Oulun yliopisto

Professori Mehdi Bennis jälleen maailman viitatuimpien tutkijoiden joukossa

Jaa

Langattoman tietoliikenteen professori Mehdi Bennis Oulun yliopistosta on päässyt jälleen arvostetulle Highly Cited Researchers 2021 -listalle. Tämä tarkoittaa, että hän on alansa huippututkijoiden joukossa, yhden prosentin kärkiryhmässä, kun lasketaan tutkimusjulkaisujen viittausmäärät.

Langattoman tietoliikenteen professori Mehdi Bennis, Oulun yliopisto.
Langattoman tietoliikenteen professori Mehdi Bennis, Oulun yliopisto.

Langattoman tietoliikenteen tutkimuskeskukseen (CWC) tutkijana Mehdi Bennis keskittyy radioresurssien hallintaan, tekoälyyn ja koneoppimiseen 5G- ja 6G -verkoissa. Hän on vahvasti mukana 6G Flagship -tutkimuskokonaisuudessa, ja vetää omaa 12 hengen kansainvälistä ICON-tutkimusryhmää. Heidän tutkimuksensa keskittyy langattoman tietoliikenteen ja koneoppimisen yhtymäkohtiin.

-Tutkimustuloksemme tukevat ihmisen ja koneen välisen sekä koneiden välisen vuorovaikutuksen kehittämistä. Tulevaisuudessa saadaan mahdollistettua aidosti älykkäiden verkkojen kokonaisuus niin, että tiedonsiirron viive on minimaalinen, luotettavuus maksimaalinen ja yksityisyys huomioitu, professori Mehdi Bennis kertoo.

Tutkija pääsee maailman viitatuimpien tutkijoiden listalle, kun hänellä on useampi artikkeli, joka sijoittuu viittausten määrässä yhden prosentin parhaimmistoon omalla tieteenalallaan. Listaus tehdään Web of Science -viittaustietokannasta aina kymmenen edellisen vuoden ajalta. Suomessa työskenteleviä tutkijoita listalta löytyy tänä vuonna 19 henkeä.

-Se että säilytän paikkani tällä listalla todistaa ryhmäni kovasta työstä ja sitkeydestä. Haluan myös kiittää kollegoitani, yhteistyökumppaneitani ja ennen kaikkea perhettäni, Bennis toteaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Langattoman tietoliikenteen professori Mehdi Bennis, Oulun yliopisto.
Langattoman tietoliikenteen professori Mehdi Bennis, Oulun yliopisto.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Miljoonan euron lahjoitus mahdollistaa uudet avaukset vesitekniikan tutkimuksessa8.12.2021 07:35:00 EET | Tiedote

Maa- ja vesitekniikan tuki ry (MVTT) on päättänyt tehdä merkittävän lahjoituksen Oulun yliopistolle. Miljoonan euron lahjoitus on kohdistettu tekniikan koulutusalalle. Vuonna 1949 perustettu MVTT on alansa merkittävin tukija Suomessa ja Oulun yliopistolle tehtävä lahjoitus on yksi yhdistyksen suurimmista. Yhdistys on aiemminkin säännöllisesti tukenut Oulun yliopiston tutkimusta alallaan.

Joulupukin Petteri-poro aloitti ajokkaana 700 vuotta sitten ja muita pimeän ajan joulutarinoita7.12.2021 09:12:53 EET | Tiedote

Saamelaiset kesyttivät poron ajokkaakseen aiemmin kuin on arveltu. Olisiko joulupukkikin jo 700-vuotias? Tutkijoille tarkka tieto on vielä joulumysteeri, mutta sitä enemmän tiedetään menneisyyden suomalaisten sopeutumisesta pohjoiseen ja pärjäämisestä vuoden pimeimpänä aikana, talven arjesta ja juhlasta. Suomalaisten joulupöydissä näkyvät yhä satojen vuosien takaa peräisin olevat ruoka-ainekset ja -lajit. Joulukinkku on yltänyt jo osaksi kiertotaloutta.

Väitös: Suomalaisiin oikeussaleihin tarvitaan kulttuuriasiantuntemusta24.11.2021 06:15:00 EET | Tiedote

Suomalaisissa rikosoikeudenkäynneissä näkyy moninainen kulttuurinen kirjo. Kulttuureista myös keskustellaan ja kiistellään niissä monella suulla: tuomarien, juristien, vastaajien ja asianomistajien, silminnäkijätodistajien ja tulkkien. Koulutettujen kulttuuriasiantuntijoiden hyödyntäminen voisi olla tarpeen oikeudenkäynneissä, joissa on osana henkilöitä vähemmistökulttuureista, todetaan tuoreessa rikosoikeudenkäynteihin keskittyvässä väitöstutkimuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme