Savonlinnan kaupunki

Professori Iiro Jussila Saimaa Summit –foorumiin Savonlinnaan

8.6.2017 08:45 | Savonlinnan kaupunki

Jaa

Saimaan alueen taloudellinen kehitys ja tulevaisuuden näkymät on professori Iiro Jussilan aiheena Saimaa Summit 2017 –foorumissa Savonlinnassa. Jussila on 17. heinäkuuta pidettävän matkailufoorumin yksi puhujista. Summit-ohjelma tarjoaa tänä kesänä katsauksen Saimaan alueen tulevaisuuden näkymiin Aasian ja Venäjän matkailun näkökulmasta. Ilmoittautuminen maksuttomaan seminaariin on käynnissä.

Iiro Jussila
Iiro Jussila

Professori, kauppatieteiden tohtori Jussila tunnetaan Suomessa erityisesti osuustoiminnan asiantuntijana. Hän on toiminut Pellervon taloustutkimus PTT:n toimitusjohtajana vuoden 2016 alusta. Lisäksi Jussila työskentelee osa-aikaisesti Lappeenrannan teknillisen yliopiston Kauppakorkeakoulussa johtamisen ja organisoinnin professorina, erityisalanaan osuustoimintayritysten johtaminen. Jussila on julkaissut vuonna 2015 suomeksi myös teoksen Tiedolla taidolla intohimolla – Liikeyrityksen & omistajayhteisön johtaminen, joka pureutuu jäsenpohjaisten organisaatioiden johtamiseen.

Kansainvälisesti Jussila tunnetaan osuustoiminnan tiedelehti Journal of Co-operative Organization and Management (JCOM) päätoimittajana. Vuonna 2012 perustetun lehden kustantaja on Elsevier, joka on maailman johtava tiedekustantaja. Jussila tunnetaan myös kansainvälisessä perheyritystutkimusakatemiassa, jonka hallituksessa hän toimi organisoiden ja ollen mukana vuotuisten maailman konferenssien ja aluekonferenssien järjestämisessä.

Vuonna 2012 Jussila saavutti merkittävän kansainvälisen tunnustuksen psykologisen omistajuuden tutkimuksessa. Yhdessä Minnesotan yliopiston professori Jon L. Piercen kanssa julkaisema kirja Psychological ownership and the Organizational Context oli kolmen finalistin joukossa merkittävän kansainvälisen tiedekirjapalkinnon saajaksi. Palkinto jaetaan vuosittain kirjalle, joka on kaikkein huomattavimmin myötävaikuttanut johtamistiedon kehittymiseen.

Jussilan julkaisutiedoista löytyy noin 100 kansainvälistä tieteellistä artikkelia tai konferenssipaperia. Nämä käsittelevät etupäässä erilaisia yhteisöllisiä yrittäjyyden ja omistajuuden muotoja, kuten osuustoimintaa, perheyrittäjyyttä ja tiimiyrittäjyyttä.


Iiro Jussila on Pellervon taloustutkimus PTT:n toimitusjohtaja, Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) kauppakorkeakoulun johtamisen ja organisoinnin professori, Jyväskylän yliopiston (JYU) kauppakorkeakoulun yrittäjyyden dosentti ja Journal of Co-operative Organization and Management -tiedelehden (Elsevier) päätoimittaja.

Saimaa Summit –foorumi järjestetään Savonlinnassa Saimaa sydämessä kesän juhlakautena. Mielenkiintoiset ja ajankohtaiset teemat sekä korkeatasoiset puhujat vaihtelevat vuosittain. Lisätietoa ja ilmoittautuminen www.saimaasummit.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja

Kehitysjohtaja Pellervo Kokkonen, p. +358 44 758 5472 pellervo.kokkonen@savonlinna.fi

Kuvat

Iiro Jussila
Iiro Jussila
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, palvelu- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että vierailulle. Savonlinna on tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee hieman alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Savonlinnaan tahdotaan rakentaa uudenlainen seudullinen osaamiskeskus14.7.2017 08:12Tiedote

Savonlinnassa käynnistellään yhteistyössä uudenlaista alueellista Regional Mill –palvelukeskusta. Ensi viikon torstaina pidettävässä kutsutyöpajassa käynnistetään prosessi, joka hyödyntää Espoossa toteutettua Espoo Urban Mill kokemuksia ja ideoita. Prosessin lopputuloksena on Savonlinnan seudun toimijoita yhteen kutsuva, uusia yhteistyön mahdollisuuksia avaava ja asukkaita palveleva seudullinen osaamiskeskus. Idea lähti liikkeelle huolesta Etelä-Savon Tiedeseura ry:ssä keväällä 2016, kun Itä-Suomen yliopisto ilmoitti lakkauttavansa Savonlinnan kampuksen.

Matkailua ja bisnestä Saimaalla – Saimaa Summit 17.–18.7.10.7.2017 10:54Tiedote

Vuosittain Savonlinnassa järjestettävä Saimaa Summit –foorumi on laajentunut kaksipäiväiseksi. Ensimmäisen päivän teemana on kansainvälinen matkailu Saimaan alueella. Matkailulla on suuria mahdollisuuksia tulevaisuudessa myös ympärivuotisena elinkeinona, kun aluetta osataan markkinoida oikein. Tiistaina 18.7. Saimaa Summit keskittyy business-aiheisiin ja sen mahdollisuuksiin nyt ja tulevaisuudessa. Saimaan järvialue on Euroopan neljänneksi suurin, ja se on rankattu maailman viiden merkittävimmän järvialueen joukkoon.

Talviurheilulla matkailuyhteistyöhön Kiinaan–Jokereiden CEO Jukka Kohonen Saimaa Summitissa26.6.2017 09:00Tiedote

Kiinan talviurheilu tarjoaa suomalaiselle osaamiselle merkittävät mahdollisuudet, kertoo Jokereiden CEO Jukka Kohonen. Jääkiekon suurmaat avaavat Kiinaan toimipisteitään ollakseen Kiinan talviurheilun kehittämisen kärjessä. Suomalaiset toimijat eivät kuitenkaan vielä ole hahmottaneet mahdollisuuksien mittakaavaa Kiinassa. Saimaa Summit 2017 –puheenvuorossaan Kohonen valottaa matkailuyhteistyötä urheilun näkökulmasta Suomen ja Kiinan välillä.

Kiinalaisten koulutusmatkailua Savonlinnassa Saimaa Summit -teemana16.6.2017 10:37Tiedote

Savonlinnassa valloitetaan maailmaa ja avataan suoria koulutusväyliä Kiinaan. Kiinalaisen Mind Education –yhtiön ja Savonlinnan kaupungin välisen yhteystyön tuloksena Savonlinnaan odotetaan kasvavaa opiskelija- ja opettajavaihtoa Kiinasta. Lupaavia tuloksia hankkeen etenemisestä on jo saatu. Heinäkuussa Saimaa Summit –foorumissa kerrotaan Mind Education –hankeen tuloksista ja jatkosuunnitelmista.

Valtakunnallisesti palkittu Pop up -koulupäivä Savonlinnan Talvisalossa1.6.2017 15:34Tiedote

Savonlinnan Talvisalon koulun kuudesluokkalaiset viettivät Pop up -koulupäivää eli oppimisfestareita 31.5. Päivän aikana oppilaat ohjasivat toisiaan eri työpajoissa, joita oli edellisen syksyn aikana suunniteltu ja harjoiteltu. Pajoista löytyi monenlaista kuten askartelu, cheerleading, frisbeegolf, jalkapallo, kalastus, kasvomaalaus, kepparit, kissan- ja koiranhoito, kokkaaminen, lautapelit, leikit, ohjelmointi, sähly ja tanssi. Talvisalon kuudesluokkalaisten Pop up -koulu valittiin 510 lähetetyn työn joukosta yhdeksi voittajatyöksi valtakunnallisessa Yritys Hyvä –kilpailussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme