Jyväskylän yliopisto

Promootion yleinen seppeleensitoja avaa Flooran päivän kuorofestivaalin

Jaa

Kutsu medialle Ma 13.5.2019 klo 13.00 alkaen Seminaarinmäki, Ruusupuisto (Alvar Aallon katu 9)

Seppeleiden valmistusta vuoden 2016 promootiossa entisen yleisen seppeleensitojattaren Anna Vilkunan johdolla.
Seppeleiden valmistusta vuoden 2016 promootiossa entisen yleisen seppeleensitojattaren Anna Vilkunan johdolla.

Jyväskylän yliopiston vuoden 2019 promootion yleiseksi seppeleensitojaksi on valittu filosofian ylioppilas Alina Salomaa, suomen kielen professori Minna Sunin tytär. Seppeleensitoja pyydetään tehtäväänsä Flooran päivänä 13.5., ja samana päivänä kello 13 hän avaa yliopiston kuorofestivaalin Ruusupuistossa.

Yleiseksi seppeleensitojaksi valitaan perinteisesti professorin tytär tai poika. Promootion juhlallisuudet käynnistyvät Flooran päivänä 13.5., kun promootion maisteritoimikunta käy kosiskelemassa seppeleensitojaa tehtäväänsä hänen kotonaan. Yleinen seppeleensitoja opastaa maisteripromovendeja maisterinseppeleen ompelussa promootion seppeleensitojaisissa.

Aiemmat seppeleensitojat opastavat tuoreelle seppeleensitojalle niitä tietoja ja taitoja, joita hän tehtävässään tarvitsee. Esiseppeleensitojaisiin on tulossa myös riemuseppeleensitoja Armi Sakari-Veltheim, joka toimi yleisenä seppeleensitojattarena Jyväskylän yliopiston ensimmäisessä promootiossa 50 vuotta sitten.

Perinteet kohtaavat tämän vuoden tapahtumissa, kun seppeleensitoja saapuu vuosimallin1937 Ifa-auton kyydillä julistamaan yliopiston järjestämän Flooran päivän kuorofestivaalin alkaneeksi.

Seppeleensitoja on tavattavissa kello 13.00–13.30 Ruusupuistossa, jossa Jyväskylän yliopiston omat kuorot ja lauluryhmät kokoontuvat kolmatta kertaa yhteiseen festivaaliin.

Esiintymässä ovat yliopiston henkilökuntakuoro Universtaan laulu, Ruusupuisto-rakennuksen kuoro Rupuset sekä yliopiston kielikampuksen ja psykologian laitoksen kuorot. Uusina kuoroina mukana ovat matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan Ylistön Yllärit sekä on liikunnan opiskelijoiden LiKöör.

Kukin kuoro esittää kaksi vapaavalintaista kappaletta. Kuorot saavat esityksistään festivaaliraadilta palautteen, jossa huomioidaan erityisesti yhteisöllisyyden näkyminen ja tekemisen riemun osuus. Festivaali huipentuu kaikkien kuorojen yhteisesitykseen.

Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin, tervetuloa!

Yhteyshenkilöt

Promootion 2019 koordinaattori Vesa Holm, puh. 040 805 4159, promootio@jyu.fi

Kuvat

Seppeleiden valmistusta vuoden 2016 promootiossa entisen yleisen seppeleensitojattaren Anna Vilkunan johdolla.
Seppeleiden valmistusta vuoden 2016 promootiossa entisen yleisen seppeleensitojattaren Anna Vilkunan johdolla.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 24.5.2019: Unkarin kansakuntaa rakennettiin sisäisten ja ulkoisten uhkakuvien varaan16.5.2019 08:00:00 EESTTiedote

Unkarin hallitus korostaa politiikassaan kansakunnan sisäisiä vihollisia ja ulkoisia uhkakuvia. Historiantutkimus osoittaa, että näin on Unkarin politiikassa menetelty ennenkin: sata vuotta sitten vallankumousten kolhiman maan parlamentissa kansakunnan koettelemukset olivat erottamaton osa poliittista keskustelua. Tuolloin hallitus käytti vallankumousten traumaattista muistoa osoittaakseen, että oppositio ei edustanut todellista unkarilaisuutta ja ollut siksi kelvollinen osallistumaan politiikkaan.

Osaamista Kokkolasta Singaporeen15.5.2019 14:42:57 EESTTiedote

Kuluvalla viikolla Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa kouluttautuu ryhmä singaporelaisia fysioterapeutteja ja liikunnanohjaajia. Singaporelaiset koulutetaan toimintakyvyn ja kuntotason arvioinnin tekemiseen mittauslaitteiden avulla sekä voimaharjoittelun toteuttamiseen senioreille. Ryhmä on jo kuudes, joka kouluttautuu GymTonic -kehittämishankkeessa. Hankkeessa viedään kokkolalaista teknologiaa ja osaamista noin 25 singaporelaiseen vanhustenkeskukseen teemalla liikunta lääkkeenä. Tähän mennessä yli 60 henkilöä on saanut koulutusta runsaan viikon kestävässä tilauskoulutuksessa. Tällä kertaa mukana koulutuksessa on 11 koulutettavaa ja GymTonic hankkeen singaporelainen projektivastaava. –Hanke on ainutlaatuinen teknologia- ja koulutusvientihanke alueen yrityksille ja yliopistokeskukselle, iloitsee Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen projektipäällikkö Magnus Björkgren. GymTonic -hanke on Singaporelaisen Lien Foundation säätiön rahoittama tutkimus- ja kehittämishanke. Kokkolalaisyrit

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme