Helsingin yliopistoHelsingin yliopisto

Professori Tomi Mäkelä nimitetty Helsingin yliopiston HiLIFE Helsinki Institute of Life Sciencen johtajaksi

Jaa

Professori Mäkelän viisivuotinen kausi HiLIFE:n johdossa alkaa 1. elokuuta 2017.

Professori Tomi Mäkelä on nimitetty Helsingin yliopiston uuden HiLIFE Helsinki Institute of Life Science -tutkimuskeskuksen johtoon viideksi vuodeksi alkaen 1. elokuuta.

– Olemme hyvin iloisia, että Tomi Mäkelä luotsaa HiLIFE:a sen tärkeinä ensimmäisinä vuosina. Intensiivisen kansainvälisen hakuprosessin perusteella Mäkelä on erinomainen johtaja juuri tähän tehtävään, Helsingin yliopiston vararehtori, HiLIFE:n johtokunnan puheenjohtaja Keijo Hämäläinen toteaa.

Uudessa tehtävässään Mäkelä aikoo erityisesti tukea huippututkimusta ja -koulutusta sekä yliopiston elämäntieteisiin keskittyvien yksiköiden ja tutkimusinfrastruktuurien yhteistyötä. Pyrkimyksenä on lisäksi kehittää uuden tutkimustiedon näkyvyyttä ja käyttöä yliopiston kotimaisten ja kansainvälisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

– On upea mahdollisuus johtaa uutta HiLIFE:a ja yhdessä nykyisen ja rekrytoitavan henkilöstön kanssa aikaansaada merkittävä kansainvälinen life science -alan keskus Helsinkiin. Nykyinen maailmanlaajuinen ja kansallinen toimintaympäristö tarjoaa erinomaisen saada HiLIFE:en huippuosaajat kehittämään ratkaisuja suuriin haasteisiin terveyden, ruoan ja ympäristön aloilla, Mäkelä sanoo.

HiLIFE:n menestykselle on tärkeää toimia yhteistyössä alan johtajien ja huippututkijoiden kanssa sekä Helsingin yliopistossa että paikallisten ja kansainvälisten kumppaneiden kanssa. HiLIFE on kokonaan englanninkielinen yksikkö.

– HiLIFE on merkittävä strateginen sijoitus ja Helsingin yliopiston ensimmäinen laajamittainen profiloitumistoimenpide. Tästä syystä tarvitsemme johtajan, joka osaa tukea korkean profiilin perustutkimusta sekä vaikuttavaa tutkimusta ja innovaatioita elämäntieteiden alalla. Olenkin hyvin tyytyväinen voidessani nimittää Tomi Mäkelän HiLIFE:n johtajaksi, rehtori Jukka Kola sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

vararehtori Keijo Hämäläinen
keijo.hamalainen@helsinki.fi
puh. 050 359 0807

professori Tomi Mäkelä
tomi.makela@helsinki.fi
puh. 050 528 6128viestinnän asiantuntija Elina Raukko
puh. 050 318 5302

Kuvat

Professori Tomi Mäkelä, Helsingin yliopisto
Professori Tomi Mäkelä, Helsingin yliopisto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopiston life science -alueen eli elämäntieteiden tutkimus kattaa laajasti eri aiheita molekyylien ja solujen rakenteesta, toiminnasta ja dynamiikasta aina kokonaisiin eliöihin ja ekosysteemeihin asti. HiLIFE Helsinki Institute of Life Science on uusi tutkimuskeskus, joka tukee life science -alan huippututkimusta Helsingin yliopiston kampusten ja alan tiedekuntien välillä. HiLIFE rakentuu osin nykyisille vahvuuksille. Se yhdistää kolme Helsingin yliopiston tutkimuslaitosta - Suomen molekyylilääketieteen instituutti FIMM:in, Biotekniikan instituutin ja Neurotieteen tutkimuskeskuksen - ja muodostaa kumppanuuksia kuuden tiedekunnan kanssa. HiLIFE on vaikuttava kansainvälinen tutkimusympäristö, jossa ratkotaan yhteistyössä ihmiskunnan suuria terveys-, ruoka- ja ympäristöhaasteita.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme