Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

PPSHP:n hallitus hyväksyi ensihoidon liikkeenluovutuksen sairaanhoitopiirille

Jaa

Ensihoito siirtyy pelastuslaitoksilta sairaanhoitopiirin omaksi tuotannoksi. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin (PPSHP) hallitus hyväksyi päätösesityksen pelastustoimien liikkeenluovutuksesta sairaanhoitopiirille vuoden 2022 alusta. Hallitus teki kokouksessaan myös useita hankintapäätöksiä.

Sairaanhoitopiirien on terveydenhuoltolain mukaan järjestettävä alueensa ensihoitopalvelu. Vuodesta 2015 saakka ensihoidon Pohjois-Pohjanmaalla ovat tuottaneet Oulu-Koillismaan pelastuslaitos ja Jokilaaksojen pelastuslaitos.PPSHP:n ja pelastuslaitosten väliset yhteistoimintasopimukset päättyvät vuoden 2021 lopussa, minkä jälkeen ensihoitopalvelun on tarkoitus siirtyä sairaanhoitopiirin omaksi tuotannoksi. PPSHP:n hallitus hyväksyi päätösesityksen pelastustoimien liikkeenluovutuksesta sairaanhoitopiirille vuoden 2022 alusta.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin valtuusto antoi viime vuoden lokakuussa suostumuksensa ensihoidon siirtämisestä sairaanhoitopiirin omaksi toiminnaksi. PPSHP:n hallituksen tehtäväksi annettiin toteuttaa Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen ja Jokilaaksojen pelastuslaitoksen toiminnan siirto sairaanhoitopiirin toiminnaksi liikkeenluovutuksen periaattein.

Pelastuslaitosten isäntäorganisaatioina ovat toimineet Oulun ja Ylivieskan kaupungit, eli pelastuslaitosten henkilöstön virka- tai työsuhteet on solmittu joko Oulun kaupungin tai Ylivieskan kaupungin kanssa. Henkilöstö siirtyy 1.1.2022 liikkeenluovutuksen periaattein PPSHP:n palvelukseen. Samalla sairaanhoitopiiriin siirtyy pelastuslaitoksen toteuttama ensihoitopalvelu, lukuun ottamatta ensivastetoimintaa.

Ensihoidon siirtäminen PPSHP:lle edellyttää vielä Oulun ja Ylivieskan kaupungin toimielinten päätökset asiasta.

YT-neuvottelut päätökseen

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on käynnissä organisaatiouudistus, jonka myötä toimintaa kootaan uudenlaiseen, osaamiskeskuspohjaiseen organisaatiorakenteeseen. Uusissa osaamiskeskuksissa potilasta hoidetaan sujuvasti eri erikoisalojen rajojen yli. Koska uudistus tuo mukanaan uudenlaisia tehtäviä ja osa nykyisistä tehtävistä poistuu, järjestettiin osana sen valmistelua koko sairaanhoitopiirin henkilöstöä koskevat YT-neuvottelut.

Neuvottelut käynnistyivät 22. helmikuuta ja päättyivät perjantaina 24.syyskuuta. Neuvottelujen aikana asiaa käsiteltiin sekä koko sairaanhoitopiirin tasolla että toimialue- ja palvelukeskuskohtaisesti. Työterveyshuolto on ollut tietoinen menettelystä.

– Neuvotteluissa ei ole ollut kysymys henkilöstön vähentämisestä, vaan sairaanhoitopiirin toiminnan uudelleen organisoinnista. Muutosten kohteena olevissa tehtävissä toimiville henkilöille tullaan tarjoamaan heidän työsopimuksensa tai virkasuhteensa mukaista työtä tai muuta koulutusta, ammattitaitoa tai kokemusta vastaavaa työtä, sairaanhoitopiirin vs. johtaja Juha Korpelainen kertoo.

Osa uusista tehtävistä on jo täytetty  – esimerkiksi uusien toimialueiden ja palvelukeskusten johtajat on nimetty. Myös loput muuttuvat tehtävät tullaan täyttämään syksyn aikana.

Hallitus hyväksyi useita hankintapäätöksiä

PPSHP ja Lapin sairaanhoitopiiri tekevät yhteishankinnan lääkkeiden automatisoidusta varastonhallinnasta. Kyseessä ovat älylääkekaapit sekä varastonhallintaohjelmisto, jotka ovat osa lääkitysturvallisuutta varmistavaa katkeamatonta lääkehoitoprosessia. PPSHP:n hallitus valitsi lääkkeiden automatisoidun varastonhallinnan toimittajaksi Vingmed Oy:n.

PPSHP:n terveydenhuollon neuvontapalvelu (nyt kansallinen numero 116 117) on tuotettu Pohjois-Pohjanmaalla yksityisen palvelutarjoajan toimesta vuodesta 2005 alkaen. Nykyinen sopimus päättyy ja uudeksi palvelutuottajaksi 1.1.2022 alkaen valittiin Suomen Terveystalo Oy. Sopimuskauden kesto on kaksi vuotta eli sopimuskausi kattaa myös uuden hyvinvointialueen ensimmäisen toimintavuoden. Palvelu kattaa jatkossa koko sairaanhoitopiirin väestön ja uutena sisältönä palveluun tulee valikoituja sosiaalitoimen piiriin kuuluvia asioita sekä chat-kanava perinteisen puhelinkontaktin rinnalle. 

OYS:n Sädehoitokeskus vastaa koko pohjoisen Suomen sädehoidon toteuttamisesta. Sädehoitokeskuksessa hoidetaan tällä hetkellä noin 1 800 potilasta vuodessa ja potilaskäyntejä on noin 25 000 vuodessa. Sädehoidon laitepalvelutoiminnan monivuotinen yhteistyökumppanuus kattaa vuonna 2022 valmistuvan uuden sädehoitoyksikön laitetoimituksia, annossuunnittelujärjestelmän, sädehoidon varmennus- ja tallennusympäristön sekä koulutus-, huolto- ja ylläpitopalvelua sekä elinkaari- ja rahoitusratkaisuja.

Hankintayksikkö on hakenut yhteistyökumppania, joka parhaiten pystyy vastaamaan edellä mainittuihin elinkaaren hallintapalveluihin ja sitoutuu pitkäaikaiseen yhteistyöhön. PPSHP:n hallitus päätti kilpailutuksen pohjalta, että sädehoidon laitepalvelutoiminnan yhteistyökumppaniksi valitaan Varian Medical Systems Oy. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Korpelainen, vs. johtaja, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, 0400 834 541, juha.korpelainen@ppshp.fi

Emma-Leena Päkkilä, vs. henkilöstöjohtaja, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, 050 3570 090, emma-leena.pakkila@ppshp.fi

Pasi Parkkila, kehitysjohtaja, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, 040 544 8955, pasi.parkkila@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Hyvinvointialueen tuleva organisaatio, talous ja palvelurakenne suppean poliittisen ryhmän käsittelyssä13.10.2021 16:26:19 EEST | Tiedote

Suppea poliittinen ohjaus- ja seurantaryhmä kokoontui keskiviikkona 13.10. etäkokoukseen. Antti Ollikainen toimi kokouksen puheenjohtajana. Hyvinvointialueen poliittinen rakenne Osana hyvinvointialueen valmistelua on suunniteltu myös tulevan organisaation poliittista rakennetta. Kokouksessa oli asian käsittelyn aikana mukana myös poliittisten piirijärjestöjen edustajat. Hyvinvointialueen ylin päättävä toimielin on vaaleilla valittava aluevaltuusto. Valtuusto päättää tarkemman organisaatiorakenteen. Muut lakisääteiset toimielimet ovat aluehallitus ja tarkastuslautakunta. Aluevaltuustoon tulee Pohjois-Pohjanmaalla 79 jäsentä. Aluehallitukseen tulisi pohjaehdotuksen mukaan 13 jäsentä. Muita toimielimiä olisivat tarkastuslautakunta, yksilöasiainjaosto, aluevaalilautakunta, tulevaisuus-, turvallisuus- ja yhdyspintalautakunnat, ​alueelliset neuvottelukunnat sekä vaikuttamistoimielimet, kuten nuorisovaltuusto ja vanhus- ja vammaisneuvosto. Kokouksessa käytiin keskustelua toimielinrakenteesta,

Hyvinvointialue rakentuu poliittisessa ohjauksessa1.10.2021 16:55:39 EEST | Tiedote

Suppea poliittinen seurantaryhmä kokoontui 1.10. puheenjohtaja Antti Ollikaisen johdolla. Suppealla poliittisella ryhmällä on kaksi roolia: se toimii POPsote-hankkeen ohjausryhmänä ja Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen valmistelun seurantaryhmänä. Jälkimmäisessä roolissa ryhmä linjaa hyvinvointialueen valmistelutyötä ennen aluevaltuuston ja -hallituksen aloittamista maaliskuussa 2022. Hyvinvointialueen organisaatio rakentuu Muutosjohtaja Ilkka Luoma antoi tilannekatsauksen hyvinvointialuevalmisteluun. Hyvinvointialueen organisaation perusrakennetta on käsitelty useilla foorumeilla ja se on hyväksytty valmistelun pohjaksi. Sote-järjestämisen ja -palvelutuotannon eri osioiden väliaikaisia valmisteluvastuita on tarkennettu. Vastuualueet ja niihin nimetyt henkilöt on koottu liitteeksi alle. Suppea seurantaryhmä käsittelee sote-tuotannon seuraavan tason organisoitumisehdotusta 13.10. ja laaja seurantaryhmä 18.10. Suppea seurantaryhmä hyväksyi muutosjohtajan ehdotuksen laittaa ennakollinen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme