Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Potilaat aiempaa tyytyväisempiä ensiavun ja psykiatrian palveluihin

Jaa

Sairaanhoitopiirin tarkastuslautakunnan tuoreimmasta arviointikertomuksesta ilmenee, että potilaat ovat aiempaa tyytyväisempiä Tays Ensiapu Acutan ja psykiatrian palveluihin. Palvelukokemusmittarin perusteella myös Kuvantamiskeskus ja toimialue 2 ovat saaneet asiakkailta aiempia vuosia paremmat arviot palveluistaan. Potilaat ja läheiset ovat yleisesti varsin tyytyväisiä Taysin toimipisteiden palveluihin. Psykiatrian muita alhaisempi arvosana johtuu osin toiminnan luonteesta.

Sairaanhoitopiirin palvelukokemusmittauksen tulokset perustuvat yhteensä 12 812:n potilaan tai hänen läheisensä vastaukseen, jossa palveluja arvioidaan asteikolla 1-5. Palvelukokemusmittarissa potilas tai läheinen arvioi hoidon laatua, kohtelua, hoidon aikaista turvallisuutta, mitataan tiedustelemalla potilaan antamaa arvosanaa hoidon laadusta, saadusta kohtelusta, hoitoa koskevaa yhteistä päätöksentekoa sekä sitä, miten ymmärrettävänä hoitoa koskeva tieto koetaan.

Asiakastyytyväisyyteen niin ikään vaikuttava hoidon saatavuuden tavoite onnistui Pirkanmaalla viime vuonna kiireettömässä hoidossa erittäin hyvin. Se toteutui usealla toimi- ja vastuualueella sataprosenttisesti. Tarkastuslautakunta tähdentää, että asiakaskokemuksen kannalta on tärkeää antaa potilaalle vastaanottoaika, vaikka varsinainen odotusaika jossain tapauksessa venyisikin. Tämä toimintatapa on osa jonottomuuden tavoitteen saavuttamista.

Kiireellisessä hoitoon pääsyssä neljän viikon sisällä on sairaanhoitopiirillä sen sijaan vielä parantamista. Tavoitteesta jäätiin hiukan edellisvuotta enemmän.

Yhteistyössä perusterveydenhuollon kanssa kehitettävää

Tarkastuslautakunnan mukaan sairaanhoitopiirillä on parannettavaa myös terveyskeskusten kokemassa tyytyväisyydessä. Arviointikertomuksessa todetaan, että tiedonkulussa erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon välillä on edelleen kehittämistä. Terveyskeskuksen kokevat, että erikoissairaanhoidosta on potilaille tavoitteen mukaisesti hyötyä ja hoitoon oton kriteerit ovat perusteltuja, mutta konsultaatiomahdollisuuksia ja epikriisien laatua tulisi parantaa. Toimivalla tiedonkululla ja terveyskeskusten kanssa tehtävällä yhteistyöllä voitaisiin vähentää myös ennakoimattomien hoitojaksojen uusiutumista.

Sairaanhoitopiiri mittaa terveyskeskusten tyytyväisyyttä kliinisiin palveluihin. Mittaus perustuu perusterveydenhuollon lääkäreille lähetettävään kyselyyn. Tarkastuslautakunta esittää, että jatkossa kysely kohdennetaan myös hoitotyön vastuuhenkilöille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Tarkastusjohtaja Jarmo Paananen, puh. 050 5666109
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Teiskontie 35, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme