Messukeskus

Professori Outi Fingerroos on Vuoden Tiedekongressivaikuttaja

Jaa

Kongressihankinta on pitkäjänteistä valmistelua ja verkostoitumista vaativaa työtä. Kukaan ei ponnista kongressivaikuttajaksi yksin, vaan ympärille tarvitaan hyvä tekijätiimi ja taustatueksi toimivan palveluorganisaatio. Näin kiteyttää onnistumisen aakkoset Vuoden Tiedekongressivaikuttajaksi valittu professori Outi Fingerroos Jyväskylän yliopistosta.

Outi Fingerroos työskentelee etnologian ja antropologian oppiaineessa Jyväskylän yliopiston humanistis-yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa.
Outi Fingerroos työskentelee etnologian ja antropologian oppiaineessa Jyväskylän yliopiston humanistis-yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa.

Professori Outi Fingerroos palkittiin työstään, jolla hän on edistänyt kansainvälisten tieteellisten kongressien järjestämistä Suomessa. 5000 euron arvoisen palkinnon rahoittaa Suomen Messusäätiö. Palkinnonsaajan valitsi Tieteellisten Seurain Valtuuskunta.

Outi Fingerroos työskentelee etnologian ja antropologian oppiaineessa Jyväskylän yliopiston humanistis-yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa. Hän on ollut järjestämässä omiin tutkimusintresseihinsä liittyviä workshopeja, symposiumeja ja kongresseja vuodesta 2002, viimeisimpinä International Somali Studies Association -järjestön maailmankongressia The 12th SSIA Congress Revisiting Somali Identities - Addressing Gender, Generation and Belonging (2015) ja International Oral History Association -järjestön maailmankongressia XX IOHA Conference - Memory and Narration (2018).

– Tieteelliset symposiumit, workshopit ja suuret maailmankongressit ovat meille tieteentekijöille parempaa ja juhlavampaa särvintä leivän päällä. Osallistuminen tiedeyhteisön toimintaan on osa tutkijakoulutusta. Itse lähdin jo ennen väittelyäni mukaan aktiivisen Finnish Oral History Network FOHNin symposiumien tekijätiimiin. Se on tutustuttanut minut kansainväliseen oral history -liikkeeseen kuin omiin taskuihini. Samalla olen saanut eväät ja rohkeuden ryhtyä isompien kongressien järjestäjäksi, kertoo Outi Fingerroos.

– Ison kansainvälisen kongressin hakeminen ja organisointi vaatii pitkäjänteistä työtä, valmistelua ja verkostoitumista. Palkintona on kansainvälisessä valokeilassa paistattelu muutaman päivän ajan. Yksin konferenssivaikuttajaksi ei kukaan ponnista vaan ”chair” tarvitsee ympärilleen luotettavan kongressisihteerin, ennalta tutun tekijätiimin ja taustatuekseen toimivan palveluorganisaation. Kaikki nämä tahot käärivät hihansa hyvin varhaisessa vaiheessa. Jyväskylän yliopisto on ollut minulle kongressityöläisenä hyvä työpaikka, Fingerroos sanoo.

– Vuoden Tiedekongressivaikuttaja -palkinto annetaan henkilölle, joka on vaikuttanut myönteisesti Suomen rooliin kansainvälisessä tieteellisessä toiminnassa sekä hakenut ja tuonut kansainvälisiä järjestökongresseja Suomeen. Palkittava luo tieteenalalleen positiivista imagoa, edistää laajasti tieteenalansa kehittämistä ja osaa katsoa eteenpäin. Outi Fingerroos on juuri tällainen, perustelee Lea Ryynänen-Karjalainen.

Vuoden Tiedekongressivaikuttaja -palkinto jaettiin nyt kuudennen kerran. Palkinnon ovat aiemmin saaneet Tampereen teknillisen yliopiston elektroniikan ja tietoliikennetekniikan professori Jari Nurmi (2013), Åbo Akademin uskontotieteilijä ja maahanmuuttotutkija Tuomas Martikainen (2014), Helsingin yliopiston teollisuusmatematiikan professori Samuli Siltanen (2015), Tampereen yliopiston kansainvälisen historian professori Marjaana Niemi (2016) ja Helsingin yliopiston terveyden biokemian yliopistonlehtori Pia Siljander (2017). Vuoden Tiedekongressivaikuttaja 2019 -palkinnon haku käynnistyy tammikuussa.

Tieteellisten seurain valtuuskuntaan kuuluu neljä tiedeakatemiaa ja 279 tieteenalakohtaista tieteellistä seuraa. Valtuuskunta vastaa tieteellisten kongressien valtionavustuksen jakamisesta (n. 800 000 euroa vuodessa).

Suomen Messusäätiö jakaa vuosittain noin 400 000 euron arvosta palkintoja, stipendejä ja apurahoja. Palkinnoista tunnetuimpia ovat Vuoden Tiedekongressivaikuttaja -palkinto, Kaj Franck -muotoilupalkinto, Habitare-suunnittelukilpailun palkinto, Rakkaudesta kirjaan -palkinto ja Vuoden nuori suunnittelija -palkinto. www.messusäätiö.fi, #messusäätiö

 

Palkinnonsaajan yhteystiedot: Outi Fingerroos, Jyväskylän yliopisto, 040 4818 455, oufinger@jyu.fi, www.jyu.fi

Lisätietoja palkinnosta:

Messukeskus, kongressipäällikkö Paula Blomster, 040 456 6066, paula.blomster@messukeskus.com, www.messukeskus.com

Tieteellisten seurain valtuuskunta, toiminnanjohtaja Lea Ryynänen-Karjalainen, (09) 228 69 222

lea.ryynanen-karjalainen@tsv.fi, www.tsv.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Palkinnonsaajan yhteystiedot:
Outi Fingerroos, Jyväskylän yliopisto, 040 4818 455, oufinger@jyu.fi, www.jyu.fi

Lisätietoja palkinnosta:
Messukeskus, kongressipäällikkö Paula Blomster, 040 456 6066, paula.blomster@messukeskus.com, www.messukeskus.com
Tieteellisten seurain valtuuskunta, toiminnanjohtaja Lea Ryynänen-Karjalainen, (09) 228 69 222
lea.ryynanen-karjalainen@tsv.fi, www.tsv.fi

Kuvat

Outi Fingerroos työskentelee etnologian ja antropologian oppiaineessa Jyväskylän yliopiston humanistis-yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa.
Outi Fingerroos työskentelee etnologian ja antropologian oppiaineessa Jyväskylän yliopiston humanistis-yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, a hundred exhibitions and 2000 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Musiikkia, vanhemmuusvinkkejä ja maaseudun eläimiä – Lapsimessut kokoaa perheet Messukeskukseen huhtikuussa15.2.2019 09:53:26Tiedote

Perheen pienimmille, vanhemmille ja perheen perustamista suunnitteleville on luvassa tietoa, hauskaa tekemistä ja paljon ohjelmaa Lapsimessuilla 12.–14.4. Helsingin Messukeskuksessa. Mukana kokonaisuudessa on tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös maaseudun eläimiä ja kädentaitoja esittelevä ELMA. Lapsimessujen ensimmäiset ohjelmanumerot ovat vahvistuneet, ja ohjelma kokonaisuudessaan julkaistaan maaliskuun alussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme