Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Presidentti Paasikiven kunniaksi juhlaseminaari

Jaa

Presidentti Juho Kusti Paasikiven syntymästä tulee kuluneeksi 150 vuotta 27.11.2020

Tapahtuman kunniaksi Hanasaaren kulttuurikeskus järjestää 19.10. digitaalisen juhlaseminaarin, johon osallistuvat muun muassa pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist ja Ruotsin entinen Helsingin-suurlähettiläs Mats Bergquist.

Juhlaseminaarin muita puhujia ovat mm. historian professori Henrik Meinander, senioritutkija Gunilla Herolf ja dosentti Hanna Ojanen.  

Seminaari järjestetään yhteistyössä Paasikivi-Seuran, Svenska litteratursällskapetin ja Nya Utrikespolitiska Samfundetin kanssa ja kieli on ruotsi. 

Ohjelma, 19.10.2020

17.00 Avaus
Mikko Majander, dosentti, Paasikivi-Seura
Gunvor Kronman, Tj, Hanasaari
Thomas Blomqvist, Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri

17.20 J. K. Paasikivi ja ruotsalainen Suomi-politiikka
Mats Bergquist, suurlähettiläs

17.40 Kommentteja
Hanna Ojanen, dosentti
Gunilla Herolf, tri., senioritutkija

18.00 Paasikivi, ruotsinkielinen Suomi ja Ruotsi
Henrik Meinander, professori

18.20 Kommentteja, paneeli & keskustelu
Gunilla Herolf, tri., senioritutkija
Hanna Ojanen, dosentti
Mats Bergquist, suurlähettiläs
Henrik Meinander, professori

Keskustelua moderoi ministeri Pär Stenbäck.

Tervetuloa mukaan!

J.K. Paasikivi

Juho Kusti Paasikivi (vuoteen 1887 Johan Gustaf Hellstén) syntyi 27.11.1870 Hämeenkoskella ja kuoli 14.12.1956 Helsingissä. Paasikivi oli suomalainen poliitikko, pankinjohtaja ja diplomaatti, joka toimi Suomen tasavallan seitsemäntenä presidenttinä vuosina 1946–1956. Aikaisemmin hän toimi senaattorina, kansanedustajana, kolmen hallituksen pääministerinä sekä lähettiläänä Tukholmassa ja Moskovassa. Lue lisää: https://jkpaasikivi.fi/

Kysymykset ja ilmoittautumiset Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgårdille, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh.: 040 767 7373

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme