Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pormestarin itsenäisyysjuhla Helsingin neljäsluokkalaisille siirtyy kevääseen

Jaa

Pormestarin perinteinen itsenäisyysjuhla kaikille Helsingin neljäsluokkalaisille siirretään koronavirustilanteen vuoksi kevääseen 2021. Juhlaa oli tarkoitus viettää Finlandia-talossa torstaina 3. joulukuuta.

Pormestarin itsenäisyysjuhlaa neljäsluokkalaisille vietetään vuosittain koko ikäluokan voimin useammassa samansisältöisessä tilaisuudessa, johon kuuluvat juhlaväen kättelyn, puheiden ja juhlatarjoiluiden lisäksi varta vasten harjoitellut tanssit sekä yllätysartistin keikka. Viime vuonna juhlimassa oli ennätykselliset 6 086 oppilasta.

Itsenäisyysjuhlaan valmistaudutaan kouluissa pitkin syksyä. Tanssien harjoittelu oppilaiden turvavälit huomioiden on mahdotonta. Etäisyyksien pitäminen varsinaisessa juhlassakin on vaikeaa, joten kaupungin koronakoordinaatioryhmä on tehnyt päätöksen juhlan siirtämisestä kevääseen 2021.

”Joka joulukuu minulla on ollut kunnia järjestää perinteiset Pormestarin itsenäisyysjuhlat neljäsluokkalaisille. Ne ovat muodostuneet vuoteni ehdottomaksi kohokohdaksi ja yhdeksi arvokkaimmista työtehtävistäni. Tällä hetkellä tämänkaltaista ja -kokoista tapahtumaa on mahdotonta järjestää vastuullisella tavalla. Siksi on parasta siirtää juhlat jo tässä vaiheessa ensi kevääseen. Pahoittelen tästä aiheutuvaa mielipahaa oppilaille ja huoltajille. Juhlimme yhdessä, kun se on taas turvallista”, sanoo pormestari Jan Vapaavuori

Pormestarin itsenäisyysjuhla on Helsingin kaupungin vuotuinen tilaisuus, jonka järjestelyistä vastaa Helsingin tapahtumasäätiö.

Tämä tiedote julkaistaan mahdollisimman pian Hel.fi-sivustolla käännösversiona ruotsiksi ja  englanniksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, kehittämispalvelupäällikkö Marjo Kyllönen, puh. 050 376 3461, s-posti: marjo.kyllonen@hel.fi

Helsingin tapahtumasäätiö, viestintäpäällikkö Laura Gottleben, puh. 050 468 7243, s-posti: laura.gottleben@eventshelsinki.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uusimaa koronakriisin jälkeen – Työn tekemisen tapojen muutoksella voi olla laajalle kantautuvia vaikutuksia17.9.2020 13:30:00 EESTTiedote

Poikkeuksellisen tilanteen vauhdittamana työmarkkinoiden murros kohti erikoistumista vaativia työtehtäviä nopeutuu. Myös uudenlaisten työn tekemisen tapojen yleistyminen muovaa monia aloja uudelleen. Uusimman Helsingin Seudun Suunnat -julkaisun artikkelissa koronaepidemian vaikutuksia Uudenmaan työllisyyteen ja elinkeinoelämään tarkastelee Uudenmaan ELY-keskuksen tutkija Reino Savolainen.

Helsinki mukana isännöimässä maailman ensimmäistä pelimaailman huipputeknologiaa hyödyntävää virtuaalikonferenssia17.9.2020 09:41:08 EESTTiedote

Helsingin ja Tallinnan kaupungit isännöivät kolmatta World Summit on Digital Built Environment (WDBE) -konferenssia kaupunkikehityksen ammattilaisille. Koronapandemian johdosta WDBE on yhdistänyt voimansa peliyhtiö Epic Gamesin sekä virtuaalitodellisuuteen erikoistuneen Zoanin kanssa rakentaakseen konferenssivieraille ainutlaatuisen kokemuksen virtuaalisessa ”illuusiokaupungissa”.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme