Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Pudasjärven Pintamojärven säännöstelykäytäntöjen sopimusta jatkettu

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ja Koskienergia Koskivoima Oy ovat jatkaneet Pintamojärven tilan parantamiseen ja haittojen vähentämiseen tähtäävää sopimusta.

Vuosiksi 2016–2021 sovittiin käytännöstä, jossa Pintamojärven veden pinnan vaihtelu oli varsinaisen säännöstelyluvan sallimaa vähäisempää. Säännöstelyn lieventämisen vaikutuksia on seurattu vuosittain.

Vapaaehtoiseen sopimukseen perustuva säännöstelykäytäntö, jossa kiinnitetään huomiota vedenkorkeuksiin ja niiden ajankohtiin, on osoittautunut toimivaksi. Järven ekologinen tila on vuoden 2019 luokittelun perusteella hyvä, eikä seurannassa ei ole havaittu rantojen kulumista. Käytäntöön on oltu pääosin tyytyväisiä verrattuna aiempaan tilanteeseen.

Uusi sopimus on voimassa vuoden 2026 loppuun saakka. Sopimukseen tehtiin pieniä tarkistuksia mm. seurannan tiheyden osalta. Ne eivät vaikuta sen tavoitteiden toteutumiseen. Sopimuksen mukaisen säännöstelyn vaikutuksia seurataan Pudasjärven kaupungin vetämässä seurantaryhmässä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vesienhoitoryhmän päällikkö Jermi Tertsunen, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, puh. 040 520 3674

Ympäristöasiantuntija Sakari Kalliokoski, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, puh. 040 5525 751

Sähköposti (etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi)

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus kokoaa toimijoita selvittämään Fennovoiman ydinvoimalahankkeen alasajon vaikutuksia ja tarvittavia tukitoimia (Pohjois-Pohjanmaa)13.5.2022 11:15:45 EEST | Tiedote

Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen alasajolla on merkittäviä suoria ja välillisiä vaikutuksia Pyhäjoen ja lähialueen elinkeinoille ja työllisyydelle. Vaikutukset heijastuvat myös laajemmalle alueelle. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus kokoaa alueen viranomaisia ja Hanhikivi-hankkeen toimijoita selvittämään tarvittavien tukitoimien laajuutta. Työryhmien tavoitteena on löytää keinoja elinkeinoille ja työvoimalle aiheutuvien vaikutusten lieventämiseksi. Toimintamalli perustuu työ- ja elinkeinoministeriön äkillisten rakennemuutosten hallinnan konseptiin.

Ukrainan sota himmentää Pohjois-Pohjanmaan talouden ja työllisyyden näkymiä10.5.2022 13:01:30 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan talous ja työllisyys ovat kasvaneet suotuisasti jo toista vuotta. Useilla aloilla myynti, tilaukset ja liikevaihto ovat yhä hyvässä kasvussa ja puretut koronarajoituksessa avaavat yhteiskuntaa. Helmikuussa alkanut Ukrainan sota luo suurta epävarmuutta ja aiheuttaa inhimillistä hätää. Talouden odotetaan jatkossakin kasvavan, mutta kasvuodotukset ovat madaltuneet aiemmasta. Tähän mennessä Ukrainan sodan välilliset vaikutukset ovat olleet suoria vaikutuksia merkittävämpiä Pohjois-Pohjanmaalla, ilmenee tuoreesta Alueelliset kehitysnäkymät -raportista, johon Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on koostanut maakuntaamme kuvaavan osuuden.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme