Uudenmaan ELY-keskus

Porvoon-Sipoon yhteysalusreitti kilpailutetaan uudelleen - liikenteen katkeamaton jatkuminen turvataan

Jaa

Varsinais-Suomen ELY-keskus kilpailutti Porvoon-Sipoon yhteysalusreitin liikenteen keväällä 2020. Kaksi tarjoajaa valitti ELY-keskuksen hankintapäätöksestä markkinaoikeuteen ja markkinaoikeus kumosi joulukuussa 2020 ELY-keskuksen hankintapäätöksen. ELY-keskus tekee markkinaoikeuden vaatimat tarkennukset hankinta-asiakirjoihin ja kilpailuttaa reitin uudelleen mahdollisimman pian. Palvelun sisältöön ei tehdä muutoksia uudessa kilpailutuksessa ja yhteysalusliikenteen jatkuminen turvataan katkeamattomasti uuden kilpailutuksen ratkeamiseen ja sopimuksen alkuun saakka.

Varsinais-Suomen ELY-keskus kilpailutti Porvoon-Sipoon yhteysalusreitin liikenteen keväällä 2020. Tarjouskilpailussa saatiin kolme tarjousta. Liikennöitsijäksi valittiin Kymen Saaristoliikenne Oy 1.5.2021-30.4.2026 väliseksi ajaksi. Kaksi muuta tarjoajaa valittivat hankintapäätöksestä markkinaoikeuteen. Markkinaoikeus on joulukuussa 2020 antamallaan päätöksellä kumonnut ELY-keskuksen tekemän hankintapäätöksen. Kilpailutus tulee oikeuden päätöksen mukaisesti järjestää uudelleen tarjouspyyntöaineistossa olleen virheen vuoksi.

ELY-keskus korjaa hankintamenettelynsä ja tekee markkinaoikeuden vaatimat tarkennukset tarjouspyyntöasiakirjoihin. Palvelun sisältöön, kuten vuorotiheyteen tai alusvaatimuksiin, ei tulla tekemään muutoksia. Kilpailutus pyritään käynnistämään mahdollisimman pian.

Nykyinen liikennöintisopimus EW Finland Oy:n kanssa on päättymässä 30.4.2021. Uutta kilpailutusta ei pystytä järjestämään sellaisella aikataululla, että uusi sopimuskausi voisi alkaa heti toukokuussa. Näin ollen ELY-keskus tulee hyödyntämään hankintalain säädöksiä, jotta liikenne saadaan jatkumaan katkeamattomasti uuden kilpailutuksen ratkeamiseen ja sopimuksen alkuun saakka. Järjestelyt ovat hallinnollisia, eikä niiden pitäisi näkyä asiakkaiden saamaan palveluun.

Lisätietoja: Liikenteen asiakaspalvelu

- p. 0295 020 600

liikenteen.asiakaspalvelu@ely-keskus.fi tai www.palautevayla.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 B 5. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

Kevään ensimmäinen sulantajakso Uudellamaalla – jäät heikkenevät nopeasti2.3.2021 10:52:04 EETTiedote

Viime päivien lauha sääjakso on käynnistänyt lumen sulamisen Etelä-Suomessa. Valunnat ovat lisääntyneet selvästi ja nostaneet jokien virtaamat nousuun. Vedenpintojen nousu uomissa on kuitenkin ollut maltillista, keskimäärin reilut 0,5 metriä. Paikoin vedenpinnat ovat nousseet alimpien tulvarajojen tuntumaan esimerkiksi Nummenjoella ja Lepsämänjoella. Vedenpintojen nousu on tasaantunut, mutta virtaamat saattavat tiistain kuluessa kääntyä lievään nousuun. Viikon puolivälin jälkeen sää viilenee uudelleen ja virtaamat kääntyvät laskuun. Varsinaista kevättulvaa odotellaan maaliskuun loppupuolelle tai huhtikuun alkuun. Lumen vesiarvo Uudenmaan alueella oli viime viikolla suuruusluokkaa 80–100 mm ja on sulannan vaikutuksesta laskenut jonkin verran. Keskimäärin lumen vesiarvo on keväisin suurimmillaan 70–80 mm. Tulevan viileämmän jakson aikana on odotettavissa lisää lumisateita. Säännösteltyihin järviin pyritään edelleen tekemään lisää varastotilaa pääsulantaa varten. Lohjanjärven vedenkorkeus

Nyland har den klart sämsta sysselsättningssituationen i Finland (Nyland)2.3.2021 08:00:00 EETTiedote

Nyland har den klart sämsta sysselsättningssituationen i Finland (Nyland) I slutet av januari var antalet arbetslösa arbetssökande sammanlagt 112 287 i kommunerna på området för Närings-, trafik- och miljöcentralen i Nyland (NTM-centralen). Av dem var 89 748 utan anställning och 22 539 permitterade. Det totala antalet arbetslösa ökade med 40 262 (55,9 %) personer jämfört med året innan. I slutet av januari uppgick andelen arbetslösa arbetssökande av arbetskraften till 12,9 %, vilket är 4,6 procentenheter mer än året innan.

Uudenmaan työllisyystilanne selvästi Suomen heikoin (Uusimaa)2.3.2021 08:00:00 EETTiedote

Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskuksen) kuntien alueella oli tammikuun lopussa yhteensä 112 287 työtöntä työnhakijaa, joista ilman työsuhdetta olevia oli 89748 ja lomautettuja 22 539. Työttömien kokonaismäärä kasvoi 40 262 (55,9 %) henkilöllä verrattuna vuotta aikaisempaan. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli tammikuun lopussa 12,9 %, joka on 4,6 prosenttiyksikköä vuotta aikaisempaa enemmän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme