Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Prikka kiertoon -työllisyyden ja osallisuuden kehittämishanke palkittiin Pohjois-Pohjanmaan ravitsemusterveysteosta

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan ravitsemusterveyden koordinaatioryhmä valitsi Pohjois-Pohjanmaan ravitsemusterveysteoksi 2022 Prikka kiertoon -työllisyyden, osallisuuden ja kiertotalouden kehittämishankkeen. Palkinto julkistettiin Pohjois-Pohjanmaan ravitsemusterveyden edistämisen seminaarissa 16.11.2022. Palkinnon vastaanottivat projektikoordinaattori Teija Leinonen ja projektikoordinaattori Johanna Liimatainen.

Ravitsemusterveysteon valinnalla nostetaan esille teko tai työ, jolla merkittävästi edistetään tai on edistetty ravitsemusterveyttä tai jolla on lisätty ruokapalvelujen tunnettavuutta paikallisesti tai alueellisesti.

Koordinaatioryhmä perustelee valintaa sillä, että Prikka kiertoon -hanke on kehittänyt hävikkiruuan hyödyntämisen keskitetyn mallin Ouluun. Prikka kiertoon -logistiikkakeskus antaa mahdollisuuden vastaanottaa myös isompia hävikkiruokaeriä elintarviketurvallisesti. Tämä ei ole aiemmin ollut mahdollista kaikissa Oulun alueen ruoka-apuverkostoissa, ja käyttökelpoista ruokaa on joutunut hukkaan.

Tämän lisäksi Prikka kiertoon on työllisyyden, osallisuuden ja kehittämishanke, jossa ratkotaan kahta ajankohtaista haastetta yhtäaikaisesti: hävikkiruuan parempaa hyödyntämistä sekä haasteellisessa työmarkkina-asemassa olevien työllistymistä. Logistiikan ohessa luodaan kiertotalouden työkokeilu- ja työpaikkoja sekä etsitään alalle johtavia ura- ja työllisyyspolkuja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Leea Järvi
Terveyden edistämisen koordinaattori
PPSHP, perusterveydenhuollon yksikkö
leea.jarvi@ppshp.fi
040 757 6711

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue PohdePohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa noin 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 000 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Oulun yliopistollinen sairaala OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme