Oulun yliopisto

Professori Anssi Paasille Suomen Maantieteellisen Seuran hopeinen Fennia-mitali

Jaa

Syyskuussa 130-vuotisjuhlaansa viettänyt Suomen Maantieteellinen Seura on myöntänyt Oulun yliopiston maantieteen professori Anssi Paasille hopeisen Fennia-mitalin. Vuonna 1962 perustetun mitalin myöntää seuran hallitus.

Perusteluissaan seura korostaa professori Paasin poikkeuksellisen laajaa, usealle vuosikymmenelle ulottuvaa korkeatasoista tieteellistä julkaisutoimintaa sekä hänen merkitystään maantieteellisen ajattelun kehittämisessä ja ajattelun perusteiden uudelleen muotoilemisessa. Paasin tutkimuskenttä kattaa monia yhteiskunnan toiminnan ymmärtämisen kannalta keskeisiä maantieteen osa-alueita ja teemoja, mm. geopolitiikan, rajat, liikkuvuuden, identiteetin, suunnittelun ja regionalismin.

Seura tuo myös esiin Paasin merkityksen maantieteen ensimmäisenä ja toistaiseksi ainoana akatemiaprofessorina ja tieteenalan ensimmäisen huippututkimusyksikön johtajana. Paasi on ollut aktiivinen maantieteen kehittäjä ja alan aseman vahvistaja myös monien tieteellisten luottamustoimien kautta.

Anssi Paasi on syntynyt Kajaanissa vuonna 1955 ja väitellyt filosofian tohtoriksi Joensuun yliopistossa vuonna 1986. Hän on toiminut Oulun yliopiston maantieteen professorina vuoden 1990 alusta alkaen. Vuosina 2008–2012 Paasi toimi Suomen Akatemian akatemiaprofessorina. Vuosina 2014–2019 hän johtaa Oulun yliopiston koordinoimaa Suomen Akatemian RELATE-huippututkimusyksikköä, joka tutkii useista uusista näkökulmista erilaisia rajoja, identiteettejä ja niihin liittyviä prosesseja. Tutkimuskohteina ovat valtiomuutos tilallisena prosessina, sosialisaatio ja muuttuvat identiteetit sekä rajojen ylitys ja muuttuva kontrolli.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Professori Anssi Paasi, Oulun yliopisto, puh. 0294 48 1703, anssi.paasi@oulu.fi

Viestinnän asiantuntija Tiina Pistokoski, Oulun yliopisto, puh. 0294 48 4091

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

SECREDAS-hanke kehittää varmoja ja turvallisia automaattisia järjestelmiä25.6.2018 09:37Tiedote

Uudessa laajassa eurooppalaisessa SECREDAS-hankkeessa rakennetaan referenssiarkkitehtuuria varmoille ja turvallisille automaattisille järjestelmille. Hankkeessa keskitytään autoteollisuuteen, raideliikenteeseen ja yksilölliseen terveydenhoitoon. Niissä kaikissa edellytetään korkeaa toimintavarmuutta ja turvallisuutta, ja niihin kuuluvia teknologioita ovat muun muassa tutkajärjestelmät sekä ajoneuvon ja infrastruktuurin väliset ja ajoneuvojen sisäiset verkot.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme