Pörssisäätiö

Pörssisäätiön hallituksen puheenjohtajaksi Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen

Jaa

Uutena hallituksen jäsenenä aloittaa Fifth Corner Inc. -terveysteknologiayrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Nelli Såger. Pörssisäätiön toimitusjohtajana jatkaa Sari Lounasmeri.

Pörssisäätiön hallituksen puheenjohtajan ja pitkäaikaisen jäsenen, Suomen Asiakastiedon toimitusjohtaja Jukka Ruuskan viimeinen kolmivuotiskausi hallituksessa päättyi tänään maaliskuun 15. päivä. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen. Uutena hallituksen jäsenenä aloittaa start-up-yrittäjä Nelli Såger. Hän on perustamansa Fifth Corner Inc. -yrityksen toimitusjohtaja.

”Taloustaitojen merkitys korostuu jatkuvasti enemmän. Pörssisäätiö on etulinjassa edistämässä suomalaisten talousosaamista ja sitä, että koulujen talousopetus saataisiin nykyistä laajemmin jokaisen nuoren ulottuville. On hienoa olla viemässä tätä tavoitetta eteenpäin ja edistää koko suomalaista arvopaperimarkkinaa ”, viime vuonna hallituksen jäsenenä ja nyt puheenjohtajana aloittanut Pölönen kommentoi.

”Olen erittäin innoissani mahdollisuudesta lähteä mukaan Pörssisäätiön hallitukseen. Tarvitaan toimivat pääomamarkkinat ja rahoittajia kasvulle, jotta yhteiskunta voi toimia parhaalla mahdollisella tavalla. Kotitalouksilla on olennainen rooli yritysten rahoittajina. Heidän mahdollisuuksiaan säästää ja sijoittaa on tärkeää tukea ja tässä Pörssisäätiö on merkittävä toimija. Lisäksi kotimaisille yrityksille tulee taata esteettömät kasvumahdollisuudet niiden kehityskaaren eri vaiheissa”, Såger sanoo.

Hallituksessa laajasti osaamista arvopaperimarkkinoista

Pörssisäätiö on puolueeton ja riippumaton organisaatio, joka edistää arvopaperisäästämistä ja kehittää arvopaperimarkkinoita. Säätiön sääntöjen mukaan hallituksen jäsenistöllä tulee olla arvopaperimarkkinoihin liittyvää osaamista. Nykyiset jäsenet edustavatkin osaamista laajasti kentän eri osa-alueilta.

Pörssisäätiön hallituksen jäseniä ovat Pölösen ja Sågerin lisäksi professori Vesa Puttonen (varapuheenjohtaja), Wärtsilän toimitusjohtaja Jaakko Eskola, Danske Bankin vähittäispankin johtaja Riikka Laine-Tolonen, Högfors-Tradingin toimitusjohtaja Heikki Lehtonen ja Ellun Kanojen toimitusjohtaja Taru Tujunen.

Pörssisäätiön toimitusjohtajana jatkaa Sari Lounasmeri, joka on toiminut tehtävässään vuodesta 2010. Hän on lisäksi Suomen Hypoteekkiyhdistyksen ja Suomen AsuntoHypoPankki Oy:n hallituksen puheenjohtaja, Arvopaperimarkkinayhdistyksen ostotarjouslautakunnan jäsen ja eurooppalaisen arvopaperimarkkinavalvoja ESMAn Stakeholder Groupin jäsen.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

viestintäasiantuntija Kiia Etelävuori, Pörssisäätiö
+358 50 557 6488
kiia.etelavuori@porssisaatio.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Pörssisäätiö
Pörssisäätiö
Fabianinkatu 14 B
00100 Helsinki

http://www.porssisaatio.fi

Suomen Pörssisäätiö on puolueeton yhteisö, jonka tehtävänä on arvopaperisäästämisen ja arvopaperimarkkinoiden edistäminen. Pörssisäätiö omistaa Pörssitalon ja rahoittaa toimintansa sen vuokratuloilla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pörssisäätiö

Kutsu ja tiedote: Suomalaiset haluavat talouden oppiaineeksi, vähentäisivät vastineeksi uskonnosta, ruotsista ja taideaineista10.7.2019 00:00:00 EESTTiedote

Suomalaisista jopa 80 prosenttia on sitä mieltä, että talouden tulisi olla kaikille pakollinen oppiaine peruskoulussa, selviää juuri julkaistusta kyselytutkimuksesta. Tärkeimpinä taloustaitoina vastaajat pitävät arjen rahankäyttöä, säästämistä ja sijoittamista sekä kestävän kuluttamisen taitoja. Pörssisäätiö jatkaa keskustelua taloustaidoista Suomen Pankin, Finanssiala ry:n ja Opetushallituksen kanssa SuomiAreenassa 18.7. kello 10 Peter Nymanin juontamassa tilaisuudessa

Pörssisäätiön Lounasmeri: Osakesäästötili laajentaa kansalaisten yhteiskunnallisia vaikutusmahdollisuuksia22.1.2019 07:10:00 EETTiedote

Suoraan osakkeita omistamalla voi äänestää yhtiökokouksessa, joka käyttää ylintä valtaa pörssiyhtiöissä ja päättää pian myös esimerkiksi johdon palkitsemisesta. Ennen osakesäästötiliä poliittisilla päätöksillä on ohjattu valtaa finanssilaitoksille kansalaisten sijaan. Osakesäästötili tuo korjauksen epäkohtaan. Tiliä käsitellään eduskunnan valiokunnissa ensi viikolla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme