Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Puhekuplassa on pubiteatteria ja keskusteluja kulttuurien ja ihmisten kohtaamisesta

Jaa

Jos jokin teema Suomessa nostattaa suuria tunteita ja eriäviä mielipiteitä, niin se on maahanmuutto. Mitä tapahtuu, kun maahanmuuttokysymyksiä aletaan ruotia lähiöbaareissa, tutkijoiden, taiteilijoiden ja baarien asiakkaiden kanssa? Tämä selviää syyskuussa, kun luoteis- ja pohjoishelsinkiläisissä lähiöbaareissa järjestetään Puhekuplassa-tapahtumia.

Puhekuplassa-tapahtumat koostuvat maahanmuuttoaiheisesta, tutkimustietoon perustuvasta baarivisasta, osallistavasta teatterista ja keskusteluista. Onko seurauksena maailmojen kohtaamisia ja liikahduksia sekä baariyleisön että järjestäjien ajattelussa vaiko baaritappelu?

Puhekuplassa-tapahtumien ideana on mahdollistaa erilaisten ihmisten kohtaaminen tutkimustietoa hyödyntävän osallistavan teatterin ja keskustelun keinoin. Baariympäristössä järjestettävät tapahtumat tavoittavat myös sellaisia ihmisiä, jotka eivät usein hakeudu esitystaiteen pariin, samoin kuin ihmisiä, joille maahanmuutto ja monikulttuurisuus ovat osa ristiriitaistakin arkea, mutta eivät välttämättä tieteen ja tutkimuksen kautta tuttuja. Osallistavan teatterin äärellä tapahtuvat kohtaamiset ravistelevat niin järjestäjien kuin yleisönkin ajatusmaailmaa ja mahdollistavat toisaalta yllättäviä samastumisen kokemuksia sekä vastavuoroista oppimista.

Puhekupla-konsepti on kehitetty seitsemän taiteilijan, tutkijan ja aktivistin yhteistyössä vuoden 2017 aikana. Työryhmään kuuluvat esitystaiteen ammattilaiset Niina Hosiasluoma, Pinja Hahtola ja Jenni Urpilainen, yhteiskuntatieteilijät Emma Nortio, Sanna Ryynänen ja Sirkku Varjonen ja tuottaja, kaupunkiaktiivi Pertti Ylikojola. Ensimmäiset Puhekuplat järjestettiin Rabbit Clubilla Kontulan Mopobaarissa helmi- ja maaliskuussa 2017. Toukokuussa 2017 Puhekupla-konsepti valittiin Kaskas median Liikutu tiedosta -tiedeviestintäteon finalistiksi. Onnistunut ja paljon keskustelua herättänyt konsepti jalkautuu nyt Pohjois-Helsinkiin, kenties ajankohtaisempana kuin koskaan.

Puhekuplassa-tapahtumat

su 3.9. klo 16–18 Ravintola Frendi, Vanha Viertotie 10, Etelä-Haaga
su 10.9. klo 14–16 Kannel-Krouvi, Sitratori 5, Kannelmäki
su 17.9. klo 18–20 Bar Kissa, Malminkartanon aukio 1, Malminkartano
Kaikkiin esityksiin on vapaa pääsy.

Tapahtumat järjestäjää Puhekupla-työryhmä ja ne toteutetaan yhteistyössä Kanneltalon kanssa Alfred Kordelinin säätiön ja Suomen kulttuurirahaston tuella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Puhekuplassa-ryhmä:
Pertti Ylikojola / 040 505 9758/ perttiylikojola@gmail.com

Kanneltalo:
Tiedottaja Anne Euramaa /09 3103 2411/ anne.euramaa@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme