Professori Olli Silvennoinen aloittaa Helsingin yliopiston Biotekniikan instituutin johtajana tammikuussa 2018
Silvennoinen tunnetaan innovatiivisena kansainvälisenä johtajana.

Helsingin yliopiston rehtori on nimittänyt professori Olli Silvennoisen Biotekniikan instituutin johtoon tammikuun 2018 alusta käynnistyvälle viisivuotiskaudelle.
– On upea tilaisuus päästä johtamaan yksikköä, joka on suomalaisten biokeskusten pioneeri. Arvostan instituutin tutkijoita erittäin korkealle. Biotekniikan instituutin kulmakivenä pysyy omistautuminen korkeatasoiselle tutkimukselle, joka puolestaan tarjoaa tukevan pohjan startupeille, Olli Silvennoinen toteaa.
Olli Silvennoinen toimii tällä hetkellä mikrobiologian ja immunologian professorina Tampereen yliopistossa. Hän väitteli Helsingin yliopistosta 1988, ja on työskennellyt useita vuosia Yhdysvalloissa esimerkiksi Yalen yliopistossa. Silvennoinen on toiminut Tampereen yliopiston Lääketieteellisen teknologian instituutin johtajana ja Biokeskus Suomen hallituksen puheenjohtajana.
Biotekniikan instituutti on osa Helsingin yliopiston Helsinki Institute of Life Science HiLIFE -yksikköä, jonka tavoitteena on tukea elämäntieteiden korkealaatuista tutkimusta ja tulosten hyödyntämistä.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Professori Tomi Mäkelä, johtaja, Helsinki Institute of Life Science (HiLIFE)
tomi.makela@helsinki.fi
puh. 050 528 6128
viestinnän asiantuntija Elina Raukko
elina.raukko@helsinki.fi
puh. 050 318 5302
@elinaraukko
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Rahkasammalen ja bakteerin yhteistyöllä torjutaan metaanipäästöjä ja vahvistetaan hiilinielua20.4.2018 12:52 | Tiedote
Pohjoisten soiden yleisin kasvi, rahkasammal, on oleellinen paitsi turpeen kertymiselle, myös metaanipäästöjen torjunnalle. Tämän mahdollistavat rahkasammalissa elävät metaania hapettavat bakteerit.
Vuoden paras päihdeaiheinen tutkimusartikkeli paljasti uutta tietoa alkoholin vaikutuksista sikiöön19.4.2018 13:00 | Tiedote
Alkoholi- ja huumetutkijain seura on palkinnut vuoden parhaana päihdeaiheisena tutkimusartikkelina Heidi Marjosen, Hanna Kahilan ja Nina Kaminen-Aholan artikkelin raskaudenaikaisen alkoholialtistuksen genotyyppikohtaisista vaikutuksista istukan geenien säätelyyn ja vastasyntyneen päänympärykseen.
Tutkimus aggressiivisen NK-soluleukemian taustamekanismeista avaa tietä lääkehoidon kehittämiseen19.4.2018 12:00 | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkijoiden johtamassa kansainvälisessä tutkimuksessa löydettiin uutta tietoa harvinaisesta aggressiivisesta NK-soluleukemiasta. Tutkijat löysivät myös potentiaalisia lääkeaineita tämän nopeasti kuolemaan johtavan syövän hoitoon.
Ehdokkaat kansainvälisen LUMA StarT Award 2018 -palkinnonsaajaksi valittu18.4.2018 14:44 | Tiedote
Kansainväliset International LUMA StarT Award –palkinnot jaetaan toista kertaa 5.6.2018. Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen ojentaa palkinnot päätuomariston valitsemille voittajille. Palkittavat valitaan nyt julkistettavien ehdokkaiden joukosta.
Lähdetään yhdessä ulos metsäretkipäivänä 17.5.201818.4.2018 12:42 | Tiedote
Suomen lasten metsäretkipäivä ja kansainvälinen Ulkoluokkapäivä kannustavat kaikkia opettajia ja perheitä lähtemään lasten ja nuorten kanssa ulos yhteisenä tapahtumapäivänä 17.5.2018. Tapahtumapäivän suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.
Väitös: Mystiikka yhdistää uskontoja18.4.2018 11:57 | Tiedote
Eri uskonnoissa mystiset kokemukset sisältävät paljon samaa, mutta niiden sisältö vaihtelee uskomusperinteen mukaan. Mystiikan ja meditaation yhdistävät teemat edesauttavat uskontoja uudistavaa vuoropuhelua, uudessa dogmatiikan väitöstutkimuksessa todetaan.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme