Premico Group Oy

Premico ja Lujatalo sopivat 78 kohtuuhintaisen vuokra-asunnon toteuttamisesta Espooseen – kyseessä Ympäristöministeriön muovitiekarttahanke 2.0 asuntotuotannossa

Jaa

Vuokra-asuntoihin erikoistuneen kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö Premicon hallinnoima Premico Asuntorahasto II Ky ja Lujatalo Oy ovat sopineet 78 kohtuuhintaisen vuokra-asunnon rakentamisesta Espoon Olariin. Kohde on Ympäristöministeriön rakentamisen muovitiekarttahanke 2.0, joka toteutetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (Ara) 10 vuoden korkotukilainalla.

Premico Asuntorahasto II Ky ja Lujatalo Oy ovat sopineet 78 kohtuuhintaisen vuokra-asunnon rakentamisesta Espoon Olariin, viitteellinen kuva. Kuva: Kohografi
Premico Asuntorahasto II Ky ja Lujatalo Oy ovat sopineet 78 kohtuuhintaisen vuokra-asunnon rakentamisesta Espoon Olariin, viitteellinen kuva. Kuva: Kohografi

Premicon hallinnoimien asuntorahastojen omistuksessa on yli 1400 vuokra-asuntoa pääosin pääkaupunkiseudulla. Vuonna 2019 perustetun Premico Asuntorahasto II Ky:n omistuksessa on lähes 400 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa ja tavoitteena on rakennuttaa lisäksi noin 1300 uutta kohtuuhintaista vuokra-asuntoa Suomen kasvukeskuksiin vuoden 2024 loppuun mennessä.


Premicon päämääränä on tukea Suomen tavoitetta olla maailman ensimmäinen hiilineutraali valtio.

”Vastuullisuusasiat ovat nousseet yhdeksi keskeisimmistä kriteereistä, jotka ohjaavat sijoittajien toimintaa kiinteistömarkkinassa ja haluamme olla tämän muutoksen eturintamassa” sanoo Premico Groupin investointijohtaja Samuel Tuomola. ”Tulevaisuudessa tulemme toteuttamaan lähtökohtaisesti ainoastaan asuntohankkeita, joissa korostuvat vastuullisuus, ekologisuus ja energiatehokkuus. Uskomme, että toimintamallimme ohjaa koko asuntosijoitussektoria ympäristövastuullisuuden korostamiseen ja tulee olemaan lähitulevaisuuden uusi normaali” Tuomola alleviivaa.


Ympäristöministeriön laatiman muovitiekartan tarkoituksena on vähentää ja välttää, sekä kierrättää ja korvata muovin käyttöä rakentamisessa. Premico, Lujatalo, Ara, Ympäristöministeriö ja Kuntarahoitus toteuttivat viime vuonna Suomen ensimmäisen asuintalojen muovitiekarttahankkeen Vantaalle.


”Projektissa haettiin vastauksia siihen, mitä vaikuttamiskeinoja rahoittajalla, tilaajalla ja rakennuttajalla on vähämuovisuuden edistämiseksi sekä miten muovijätteen lajittelu toimii työmaakohteissa ja millä toimenpiteillä sitä voitaisiin parantaa entisestään. Pilottihankkeesta saadut opit on dokumentoitu ja siirrämme ne nyt tulevassa projektissa käytäntöön” kertoo Premico Consultingin hankejohtaja Markku Kainulainen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Premico Asuntorahasto II Ky ja Lujatalo Oy ovat sopineet 78 kohtuuhintaisen vuokra-asunnon rakentamisesta Espoon Olariin, viitteellinen kuva. Kuva: Kohografi
Premico Asuntorahasto II Ky ja Lujatalo Oy ovat sopineet 78 kohtuuhintaisen vuokra-asunnon rakentamisesta Espoon Olariin, viitteellinen kuva. Kuva: Kohografi
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Premico Group Oy
Premico Group Oy
Aleksanterinkatu 11
00100 Helsinki

+358 29 007 5050http://www.premico.fi

Premico on vuokra-asuntojen rakennuttamiseen ja omistamiseen erikoistunut kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö, jolla on kaksi liiketoiminta-aluetta; asuntoihin sijoittavat pääomarahastot, sekä palveluliiketoiminta, johon sisältyy kiinteistökehitys, rakennuttamiseen liittyvä konsultointi, sekä vuokra-asuntojen hallinnointi, isännöinti ja vuokraus. Premico on rakennuttanut tai peruskorjannut yli 5000 vuokra-asuntoa ja yhteensä yhtiö hallinnoi yli 6000 vuokra-asuntoa yli 20 kaupungissa. Premico on Morgan Stanleyn paikallinen kumppani Suomessa, yhteisomistuksessa on yli 2000 vuokra-asuntoa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Premico Group Oy

Morgan Stanleyn hallinnoima rahasto hankki omistukseensa 151 vuokra-asuntoa, sekä rakennusoikeuden noin 130 uudelle asunnolle, myyjänä oli Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma. Kohde sijaitsee Espoon Haukilahdessa.7.1.2021 14:27:31 EET | Tiedote

Morgan Stanley Real Estate Investing (MSREI):n hallinnoima kiinteistörahasto on hankkinut omistukseensa Espoon Haukilahdessa sijaitsevan kohteen, joka käsittää 151 vuokra-asuntoa ja rakennusoikeuden noin 130 uudelle korkeatasoiselle vuokra-asunnolle. Myyjänä oli Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma (Varma). Varma omistaa yli 4000 asuntoa Suomessa, joiden lisäksi tavoitteena on rakennuttaa yli 1000 uutta asuntoa tulevien vuosien aikana. MSREI:n hallinnoimat rahastot ovat hankkineet aiempien ostojen myötä omistukseensa yli 1900 asuntoa, kasvattaen nyt omistuksensa Suomessa yli 2000 asuntoon. Premico vastaa kaikkien MSREI:n asuntokohteiden hallinnoinnista.

A property fund advised by Morgan Stanley Real Estate Investing (MSREI) acquired 151 residential units and building rights for approx. 130 new residential units from Varma. The acquired asset is located in Espoo, Finland.7.1.2021 14:27:30 EET | Press release

A property fund advised by Morgan Stanley Real Estate Investing (MSREI) has made a new acquisition in Finland. The fund has acquired 151 rental residential units and building rights for approx. 130 new residential units within Haukilahti (Espoo) in the Helsinki Metropolitan Area from Varma Mutual Pension Insurance Company (Varma). Varma owns over 4,000 residential units in Finland and has well over 1,000 new units under development over the coming years. MSREI, through the funds that it manages, has previously acquired 1,900 residential units in Finland through multiple acquisitions. Premico will manage the new acquisition.

Premico Asuntorahasto II Ky ylimerkittiin ja sulkeutui7.12.2020 11:36:27 EET | Tiedote

Vuokra-asuntoihin erikoistuneen kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö Premicon toinen kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja rakennuttava pääomarahasto Premico Asuntorahasto II Ky:n on ylittänyt tavoitepääomansa ja rahasto on sulkeutunut. Rahaston sijoituskapasiteetti on noin 400 miljoonaa euroa ja sen tarkoituksena on rakennuttaa noin 1700 uutta kohtuuhintaista vuokra-asuntoa pääosin pääkaupunkiseudulle ja muihin Suomen kasvukeskuksiin vuoden 2024 loppuun mennessä.

Premico perustaa Suomen ensimmäisen hiilineutraalin vuokra-asuntorahaston25.9.2020 08:00:00 EEST | Tiedote

Vuokra-asuntoihin erikoistunut kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö Premico perustaa uuden Premico Carbon Neutral Residential Fund -rahaston (”PCNRF”). Kyseessä on Suomen ensimmäinen asuntorahasto, jonka kohdehankinnassa painotetaan erinomaisen sijainnin lisäksi erityisesti myös vähähiilisyyttä ja ekologisuutta. Rahasto sijoittaa keskeisillä paikoilla oleviin pääkaupunkiseudun A-energialuokan kohteisiin, joissa tavoitteena on kiinteistön käytönaikainen hiilineutraalius ja joille on tarkoitus hakea BREEAM Excellent-luokitus.

Premico to establish Finland’s first carbon neutral residential fund25.9.2020 08:00:00 EEST | Tiedote

Property investment and development company Premico is establishing a new Premico Carbon Neutral Residential Fund (PCNRF). The PCNRF is Finland’s first residential fund focusing on constructing residential buildings that are sustainable with small carbon footprints in addition to being located in prime locations. The fund will invest in A-rated energy class buildings located within the Helsinki region, which aim for carbon neutrality during the occupancy period and a BREEAM Excellent rating.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme