Uudenmaan ELY-keskus

Porvoon-Sipoon yhteysalusreitti kilpailutetaan uudelleen - liikenteen katkeamaton jatkuminen turvataan

Jaa

Varsinais-Suomen ELY-keskus kilpailutti Porvoon-Sipoon yhteysalusreitin liikenteen keväällä 2020. Kaksi tarjoajaa valitti ELY-keskuksen hankintapäätöksestä markkinaoikeuteen ja markkinaoikeus kumosi joulukuussa 2020 ELY-keskuksen hankintapäätöksen. ELY-keskus tekee markkinaoikeuden vaatimat tarkennukset hankinta-asiakirjoihin ja kilpailuttaa reitin uudelleen mahdollisimman pian. Palvelun sisältöön ei tehdä muutoksia uudessa kilpailutuksessa ja yhteysalusliikenteen jatkuminen turvataan katkeamattomasti uuden kilpailutuksen ratkeamiseen ja sopimuksen alkuun saakka.

Varsinais-Suomen ELY-keskus kilpailutti Porvoon-Sipoon yhteysalusreitin liikenteen keväällä 2020. Tarjouskilpailussa saatiin kolme tarjousta. Liikennöitsijäksi valittiin Kymen Saaristoliikenne Oy 1.5.2021-30.4.2026 väliseksi ajaksi. Kaksi muuta tarjoajaa valittivat hankintapäätöksestä markkinaoikeuteen. Markkinaoikeus on joulukuussa 2020 antamallaan päätöksellä kumonnut ELY-keskuksen tekemän hankintapäätöksen. Kilpailutus tulee oikeuden päätöksen mukaisesti järjestää uudelleen tarjouspyyntöaineistossa olleen virheen vuoksi.

ELY-keskus korjaa hankintamenettelynsä ja tekee markkinaoikeuden vaatimat tarkennukset tarjouspyyntöasiakirjoihin. Palvelun sisältöön, kuten vuorotiheyteen tai alusvaatimuksiin, ei tulla tekemään muutoksia. Kilpailutus pyritään käynnistämään mahdollisimman pian.

Nykyinen liikennöintisopimus EW Finland Oy:n kanssa on päättymässä 30.4.2021. Uutta kilpailutusta ei pystytä järjestämään sellaisella aikataululla, että uusi sopimuskausi voisi alkaa heti toukokuussa. Näin ollen ELY-keskus tulee hyödyntämään hankintalain säädöksiä, jotta liikenne saadaan jatkumaan katkeamattomasti uuden kilpailutuksen ratkeamiseen ja sopimuksen alkuun saakka. Järjestelyt ovat hallinnollisia, eikä niiden pitäisi näkyä asiakkaiden saamaan palveluun.

Lisätietoja: Liikenteen asiakaspalvelu

- p. 0295 020 600

liikenteen.asiakaspalvelu@ely-keskus.fi tai www.palautevayla.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 A, 2. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

Långtidsarbetslösheten bland unga har mer än fördubblats jämfört med året innan (Nyland)27.7.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

I kommunerna inom Nylands närings-, trafik- och miljöcentrals (NTM-centralens) område fanns det i slutet av juni sammanlagt 112 947 arbetslösa arbetssökande, av vilka 96 760 var utan anställning och 16 187 permitterade. Det totala antalet arbetslösa minskade med 27 754 (-19,7 %) personer jämfört med ett år tidigare. I Nyland var minskningen lägst i hela landet. I slutet av juni utgjorde andelen arbetslösa arbetssökande 12,8 % av arbetskraften, vilket är 3,4 procentenheter färre än året innan.

Nuorten pitkäaikaistyöttömyys yli kaksinkertainen edellisvuoteen verrattuna (Uusimaa)27.7.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskuksen) kuntien alueella oli kesäkuun lopussa yhteensä 112 947 työtöntä työnhakijaa, joista ilman työsuhdetta olevia oli 96 760 ja lomautettuja 16 187. Työttömien kokonaismäärä laski 27 754 (-19,7 %) henkilöllä verrattuna vuotta aikaisempaan. Uudellamaalla lasku oli koko maan alhaisinta. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli kesäkuun lopussa 12,8 %, joka on 3,4 prosenttiyksikköä vuotta aikaisempaa vähemmän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme