Jyväskylän yliopisto

Promootion juhlallisuudet käynnistyvät Flooran päivän aattona 12.5. – ensimmäisenä vuorossa yleisen seppeleensitojattaren kosinta   

Jaa
Jyväskylän yliopiston yhdestoista, kaikkien tiedekuntien yhteinen maisteri- ja tohtoripromootio järjestetään 19.- 21.5.2023. Promootion juhlallisuudet käynnistyvät kuitenkin jo tulevana perjantaina yleisen seppeleensitojattaren kosinnalla.
Vuoden 2019 yleinen seppeleensitojatar oli Alina Salomaa.
Vuoden 2019 yleinen seppeleensitojatar oli Alina Salomaa.

Flooran päivänä maistereista koottu toimikunta käy pyytämässä yleistä seppeleensitojatarta tehtäväänsä. Yleiseksi seppeleensitojattareksi- tai sitojaksi valitaan perinteisesti Jyväskylän yliopiston professorin tytär tai poika. Virallisen pyynnön, puheiden ja lauluesityksen jälkeen yleinen seppeleensitojatar kuljetetaan vanhalla Cadillacilla Ruusupuistoon avaamaan Floran päivän aaton musiikkituokio.  

Tänä vuonna kunniatehtävään on valittu laskentatoimen professori Jukka Pellisen tytär Siiri Pellinen. 20-vuotiaan Siiri Pellisen haaveena on poliisin ammatti.  

Aikaisemmat yleiset seppeleensitojattaret- ja sitoja välittävät esiseppeleensitojaisissa uudelle yleiselle seppeleensitojattarelle ne tiedot ja taidot, joita hän tehtävässään tarvitsee. Yleinen seppeleensitojatar ohjeistaa maisteripromovendien seuralaisia eli seppeleensitojia seppeleensidonnassa promootion seppeleensitojaisissa perjantaina 19.5.  

Entisiä yleisiä seppeleensitojattaria on tulossa yliopiston juhlavuoden promootioon runsaasti, muun muassa valtakunnansovittelija Anu Sajavaara (vuoden 1984 promootion yleinen seppeleensitojatar) sekä yliopiston ensimmäisen, vuonna 1969 järjestetyn promootion yleinen seppeleensitojatar Armi Sakari-Veltheim.  

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan Flooran päivän aaton musiikkituokiota Ruusupuiston aulaan, osoite Alvar Aallon katu 9, 40600 Jyväskylä. Ilmoittautuminen 11.5. mennessä promootion koordinaattori Soila Joutsalaiselle. 

Päivän ohjelma:  

Klo 11.45 Maistereista ja promootiotoimikunnasta koottu ryhmä kokoontuu yleisen seppeleensitojan luona 

Klo 12.40 Lähtö vanhalla Cadillacilla kohti yliopistoa 

Klo 13.00-14 Vierailu Flooran päivän musiikkituokiossa Ruusupuistossa 

 

Lisätietoja: 

Promootiokoordinaattori Soila Joutsalainen 

soila.k.joutsalainen@jyu.fi  

Jyväskylän yliopiston promootion verkkosivut https://www.jyu.fi/fi/akateemiset-tapahtumat/promootio 

 

Kuvat

Vuoden 2019 yleinen seppeleensitojatar oli Alina Salomaa.
Vuoden 2019 yleinen seppeleensitojatar oli Alina Salomaa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston sosiaalityön tutkimukseen yli miljoonan rahoitus6.6.2023 09:35:14 EEST | Tiedote

Sosiaali- ja terveysministeriö myönsi nyt neljättä kertaa rahoitusta sosiaalityön yliopistotasoisille tutkimushankkeille. Ne vahvistavat sosiaalityön tutkimusperustaista työkulttuuria ja huomioivat hyvinvointialueet sosiaalihuollon keskeisenä toimintaympäristönä. Jyväskylän yliopisto koordinoi kahta hanketta ja on partnerina kahdessa hankkeessa, kaikkiaan yli 1 100 000 euron yhteissummalla.

Väitöstutkimus kokoaa yhteen pedagogisia ratkaisuja kehitysvammaisten oppilaiden opetuksen tueksi2.6.2023 11:02:13 EEST | Tiedote

KM Lauri Räty tarkasteli väitöstutkimuksessaan kehitysvammaisten oppilaiden opetukseen liittyviä pedagogisia ratkaisuja. Tarkastelun kohteena olivat kansainvälisiset tutkimusartikkelit, suomalaisten opettajien kirjoittamat oppilaiden henkilökohtaisen opetuksen järjestämistä koskevat asiakirjat (HOJKS) sekä yhden perusopetuksen pienryhmän oppituntien videotallenteet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme