Potilasvakuutuskeskus

Potilasvakuutuskeskus vahvistaa potilasturvallisuustyötään – kokonaisuudesta vastaavaksi lääkäriksi nimitetty Maiju Welling

Jaa

Potilasturvallisuuslääkäri, LT Maiju Welling vastaa jatkossa Potilasvakuutuskeskuksen (PVK) potilasturvallisuustyön kehittämisestä.

Welling toimii PVK:n vahinkoaineistoon perustuvan tutkimustoiminnan ohjaajana. Lisäksi hän tekee tiivistä yhteistyötä terveydenhuoltokentän kanssa esimerkiksi järjestämällä luentoja ja koulutusta. Welling tulee toimimaan aktiivisessa yhteistyössä kotimaisten potilasturvallisuutta edistävien toimijoiden kanssa ja osallistumaan pohjoismaiseen potilasturvallisuustyöhön.

PVK:lle on kertynyt 30 toimintavuoden aikana potilasvahingoista laajasti tietoa, jota tulisi hyödyntää yhä aktiivisemmin vahinkojen ennaltaehkäisyssä.

”Käytettävissä oleva vahinkoaineisto on ainutlaatuinen ja sitä voidaan käyttää yleisten toimintavirheiden tunnistamiseen ja korjaamiseen. Maijun kokemus tutkimustyöstä ja innostunut asenne antavat hyvät lähtökohdat uuteen tehtävään”, PVK:n ylilääkäri Eero Hirvensalo toteaa.

”Haluamme lisätä tietoisuutta potilasvakuutusjärjestelmästä ja siitä, että kattavaa vahinkoaineistoamme voidaan käyttää potilasturvallisuuden edistämiseen. Vahvistamme yhteistyötä keskeisten potilasturvallisuutta tekevien sidosryhmien kanssa ja Maijulla on tässä merkittävä rooli”, kertoo yksikönjohtaja Minna Plit-Turunen.

Potilasturvallisuuslääkärin tehtävän lisäksi Maiju Welling tekee kliinistä työtä. Hän väitteli keväällä nivelrikosta.

Lisätietoja:

  • Potilasturvallisuuslääkäri Maiju Welling, p. 040 922 1399 etunimi.sukunimi@vakuutuskeskus.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Potilasvakuutuskeskus
Potilasvakuutuskeskus
Itämerenkatu 11-13
00180 Helsinki

Viestintä 040 450 4700http://www.pvk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Potilasvakuutuskeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme