuu Pariisin GovTech Summitissa

Jaa

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori puhuu tänään 12.11.2018 korkeatasoisessa GovTech Summittissa Pariisissa. Pariisin digiviikolla järjestettävä tapahtuma on maailman johtava teknologian ja julkisen sektorin yhdistävä foorumi ja sen organisoi julkisen sektorin teknologiainnovaatioihin ja niiden rahoitukseen erikoistunut Public.

Päivän kestävässä summitissa puhuvat muun muassa Kanadan pääministeri Justin Trudeau, OECD:n pääsihteeri Angel Gurria, Pariisin pormestari Anne Hidalgo, Lontoon pormestari Sadiq Khan sekä yli 90 muuta kansainvälistä puhujaa. Summitin teemat käsittelevät uusien teknologioiden mahdollisuutta parantaa julkisia palveluja ja demokratian toteutumista. Suomesta pormestari Jan Vapaavuoren lisäksi summitissa puhuu Helsingin digitalisaatiojohtaja Mikko Rusama.

Pormestari Vapaavuori puhuu Lontoon digitalisaatiojohtaja Theo Blackwellin vetämässä paneelissa älykkäiden kaupunkien tulevaisuudesta ja teknologian valjastamisesta kaupunkien kehittymisen käyttöön yhdessä Pariisin apulaispormestari Jean-Louis Missikan, Ranskan postin pääjohtaja Philippe Wahlin ja datateknologiaan erikoistuneen Mastodon C:n perustajan Francine Bennettin kanssa.

– Uudet teknologiat ovat monessa mielessä avain kaupunkien kestävään kehittymiseen ja tätä kautta myös demokratian toteutumiseen. Helsinki on tässä osaltaan edelläkävijä, mutta meillä on myös paljon opittavaa maailman muilta johtavilta kaupungeilta. Erityisen kiinnostavaa Pariisin GovTech Summitissa on keskustelu teknologian vaikutuksesta demokratian toteutumiseen tulevaisuudessa – tässä koulutuksella on keskeinen rooli, sanoo pormestari Vapaavuori.

Summitin lisäksi pormestari Vapaavuori osallistuu Pariisin vierailunsa aikana presidentti Emmanuel Macronin isännöimälle lounaalle Élysée-palatsissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
Sanna-Mari Jäntti, yhteysjohtaja
+358 400 536 581
sanna-mari.jantti@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Päiväkotiselvityksessä löytynyt useita ilman ajantasaista lupaa toimivia päiväkoteja22.2.2019 16:18:42Tiedote

Ankkalampi-päiväkotiketjun ongelmien paljastuttua pormestari Jan Vapaavuori käynnisti selvityksen Helsingin yksityisten palveluntuottajien sekä kaupungin omien varhaiskasvatustilojen lupatilanteen kartoittamiseksi sekä sen perusteelliseksi selvittämiseksi, mistä havaitut ongelmat varhaiskasvatustilojen lupakysymyksissä johtuvat. Akuutin kriisin hoitoon on myös perustettu erillinen task force.

Suomi ja Viro edistävät yhteistyössä nuorisotyön digitalisaatiota19.2.2019 09:54:40Tiedote

Digitalisaatio muuttaa jatkuvasti yhteiskuntaamme. Monet asiantuntijat uskovat, että olemmekin jo siirtymässä kohti neljättä teollista vallankumousta. Muutos näkyy myös nuorisotyön kentällä, minkä vuoksi digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskus Verke haluaa tehdä digitalisaation näkyväksi ja nostaa esille sen vaikutuksia nuoriin ja nuorisotyöhön. Nuorisotyön digitalisaatiokehityksen edelläkävijöinä suomalainen Verke ja Viron Nuorisotyön Keskus – Eesti Noorsootöö Keskus (ENTK) julkaisee tänään Digitalisaatio ja nuorisotyö -julkaisun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme