Helsingin yliopisto

Professori Veli-Matti Kerminen palkittiin aerosolitutkimuksen edistämisestä

Jaa

Paljon siteerattu tutkija selvittää ilmakehän pienhiukkasten vaikutuksia ilmastoon.

Professori Veli-Matti Kerminen
Professori Veli-Matti Kerminen

Nordic Society for Aerosol Research on myöntänyt pohjoismaisen Aerosologist-palkinnon Helsingin yliopiston professori Veli-Matti Kermiselle. Palkinto myönnettiin aerosolitutkimuksen edistämisestä ja pohjoismaisen yhteistyön vahvistamisesta.

Professori Kerminen työskentelee Ilmakehätutkimuksen keskuksessa (INAR) Kumpulan kampuksella, jossa hän tutkii pienhiukkasia, niiden muodostumismekanismeja ja hiukkasten ilmastovaikutuksia. Hänet on listattu vuosina 2014-2016 maailman viitatuimpien geotieteiden tutkijoiden joukkoon; hän on myös osallistunut kansainvälisen ilmastopaneelin (IPCC) viidennen arviointiraportin kirjoittamiseen.

Palkinto myönnettiin alan NOSA-FAAR symposiumissa Helsingissä 27.3.2018.

Professori Kerminen yliopiston Tuhat-sivuilla

Veli-Matti Kermisen valokuvasi Ksenia Tabakova.

Yhteystiedot:
Veli-Matti Kerminen, veli-matti.kerminen@helsinki.fi, 02941 50873

Lisätietoja:
Risto Makkonen, risto.makkonen@helsinki.fi, 02941 51709

Ystävällisin terveisin
Minna Meriläinen-Tenhu, @MinnaMeriTenhu, 050 415 0316, minna.merilainen@helsinki.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Professori Veli-Matti Kerminen
Professori Veli-Matti Kerminen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Jaettu johtajuus: tavoitteena jännitteistä yhteistoimintaan20.8.2018 09:26Tiedote

Nykyiset jaetun johtajuuden teoriat ja mallit eivät ole riittäviä uudenlaisten innovaatioyhteisöjen toiminnan johtamiseen. Dosentti Anu Kajamaa Helsingin yliopiston kasvatustieteellisestä tiedekunnasta ja apulaisprofessori Juha Tuunainen Oulun yliopiston kauppakorkeakoulusta peräänkuuluttavat syvällistä jaetun johtajuuden käytäntöjen tutkimusta. Kajamaan ja Tuunaisen artikkeli ”Distributed Leadership as Discursive Practice” palkittiin parhaana vastikään Chicagossa Yhdysvalloissa järjestetyssä Academy of Management – konferenssissa. Palkinto on nimeltään "The Best Practice-oriented Paper by the Academy of Management’s strategizing activities and practices (SAP) interest group".

Avioero lisää psyykenlääkitystä ja nostaa kuolleisuusriskiä14.8.2018 08:30Tiedote

Pitkissä avo- ja avioliitoissa vain harvat käyttävät psyykenlääkkeitä, mutta eroprosessin aikana lääkitys yleistyy selvästi. Myös tapaturmaisen, väkivaltaisen tai alkoholiperäisen kuoleman riski on voimakkaasti koholla heti avioeron jälkeen, varsinkin miehillä. Eroa harkitsevien ja eroprosessia läpi käyvien parien tukemiseen olisikin hyvä löytää uusia keinoja, ilmenee Helsingin yliopiston väitöstutkimuksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme