Helsingin yliopisto

Professori Veli-Matti Kerminen palkittiin aerosolitutkimuksen edistämisestä

Jaa

Paljon siteerattu tutkija selvittää ilmakehän pienhiukkasten vaikutuksia ilmastoon.

Professori Veli-Matti Kerminen
Professori Veli-Matti Kerminen

Nordic Society for Aerosol Research on myöntänyt pohjoismaisen Aerosologist-palkinnon Helsingin yliopiston professori Veli-Matti Kermiselle. Palkinto myönnettiin aerosolitutkimuksen edistämisestä ja pohjoismaisen yhteistyön vahvistamisesta.

Professori Kerminen työskentelee Ilmakehätutkimuksen keskuksessa (INAR) Kumpulan kampuksella, jossa hän tutkii pienhiukkasia, niiden muodostumismekanismeja ja hiukkasten ilmastovaikutuksia. Hänet on listattu vuosina 2014-2016 maailman viitatuimpien geotieteiden tutkijoiden joukkoon; hän on myös osallistunut kansainvälisen ilmastopaneelin (IPCC) viidennen arviointiraportin kirjoittamiseen.

Palkinto myönnettiin alan NOSA-FAAR symposiumissa Helsingissä 27.3.2018.

Professori Kerminen yliopiston Tuhat-sivuilla

Veli-Matti Kermisen valokuvasi Ksenia Tabakova.

Yhteystiedot:
Veli-Matti Kerminen, veli-matti.kerminen@helsinki.fi, 02941 50873

Lisätietoja:
Risto Makkonen, risto.makkonen@helsinki.fi, 02941 51709

Ystävällisin terveisin
Minna Meriläinen-Tenhu, @MinnaMeriTenhu, 050 415 0316, minna.merilainen@helsinki.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Professori Veli-Matti Kerminen
Professori Veli-Matti Kerminen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

GSK ja Sanofi mukaan merkittävään suomalaiseen FinnGen-geenitutkimushankkeeseen22.1.2019 14:00Tiedote

GSK ja Sanofi ovat liittyneet mukaan FinnGen-tutkimuskonsortioon. FinnGen on laaja julkisen ja yksityisen sektorin yhteinen tutkimushanke, jonka tavoitteena on tuottaa geneettistä tietoa 500 000 suomalaisesta biopankkinäytteen antajasta. Genomitiedon yhdistäminen terveystietoihin mahdollistaa tutkimuksen tavoittelemat tieteelliset läpimurrot, paremman ymmärryksen sairauksien syntymekanismeista ja uusien hoitokeinojen kehittämisen.

Koirien pelon ja ihmisten mielenterveyshäiriöiden taustalla samoja tekijöitä21.1.2019 14:51Tiedote

Professori Hannes Lohen ryhmä on tunnistanut yli kolmensadan saksanpaimenkoiran aineiston avulla kaksi geenialuetta, joista toinen liittyy koirien pelokkuuteen ja toinen ääniarkuuteen. Pelokkuuteen liitetty geenialue vastaa ihmisten kromosomin 18 aluetta, joka on liitetty erilaisiin psykiatrisiin sairauksiin. Ääniarkuuteen liitetty alue sisältää puolestaan useita ihmisten ja koirien käyttäytymiseen sekä psykiatrisiin sairauksiin liittyviä geenejä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme