Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Psykiatrian voimavaroja kootaan yhteen Pirkanmaalla

Jaa

Tampereen kaupunki ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiri suunnittelevat aikuisten mielenterveys- ja päihdepalvelujen yhdistämistä vuoden 2020 alusta alkaen. Hankkeessa tarkastellaan samalla koko maakuntaa kokonaisuutena.

Tampereen kaupunki päätti valmistelun käynnistämisestä helmikuussa ja sairaanhoitopiiri vastaavasti maanantaina 25.3. hallituksessa.

Yhdistämistä on tarkoitus selvittää mielenterveys- ja päihdepalvelujen osalta lukuun ottamatta lasten ja nuorten psykiatriaa. Tavoitteena on parantaa mielenterveys- ja päihdepalvelujen saatavuutta ja varmistaa hoitoketjujen toimivuus. Pyrkimyksenä on vahvistaa avohoidon ensisijaisuutta ja varmistaa sairaalahoito sitä tarvitseville. Yhdistymisen ennakoidaan tuovan pidemmällä aikavälillä myös helpotusta psykiatripulaan.

Yhdistämisen valmistelussa korostuvat henkilökunnan osallistuminen ja viestintä. Tampereen kaupungin mielenterveys- ja päihdepalveluissa henkilöstöä on 371 ja Taysin aikuispsykiatriassa 503,5. Yhteinen näkemys toiminnan kehittämisen tavoitteista luodaan valmistelun aikana.

Valmistelussa on tarkoitus hyödyntää muista vastaavista hankkeista saatuja kokemuksia, kuten Hatanpään sairaalan ja Taysin sekä Turun kaupungin aikuispsykiatrian ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin aikuispsykiatrian yhdistymisen kokemuksia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja tiedotusvälineille:

Toimialuejohtaja Hanna-Mari Alanen
puh. 050 3675290
Taysin psykiatrian toimialue

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Teiskontie 35, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä hoidettiin viime vuonna lähes 210 000 suomalaista25.3.2019 14:37:37 EETTiedote

Taysissa ja sairaanhoitopiirin konsernin yhtiöissä sai viime vuoden aikana hoitoa yhteensä 209 076 eri potilasta. Taysin toiminta laajeni huomattavasti, sillä suurin osa kasvusta johtui Hatanpään sairaalan siirtymisestä osaksi yliopistollista sairaalaa. Kasvu näkyy hoidetun potilasmäärän ohella palvelujen kysynnän kasvuna, sillä se oli viidenneksen suurempi kuin edellisvuonna. Niin ikään leikkaustoiminta kasvoi tästä syystä yli viidenneksellä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme