Postimuseosäätiö sr

Postimuseon johtajana aloittaa FT Sami Louekari

Jaa

Postimuseosäätiön hallitus on valinnut uudeksi Postimuseon johtajaksi ja säätiön toimitusjohtajaksi filosofian tohtori Sami Louekarin. Hän on työskennellyt aiemmin museonjohtajana Suomen maatalousmuseo Sarassa Loimaalla sekä maisemantutkimuksen yliopisto-opettajana ja tutkijana Turun yliopistossa. Louekari aloittaa uudessa tehtävässään joulukuun alussa.

Sami Louekari on perehtynyt syvällisesti kulttuuriympäristöön ja museoiden kokoelma- sekä näyttelytoimintaan. Louekarilla on lisäksi vahva kokemus valtakunnallisen vastuumuseon johtamisesta. Hän on hyvin verkostoitunut ja toimii mm. Suomen museonjohtajat ry:n hallituksessa ja Suomen rautatiemuseosäätiön hallituksessa.

Postimuseosäätiön hallituksen puheenjohtaja Noora Laaksonen on tyytyväinen valintaan: ”Sami Louekari on jo osoittanut taitonsa Vuoden museoksi valitun Saran johtajana. Odotamme hyvää ja näkemyksellistä työtä myös Postimuseon kehittämisessä.”

Sami Louekari aloittaa innolla uudessa tehtävässään. ”Postimuseo on hyvin hoidettu, korkeatasoinen ja aktiivinen museo. Medioitunut maailmamme ja viestivälityksen sekä tieto- ja tavaraliikenteen muutokset koskettavat meitä jokaista. Olen innoissani, kun pääsen työskentelemään näiden asioiden pariin Postimuseossa. Minua kiinnostaa erityisesti ihmisten välinen vuorovaikutus. Lisäksi uuden valtakunnallisen MuseoX-hankkeen eteenpäin vieminen on upea haaste. On hienoa tulla töihin Tammerkosken äärelle ja johtamaan Postimuseosäätiötä”, kertoo Louekari.

Postimuseosäätiön nykyinen toimitusjohtaja Kimmo Antila siirtyy Tampereen historiallisten museoiden johtajaksi 17.10.2022 alkaen.

”Kiitän lämpimästi Kimmo Antilaa erinomaisesta työstä Postimuseosäätiön toiminnan rakentamisesta ja sen vakiinnuttamisesta Tampereelle. Kimmo on yhdessä osaavan henkilökunnan kanssa kehittänyt idearikkaasti Postimuseosta yhden Suomen kärkimuseoista ja luotsannut sen uudelle muutosmatkalle”, kiittelee säätiön puheenjohtaja Noora Laaksonen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Postimuseosäätiön hallituksen puheenjohtaja Noora Laaksonen, puh. 050 054 4170, noora.laaksonen@posti.com

Postimuseosäätiön toimitusjohtaja (16.10.2022 saakka) Kimmo Antila, puh. 050 563 9070, kimmo.antila@postimuseo.fi

Postimuseosäätiön toimitusjohtaja (1.12.2022 alkaen) Sami Louekari, puh. 050 530 5887, sami.louekari@sarka.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Postimuseosäätiö sr
Postimuseosäätiö sr
Häkiläpolku 3
33100 Tampere

http://www.postimuseo.fi

Postin ja viestinvälityksen historiaa 1600-luvulta nykyisyyteen ja tulevaan.

Postimuseo luo ymmärrystä ja merkityksiä viestintäkulttuurista ja yhteiskunnan perustoiminnoista: viestien ja tavaroiden liikkumisen historiasta, nykyhetkestä ja tulevaisuudesta. Postimuseo tallentaa ja välittää tietoa, aineistoja ja elämyksiä kestävästi.

Postimuseon näyttelyt sijaitsevat museokeskus Vapriikissa, Alaverstaanraitti 5, Tampere.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Postimuseosäätiö sr

Postimuseo jatkaa muutosmatkaansa vuonna 2023 uuden johtajan vetämänä29.11.2022 09:00:00 EET | Tiedote

Postimuseon matka kohti uudistuvaa museota jatkuu ensi vuonna osana MuseoX-hanketta. Uusi johtaja FT Sami Louekari johtaa muutosta kohti uutta viestinnän, pelin, postin ja digitaalisen elämän museota. Yhteistyötä tiivistetään entisestään Tampereen historiallisten museoiden, erityisesti Suomen pelimuseon ja Mediamuseo Rupriikin, kanssa. Postimuseo hakee myös valtakunnallisen vastuumuseon tehtävää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme