Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Presidenten för Europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna på besök i Finland

Dela

Europadomstolens president Robert Spano besöker Finland den 5 - 6 maj.

Han kommer att träffa bland annat utrikesminister Pekka Haavisto, justitieminister Anna-Maja Henriksson, högsta domstolens president Tatu Leppänen och högsta förvaltningsdomstolens president Kari Kuusiniemi.

På programmet står också möten med medlemmar i riksdagens grundlagsutskott och företrädare för nationella människorättsinstitutionen. Därtill besöker Spano Domstolsverket och talar på Advokatdagarna.

Europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna (Europadomstolen) är en självständig och oberoende domstol i anslutning till Europarådet. Europadomstolen övervakar efterlevnaden av den europeiska konventionen om skydd för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna (Europakonventionen). I Finland trädde konventionen i kraft i maj 1990.

Fysiska och juridiska personer kan lämna klagomål hos Europadomstolen om de anser att en stat som är part i Europakonventionen har brutit mot deras rättigheter enligt konventionen.

Ytterligare information:

Krista Oinonen, enhetschef, tfn 0295 351 172

Mia Spolander, lagstiftningsråd, tfn 0295 350 666, enheten för människorättsdomstols- och människorättskonventionsärenden

Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi.

Bilder

Länkar

Om

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Följ Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum