Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Puiden siirtokokeilu Juustenintiellä ei onnistunut – puut korvataan

Jaa
Malminkartanon Juustenintien kunnostuksen yhteydessä suunniteltu puiden siirtokokeilu jouduttiin keskeyttämään.
Juustenintie kartalla. Kuva: Helsingin karttapalvelu
Juustenintie kartalla. Kuva: Helsingin karttapalvelu

Kaupunki tiedotti aiemmin, että Juustenintiellä on tavoitteena siirtää 21 pylväspihlajaa taimistolle kadun kunnostustöiden ajaksi ja palauttaa sen jälkeen paikalleen. Suunnitelmaa jouduttiin muuttamaan, koska keväinen lämpöaalto nopeutti puiden siirtymistä lepotilasta kasvun vaiheeseen ennen, kuin siirrot ehdittiin aloittaa. Silmujen puhjetessa herää myös puun juuristo, eivätkä puut enää siedä siirtämistä.

Juustenintien pylväspihlajat kaadetaan 8. toukokuuta alkavalla viikolla ja korvataan vastaavilla pylväspihlajan paakkutaimilla. Taimet istutetaan syksyllä 2023 urakan viimeistelytöiden yhteydessä.

Juustenintien urakassa uusitaan kadun rakenteet kokonaan sekä lisätään kaapeliputkitusta ja parannetaan hulevesijärjestelmää. Samalla uusitaan Luutnantinpolun risteyksen järjestelyä. Seuraavaksi urakassa aloitetaan vaiheittainen kiveyksien purku, asfaltoinnin poisto ja kadun kevennysrakenteen rakentaminen. Työt aloitetaan Juustenintien ja Luutnantinpolun risteyksestä 8. toukokuuta alkavalla viikolla, ja työ etenee vaiheittain kohti Kartanonkaarta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakennuttaja (puiden siirtokokeilu):
Katri Bäckman
projektipäällikkö
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristö
044 533 5379
katri.m.backman@hel.fi


Urakoitsija (työmaa-asiat):
Ari Kumpulainen
vastaava mestari
E.M. Pekkinen Oy
0401854053
ari.kumpulainen@empekkinen.fi

Kuvat

Juustenintie kartalla. Kuva: Helsingin karttapalvelu
Juustenintie kartalla. Kuva: Helsingin karttapalvelu
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uimakausi alkaa kesäkuussa31.5.2023 11:17:49 EEST | Tiedote

Helsingin uimakausi on alkamassa. Helsingin uimarantojen veden laatu on usealla rannalla heikentynyt. Huonoksi luokiteltiin neljä uimarantaa. Luokitus perustuu neljän edellisen uimakauden näytemäärän tuloksiin. Kesän 2023 aikana uimista ei suositella Ison Kallahden, Marjaniemen ja Rastilan uimarannoilla. Vantaanjoen varren uimarannoilla suositellaan välttämään uimista runsaiden sateiden yhteydessä. Uimarantojen vedenlaatua valvotaan säännöllisesti läpi kesän. Rantapelastajat päivystävät uimarannoilla 5.6.−13.8.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme