HUS

Porvoon sairaalan pihan veistoksen julkistamistilaisuus

Jaa

Tervetuloa kuvanveistäjä Kimmo Schroderuksen teräsveistoksen julkistustilaisuuteen 28.8.2019 klo 12.00. Tilaisuus pidetään sairaalan pääsisäänkäynnin edessä, Sairaalantie 1, Porvoo. Samalla juhlistetaan sairaalan muotokuvagallerian avajaisia. Muotokuvagalleria sijaitsee sairaalan 2. kerroksessa.

Kimmo Schroderuksen taideteos "Nelijalkaiset #2" Porvoon sairaalan pihalla
Kimmo Schroderuksen taideteos "Nelijalkaiset #2" Porvoon sairaalan pihalla

Ohjelma:

  • Tervehdys, HUS Taidetoimikunnan puheenjohtaja Ilkka Taipale
  • Veistoksen paljastuspuhe, Sairaanhoitoalueen johtaja Leena Koponen
  • Taiteilijan puheenvuoro, taiteilija Kimmo Schroderus
  • Tutustuminen veistokseen ja sairaalan muotokuvagalleriaan
  • Virvoketarjoilu sairaalan 2. kerroksessa

Kuvanveistäjä Kimmo Schroderuksen teräsveistos "Nelijalkaiset # 2" on osa kolmen teoksen sarjaa vuodelta 2017. Perusidea on kuin taivaan pilvien tulkitseminen: abstrakteista muodoista syntyy assosiaatioita, koska ihmisen aivot toimivat niin. ”Antamalla näille otuksille neljä jalkaa, helpotan hieman pohtimisen vaivaa ja johdattelen tulkintoja juuri eläinten suuntaan”.

HUSin kokoelmissa on useita muotokuvia, joista 15 on sijoitettu Porvoon sairaalaan. Muotokuvissa esiintyy Porvoon sairaalassa työskennelleitä henkilöitä tai muuten sairaalan toimintaan tiiviisti vaikuttaneita ihmisiä. Vanhin muotokuva on vuodelta 1940 ja viimeisin vuodelta 2014. Muotokuvat on kunnostettu ja ne on koottu kaikki saman käytävän varrelle sairaalan 2. kerrokseen. Muotokuvista peräti 7 on taiteilija Åke Hellmanin (1915-2017) maalaamia.

Porvoon sairaala haluaa luoda viihtyisyyttä sairaalassa kävijöille ja työskenteleville myös taiteen avulla. HUS Taidetoimikunta sijoitti runsaasti taideteoksia Porvoon sairaalaan viime vuonna vietetyn 50-vuotisjuhlan kunniaksi. Nyt paikalleen saatu teräsveistos tuo taidetta myös sairaalan ulkotilaan.

HUS taidetoimikunnan tehtävänä on edistää ja yhtenäistää taidetoimintaa sairaaloissa ja tehdä suosituksia muun muassa taidehankinnoista ja niiden sijoituspaikoista. Tehtäväänsä taidetoimikunta toteuttaa mm. hankkimalla taideteoksia sairaaloihin - ostamalla, sijoittamalla sairaalatiloihin deponoituja eli taitelijoiden tänne lainaamia teoksia sekä tekemällä yhteistyötä parantavasta taiteesta kiinnostuneiden tahojen kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja taidetoiminnasta HUSissa ja Porvoon sairaalassa:

Suunnittelija, taidekoordinaattori Kirsti Bergström, HUS taidetoimikunta, kirsti.bergstrom@hus.fi

Johtava ylihoitaja Tuulia Koponen, Porvoon sairaala, tuulia.koponen@hus.fi

Lisätietoja taiteilijasta: www.kimmoschroderus.com

Kuvat

Kimmo Schroderuksen taideteos "Nelijalkaiset #2" Porvoon sairaalan pihalla
Kimmo Schroderuksen taideteos "Nelijalkaiset #2" Porvoon sairaalan pihalla
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa yli puoli miljoonaa potilasta. HUSissa työskentelee 25 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Servicebehoven definierar verksamhetsprofilen för Raseborgs sjukhus29.5.2020 17:47:18 EESTTiedote

Den nya verksamhetsprofilen för Raseborgs sjukhus ska i första hand svara på regionens befolknings behov av närservice. Det är kärnan i visionen för det nya Raseborgs sjukhus, som beskrivs i den mellanrapport som arbetsgruppen för beredningen av verkställandet av den nya sjukhusprofilen har sammanställt. Kommunernas kostnader för social- och hälsovården ska också sjunka, och verksamheten kan inte bygga på patienter som kommer från andra ställen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme