Prestolle korkeaa italialaista laatua ja palvelua osoittava Ospitalità Italiana -sertifikaatti

Jaa

Italian kauppa- ja teollisuuskamari myöntää yhdessä Italian ulkoministeriön kanssa Ospitalità Italiana -sertifikaatin erityisen ansioituneille, italialaisessa ruokakulttuurissa, laadussa ja palvelussa onnistuneille ravintoloille. Presto on täyttänyt sertifikaatin korkeat laatukriteerit toisena ravintolana Suomessa. Erityiskehuja saivat ruoan alkuperä, valikoima ja asiantunteva palvelu.

Ravintoloitsija Roshan Salwathura.
Ravintoloitsija Roshan Salwathura.

Arvostettu Ospitalità Italiana -sertifikaatti myönnetään harvoin. Se on virallinen tunnustus muissa maissa toimiville italialaisille ravintoloille niiden autenttisuudesta. Eteläesplanadilla sijaitseva, vuonna 2015 avattu Presto on vasta toinen sertifikaatin saavuttanut ravintola Suomessa. 

- Tämä on meille suuri kunnia. Menin sanattomaksi kuullessani näistä upeista uutisista. Kaikki kova työ, jonka olemme tehneet yhdessä pääkokkimme Marko Koskisen ja koko tiimimme kanssa, on tuottanut tulosta, iloitsee ravintoloitsija Roshan Salwathura.

Ospitalità Italiana -sertifikaatin myöntämiselle on tiukat kriteerit, ja se voidaan myöntää ravintolalle, joka on parantanut Italian gastronomista kulttuuria ja käsityksiä italialaisista ravintoloista, edistänyt Italian maanviljelyksen ja ruokatuotteiden perinteitä sekä harjoittanut vieraanvaraisuutta Italian korkeiden laatustandardien mukaisesti.

- Meille on kerrottu, että suuri merkitys sertifikaatin myöntämisessä oli ruoallamme ja sen alkuperällä, italialaisilla raaka-aineillamme sekä viineillämme. Myös henkilöstömme osaaminen ja tietämys italialaisesta ruoasta ja kulttuurista sekä palvelumme laatu olivat ratkaisevia tekijöitä, Salwathura kertoo.

Kaikki pääraaka-aineet ja reseptiikka täysin italialaisia

Eräs sertifikaatin kriteereistä on kokki, joka on osoittanut erityistä taitoa ja osaamista italialaisessa ruoanlaitossa. Menusta pitää löytyä enimmäkseen italialaisin perintein ja reseptein valmistettuja annoksia.

- Kaikki annoksemme ovat italialaisia. Asiakkaidemme suosikkeja ovat erityisesti käsintehdyt pizzamme, joiden taikinaa kohotamme vähintään 48 tuntia, itsetehty raikas raviolimme paahdetulla munakoisolla ja ricotta-tuorejuustolla täytettynä sekä risotto mustilla tryffeleillä. Samoin suosiossa ovat täyteläiset juustomme, kuten burrata ja buffalo mozzarella sekä 30 kuukautta kypsytetty parmesan, Salwathura kuvailee.

Prestossa on mahdollista seurata omien annosten valmistumista tuoreista raaka-aineista Mozzarella Barissa tai Trattorian kuumassa pizzauunissa. Italialaiseen tapaan sisustetussa ravintolassa voi pistäytyä nauttimaan espressoa, Hugo-cocktaileja tai Italian viinitiloilta tuotuja valikoituja viinejä.

- Paras kiitos on tullut asiakkailtamme, jotka tulevat meille säännöllisesti yhä uudelleen. Olemme aito, rakkaudella rakennettu italialainen keittiö. Mahtavaa, että se välittyy myös ulospäin, Salwathura sanoo.

Lisätietoja:
Roshan Salwathura, ravintoloitsija, Presto, puh. +358 45 314 5256

Ravintola Presto
Eteläesplanadi 14, Helsinki
puh. 09 6128 5350

Presto on aito italialainen ravintola Helsingin Eteläesplanadilla. Prestossa voi nauttia korkealaatuisista, puhtaista ja tuoreista raaka-aineista valmistetuista italialaisista herkuista sekä vieraanvaraisuudesta tunnelmallisessa miljöössä. Prestolle myönnettiin toisena ravintolana Suomessa Ospitalità Italiana -sertifikaatti, joka on tunnustus korkeasta italialaisesta laadusta, ruokakulttuurista ja palvelusta.

Avainsanat

Kuvat

Ravintoloitsija Roshan Salwathura.
Ravintoloitsija Roshan Salwathura.
Lataa
Vasemmalta oikealle:  Preston pääkokki Marko Koskinen, ravintoloitsija Roshan Salwathura ja Alberto Cristofalo suomalais-italialaisesta kauppakamariyhdistyksestä.
Vasemmalta oikealle: Preston pääkokki Marko Koskinen, ravintoloitsija Roshan Salwathura ja Alberto Cristofalo suomalais-italialaisesta kauppakamariyhdistyksestä.
Lataa
Prestossa järjestettiin eilen tiistaina juhlatilaisuus sertifikaatin kunniaksi.
Prestossa järjestettiin eilen tiistaina juhlatilaisuus sertifikaatin kunniaksi.
Lataa
Ruoan alkuperällä ja italialaisilla raaka-aineilla on suuri painoarvo sertifikaatin myöntämiselle.
Ruoan alkuperällä ja italialaisilla raaka-aineilla on suuri painoarvo sertifikaatin myöntämiselle.
Lataa
Presto on vasta toinen suomalainen Ospitalità Italiana -sertifikaattiin yltänyt ravintola.
Presto on vasta toinen suomalainen Ospitalità Italiana -sertifikaattiin yltänyt ravintola.
Lataa
Prestossa vallitsi tiistaina juhlava tunnelma.
Prestossa vallitsi tiistaina juhlava tunnelma.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ravintola Presto
Eteläesplanadi 14
00130 Helsinki

+358 9 6128 5350http://www.ravintolapresto.fi

Presto on aito italialainen ravintola Helsingin Eteläesplanadilla. Prestossa voi nauttia korkealaatuisista, puhtaista ja tuoreista raaka-aineista valmistetuista italialaisista herkuista sekä vieraanvaraisuudesta tunnelmallisessa miljöössä. Prestolle myönnettiin toisena ravintolana Suomessa Ospitalità Italiana -sertifikaatti, joka on tunnustus korkeasta italialaisesta laadusta, ruokakulttuurista ja palvelusta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ravintola Presto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme