Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Pormestari Jan Vapaavuori puhuu Pariisin GovTech Summitissa

Jaa

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori puhuu tänään 12.11.2018 korkeatasoisessa GovTech Summittissa Pariisissa. Pariisin digiviikolla järjestettävä tapahtuma on maailman johtava teknologian ja julkisen sektorin yhdistävä foorumi ja sen organisoi julkisen sektorin teknologiainnovaatioihin ja niiden rahoitukseen erikoistunut Public.

Päivän kestävässä summitissa puhuvat muun muassa Kanadan pääministeri Justin Trudeau, OECD:n pääsihteeri Angel Gurria, Pariisin pormestari Anne Hidalgo, Lontoon pormestari Sadiq Khan sekä yli 90 muuta kansainvälistä puhujaa. Summitin teemat käsittelevät uusien teknologioiden mahdollisuutta parantaa julkisia palveluja ja demokratian toteutumista. Suomesta pormestari Jan Vapaavuoren lisäksi summitissa puhuu Helsingin digitalisaatiojohtaja Mikko Rusama.

Pormestari Vapaavuori puhuu Lontoon digitalisaatiojohtaja Theo Blackwellin vetämässä paneelissa älykkäiden kaupunkien tulevaisuudesta ja teknologian valjastamisesta kaupunkien kehittymisen käyttöön yhdessä Pariisin apulaispormestari Jean-Louis Missikan, Ranskan postin pääjohtaja Philippe Wahlin ja datateknologiaan erikoistuneen Mastodon C:n perustajan Francine Bennettin kanssa.

– Uudet teknologiat ovat monessa mielessä avain kaupunkien kestävään kehittymiseen ja tätä kautta myös demokratian toteutumiseen. Helsinki on tässä osaltaan edelläkävijä, mutta meillä on myös paljon opittavaa maailman muilta johtavilta kaupungeilta. Erityisen kiinnostavaa Pariisin GovTech Summitissa on keskustelu teknologian vaikutuksesta demokratian toteutumiseen tulevaisuudessa – tässä koulutuksella on keskeinen rooli, sanoo pormestari Vapaavuori.

Summitin lisäksi pormestari Vapaavuori osallistuu Pariisin vierailunsa aikana presidentti Emmanuel Macronin isännöimälle lounaalle Élysée-palatsissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
Sanna-Mari Jäntti, yhteysjohtaja
+358 400 536 581
sanna-mari.jantti@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Helsingin kaupungin rakennusvalvonta tekee toisen esitutkintapyynnön päiväkotien rakennuslupa-asiassa24.5.2019 14:19:57 EESTTiedote

Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren käynnistämässä päiväkotiselvityksessä käytiin alkukeväällä läpi sekä yksityisten että kaupungin omien päiväkotien rakennuslupia. Selvityksessä löytyi yhteensä 71 päiväkotia, joiden rakennuslupa oli puutteellinen. Helsingin kaupungin rakennusvalvonta teki maaliskuussa esitutkintapyynnön poliisille päiväkotiyritys Ankkalampi – Ankdammen Oy:stä. Nyt esitutkintapyyntö tehdään kaupungin omasta toiminnasta.

Helsingissä 71 päiväkotia, joiden rakennuslupa on puutteellinen – sulkemisia ei ole tiedossa15.3.2019 10:45:37 EETTiedote

Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren käynnistämässä päiväkotiselvityksessä käytiin läpi sekä yksityisten että kaupungin omien päiväkotien rakennuslupia. Yhteensä 43 päiväkodille ei ollut lainkaan haettu rakennuslupaa ja puutteita löytyi myös kaupungin omista päiväkodeista. Valmistelu esitutkintapyyntöön on valmisteilla ainakin Ankkalampi Oy:stä. Pormestarin mukaan kaupunki varmistaa, että tilanne saadaan kuntoon syksyyn mennessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme