Pouttu Oy

Poutun hybridimakkara on grillikauden herkullisin uutuus

Jaa

Kannuslainen ruokatalo Pouttu aloitti pari vuotta sitten kehitystyön, jonka tavoitteena on kestävämpi liiketoiminta. Tämä ulottuu niin tuotekehitykseen kuin raaka-aineiden ja tuotannon hiilijalanjälkeen.

Kannuslainen yhtiö panostaa kestävämpään kehitykseen, tuotantoon ja tuotteisiin.
Kannuslainen yhtiö panostaa kestävämpään kehitykseen, tuotantoon ja tuotteisiin.

Pouttu lanseeraa uuden tuotesarjan Lite Bättren. Tuotesarjasta löytyvät suomalaisten rakkaimmat tuotteet – grillimakkarat ja pyörykät – ja syksyllä on luvassa lisää suomalaisten suosikkituotteita. Lite Bättre -tuotteiden idea on se, että niissä käytetään kotimaisen lihan lisäksi fermentoitua härkäpapua. Fermentoinnin ansiosta tuotteet ovat vatsaystävällisempiä. Tuotteissa on vähemmän suolaa ja tyydyttyneitä rasvoja, mutta reilusti B12-vitamiinia, rautaa, flavonoideja ja kuitua.

“Ihmiset ovat tottuneet tuijottamaan grillituotteissa lihan määrää. Koetaan, että mitä lihapitoisempaa, sitä laadukkaampaa. Tähän halusimme tuoda muutoksen. Hybridituotteemme yhdistävät lihan ja kasvin parhaat puolet niin, että maku on herkullinen”, Poutun myynti- ja markkinointijohtaja Antti Hämäläinen sanoo.

Esimerkiksi Lite Bättre -grillimakkarassa on yhtä paljon proteiinia kuin hyvin lihapitoisessa makkarassa, mutta osa proteiinista on korvattu paremmalla kasviproteiinilla.

Poutun Lite Bättre -tuotteita on yhtä helppo käyttää kuin perinteisiä makkaroita ja pyöryköitä. Olennaista on, että koska niissä on myös lihaa, niissä on myös lihalle ominainen umamin herkullinen maku.

“Meistä nämä ovat ensimmäisiä aidosti hyviltä maistuvia tuotteita, joissa on myös kasviproteiinia mukana. Lähdimme tuotekehityksessä siitä, että miksi tinkiä mistään kun voi saada kaiken. Poutun Lite Bättre -tuotteet sopivat täydellisesti ihmisille, jotka haluavat syödä terveellisemmin ja vastuullisemmin, mutta tarvitsevat proteiinia tai pitävät lihan tutusta hyvästä mausta”, Hämäläinen sanoo.

Kaikki Lite Bättre -tuotteet valmistetaan uusiutuvalla energialla ja niiden hiilijalanjälki on normaaleja tuotteita pienempi. Härkäpavun viljelyllä on Suomessa pitkät perinteet ja valoisa kesä sopii kasville hyvin. Härkäpapu sitoo typpeä ja hiiltä maaperään, jolloin maaperä pysyy luonnostaan ravinteikkaana ja lannoitteiden käyttöä voidaan vähentää.

Pouttu Lite Bättre -tuotteet:

Grillimakkara liha-kasvi 320g
Kanagrillimakkara kana-kasvi 320g
Lihapyörykkä liha-kasvi 180g
Kanapyörykkä kana-kasvi 180g

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Laura Kosonen, markkinointipäällikkö
laura.kosonen@pouttu.fi
+358 400 534 980

Kuvat

Kannuslainen yhtiö panostaa kestävämpään kehitykseen, tuotantoon ja tuotteisiin.
Kannuslainen yhtiö panostaa kestävämpään kehitykseen, tuotantoon ja tuotteisiin.
Lataa
Lite Bättre kanapyörykkä
Lite Bättre kanapyörykkä
Lataa
Lite Bättre lihapyörykkä
Lite Bättre lihapyörykkä
Lataa
Litä Bättre kanagrillimakkara
Litä Bättre kanagrillimakkara
Lataa
Lite Bättre grillimakkara
Lite Bättre grillimakkara
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pouttu Oy
Tehtaankatu 1
69100 Kannus

https://www.pouttu.fi/

Pouttu on perinteikäs suomalainen ruokatalo, joka oman tuotemerkin lisäksi valmistaa rahtityönä tuotteita muille elintarvikeyrityksille sekä kaupan omille merkeille. Suosituimpia Pouttu-tuotteita ovat ruoanlaittoa nopeuttavat kypsät rouheet ja suikaleet, herkulliset napostelutuotteet sekä valmisruoat. Poutun tehdas Kannuksessa työllistää noin 200 ruoka-alan ammattilaista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.