Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Postipuiston rakentamiseen liittyvät katu-urakat alkamassa Metsäläntiellä ja Veturitiellä

Jaa

Helsingin kaupunki aloittaa kaksi Postipuiston asuinalueen rakentamiseen liittyvää katu-urakkaa Pohjois-Pasilan alueella. Töitä tehdään sekä Metsäläntiellä että Veturitiellä.

Metsäläntiellä uusitaan kunnallistekniikkaa, rakennetaan uusi hulevesiviemäri sekä uusitaan kadun pintarakenteita kävely- ja pyörätie mukaan luettuna. Urakan aikana rakennetaan Postiljooninkadun risteys sekä Postipuiston reunassa kulkevat kävely- ja pyörätiet linja-autopysäkkeineen. Metsäläntiellä töitä tehdä Kippikujan ja Veturitien sillan välisellä katuosuudella.

Työt alkavat Metsäläntiellä toukokuun alussa, ja niistä aiheutuu haittoja liikenteelle. Moottoriajoneuvojen, kuten autojen ja linja-autojen, kiertoliikenne hoidetaan kaistajärjestelyin. Kävelijät ja pyöräilijät ohjataan töiden aikana työalueen ohi väliaikaisen reitin kautta. Kulkureitit opastetaan maastossa.

Veturitiellä rakennetaan kadun reunaa, jotta jalkakäytävä on käyttövalmiina, kun alueelle muuttaa lisää asukkaita uusien talojen valmistuessa. Veturitiellä työt alkavat myöhemmin kesän aikana, arviolta kesäkuun loppupuolella. Kiertoreitit opastetaan maastossa.

Urakka-alueet kartalla

Työt parantavat rakenteilla olevan alueen infraa

Uudistukset sujuvoittavat liikkumista sekä lisäävät turvallisuutta rakenteilla olevan Postipuiston asuinalueella. Työskentelyalueet rajataan selkeästi sekä Metsäläntiellä että Veturitiellä, jotta alueilla liikkuminen on turvallista.

Rakennustöistä aiheutuu melua ja pölyä, mutta työt pyritään tekemään mahdollisimman vähin haitoin. Töitä tehdään arkisin kello 7–16 välisenä aikana. Urakoitsijana toimii Stara. Työt valmistuvat vuoden 2022 lopussa.

Pohjois-Pasilassa sijaitsevaan Postipuistoon rakentuu yli 5 000 asukkaan asuinalue. Postipuisto rajautuu pohjoisessa Metsäläntiehen, idässä Veturitiehen ja lännessä Keskuspuistoon.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lasse Mustonen
projektinjohtaja, rakennuttaminen
kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 3103 9839
lasse.mustonen@hel.fi

Eino Kattilakoski
projektinjohtaja, liikenne- ja katusuunnittelu
kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 3103 2657
eino.kattilakoski@hel.fi

Urakoitsija
Ahti Kuusela
vastaava työnjohtaja
Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara
p. 050 072 7244
ahti.kuusela@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Oulunkylän keskustaan suunnitellaan lisää asuntoja, liiketiloja ja palveluita16.5.2022 10:19:56 EEST | Tiedote

Oulunkylän keskustaan suunnitellaan 1 300 uudelle asukkaalle asuntoja, nykyistä enemmän liiketilaa sekä uusi perhe- ja hyvinvointikeskus. Kirjastolle, nuorisotilalle ja työväenopistolle suunnitellaan uudet tilat. Kortteleista valmistellaan parhaillaan kehittämisvarausta. Suunnitelmista voi keskustella verkkotilaisuudessa 24. toukokuuta ja lisäksi suunnittelijoiden kanssa voi tulla juttelemaan kävelyn merkeissä 31. toukokuuta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme