Helsingin yliopisto

Professori Veli-Matti Kerminen palkittiin aerosolitutkimuksen edistämisestä

Jaa

Paljon siteerattu tutkija selvittää ilmakehän pienhiukkasten vaikutuksia ilmastoon.

Professori Veli-Matti Kerminen
Professori Veli-Matti Kerminen

Nordic Society for Aerosol Research on myöntänyt pohjoismaisen Aerosologist-palkinnon Helsingin yliopiston professori Veli-Matti Kermiselle. Palkinto myönnettiin aerosolitutkimuksen edistämisestä ja pohjoismaisen yhteistyön vahvistamisesta.

Professori Kerminen työskentelee Ilmakehätutkimuksen keskuksessa (INAR) Kumpulan kampuksella, jossa hän tutkii pienhiukkasia, niiden muodostumismekanismeja ja hiukkasten ilmastovaikutuksia. Hänet on listattu vuosina 2014-2016 maailman viitatuimpien geotieteiden tutkijoiden joukkoon; hän on myös osallistunut kansainvälisen ilmastopaneelin (IPCC) viidennen arviointiraportin kirjoittamiseen.

Palkinto myönnettiin alan NOSA-FAAR symposiumissa Helsingissä 27.3.2018.

Professori Kerminen yliopiston Tuhat-sivuilla

Veli-Matti Kermisen valokuvasi Ksenia Tabakova.

Yhteystiedot:
Veli-Matti Kerminen, veli-matti.kerminen@helsinki.fi, 02941 50873

Lisätietoja:
Risto Makkonen, risto.makkonen@helsinki.fi, 02941 51709

Ystävällisin terveisin
Minna Meriläinen-Tenhu, @MinnaMeriTenhu, 050 415 0316, minna.merilainen@helsinki.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Professori Veli-Matti Kerminen
Professori Veli-Matti Kerminen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Akateemiset urajärjestelmät ja tutkimuksen ohjaus aiheuttavat yliopistoissa sisäisiä jännitteitä26.4.2018 08:30Tiedote

Paineet menestyä kansainvälisessä tutkimuskilpailussa kannustavat yliopistoja terävöittämään tutkimukseen ja akateemisiin urajärjestelmiin liittyviä tavoitteitaan ja uudistamaan niihin liittyviä toimintojaan. Tuore Helsingin yliopistossa tarkastettava väitöstutkimus osoittaa, että yliopistojen sisäisen monimuotoisuuden vuoksi yhtenäisten tavoitteiden ja prosessien luominen aiheuttaa suomalaisissa yliopistoissa sisäisiä jännitteitä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme