Jyväskylän yliopisto

Psykoterapiatutkimuksen päivät 14.–15.2.2019

Jaa

Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen Psykoterapian opetus- ja tutkimusklinikka järjestää valtakunnalliset XV Psykoterapiatutkimuksen päivät hotelli Scandic Laajavuoressa 14.–15.2.2019. Päivien pääteemana on ”Lapset ja perheet psykoterapiassa”.

Dr Michelle O’Reilly (University of Leicester, UK) pohtii ensimmäisen päivän pääluennossa kielen merkitystä terapeuttisena työkaluna. Hän esittelee tutkimustuloksia siitä, millaisin keskustelullisin keinoin perheterapeutit ohjaavat terapeuttista prosessia ja painottaa, että merkitystä on paitsi sillä mitä sanotaan, myös sillä, miten sanotaan. Perheterapian teorian ja käytännön haasteista puhuu päivien toisessa pääluennossa myös professori Aarno Laitila (Jyväskylän yliopisto), joka toteaa:

”Jotta perheterapian tutkimus voisi tuottaa tietoa siitä, mikä palvelee hyvää hoitoa, tutkijan on lähdettävä siitä, että monet ilmiöt näyttäytyvät terapioissa kirjavina ja jopa kaoottisina. Koko perhesysteemin vuorovaikutukseen vaikuttavien ilmiöiden ja hoidon kannalta merkittävien hetkien esiin saaminen edellyttää, että tutkittavaksi saadaan kokonaisia perheitä ja riittävästi tapaamisia, joissa kaikki perheenjäsenet ovat läsnä. Tällaisten tutkimusaineistojen rakentaminen on monista eri syistä haastavaa. Vastaan voi tulla myös aivan erityisiä eettisiä kysymyksiä, kun tutkimuksen kohteena on perheitä erilaisine valta-asetelmineen”.

Päivien muissa esityksissä käsitellään mm. lapsen asemoitumista perheterapian vuorovaikutuksessa, tunne-elämältään epävakaiden potilaiden hoitoa, seksuaalisesta väkivallasta puhumista pariterapiassa, itsemurhaa yrittäneen ja itsemurhan tehneen henkilön omaisen kokemuksia, pakolaistaustaisen asiakkaan kohtaamista sekä kaksosuuden erityistä merkitystä mielen rakentumisessa ja psykoterapiassa. Psykoterapiatutkimuksen päivien ohjelma koostuu kaikkiaan noin kolmestakymmenestäviidestä esityksestä ja workshopista. Osallistujia päivillä on noin 100.

Päivien tarkemmat tiedot ja ohjelma osoitteessa: https://www.jyu.fi/edupsy/fi/laitokset/psykologia/psykoterapiaklinikka/psykoterapeuttikoulutus/psykoterapiatutkimuksen-paivat-2019

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yliopistonopettaja Katja Hartikainen
p. 040 805 4677
katja.hartikainen@jyu.fi

Professori Juha Holma
p. 040 805 3488
juha.m.holma@jyu.fi

Professori Aarno Laitila
p. 040 805 3464
aarno.a.laitila@jyu.fi

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Liikuntapaikkojen tietojärjestelmä Lipas paljastaa lähiliikuntapaikkasi24.4.2019 09:30:00 EESTTiedote

Liikuntapaikkojen tietojärjestelmä Lipas kerää yhteen julkisten liikuntapaikkojen, ulkoilureittien ja virkistysalueiden tietoja. Juuri julkaistu kehittyneempi versio järjestelmästä tarjoaa avointa ja maksutonta tietoa Suomen liikuntapaikoista, niiden ominaisuuksista ja erilaisten liikuntapaikkojen tarjonnasta Suomen eri osissa. Lipas-tietokantaa ylläpitää Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta.

Runsas fyysinen aktiivisuus nuoruudessa yhteydessä vähäisempään tupakointiin aikuisuudessa23.4.2019 10:00:00 EESTTiedote

Fyysisesti aktiivinen nuoruus on yhteydessä tupakoimattomuuteen myöhemmällä iällä. Vaikka fyysinen aktiivisuus vähenisi iän myötä, on nuoruuden aktiivisella elämäntyylillä silti ehkäisevä vaikutus tupakointiin. Läpi elämänsä vain vähän aktiivisesti liikkuvat miehet ja naiset tupakoivat huomattavasti todennäköisemmin kuin liikuntaa pysyvästi harrastavat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme