Vaasan kaupunki - Vasa stad

Puistojen kätköt -seikkailu kaupunkiympäristössä alkaa!

Jaa

Viheralueyksikkö on kätkenyt Vaasan puistoihin 12 salaperäistä laatikkoa. Etsi laatikot karttavihjeiden avulla ja osallistu uuteen ja uniikkiin Puistojen kätköt –seikkailuun.

Kuva: Tiina Salonen
Kuva: Tiina Salonen

Puistojen kätköjä on aikaa etsiä 15.6.–15.7. ajan. Arvomme kaikkien vastanneiden kesken 2 ranneketta Power Parkiin. Vihjekartan voi avata kännykkään ja osallistua haasteeseen osoitteessa: kartta.vaasa.fi/PuistojenKatkot/  

Vihjekarttoja ja osallistumislomakkeita saa myös Kansalaisinfosta, Visit Vaasan toimistosta Rewell Centeristä tai Visit Vaasan tori-infosta Vaasan torilta. Näihin samoihin paikkoihin voi palauttaa täytetyt lomakkeet. Ne voi tulostaa myös kotona osoitteesta: www.vaasa.fi/puistojenkätköt 

Hauska ja erilainen tapa tutustua Vaasaan

Kätköissä seikkailevat hahmot ovat syntyneet puistotyöntekijöiden Maaret Lagus ja Juhani Norrgård käsissä. Laatikoiden rakentaminen ja ulkoasu ovat vastaavan työnjohtajan Joni Paason sekä avovankien taidonnäyte.

– Mikä voisikaan olla parempi tapa kuin haastaa asukkaat, lapset ja nuoret etsimään hienoja kätköjä. Samalla toivon heidän saavan ulkoilua, hauskaa yhdessäoloa ja näkevän oma kaupunkinsa mahdollisesti ihan uusin silmin. Tämä tarjoaa myös matkailijoille uuden ja erilaisen tavan tutustua puistojen Vaasaan, viheraluehortonomi Leila Roininen sanoo.

Roininen kertoo idean lähteneen liikkeelle vaasalaisen taiteilijan, nimimerkki "Mr. Surname here", vuonna 2010 eri puolille kaupunkia muovailemista lilliputeista ja peukaloisista.

– Mietin, miten voisimme tehdä jotain vastaavaa puistoihin, mutta aktivoida samalla kaupunkilaisia etsimään niitä. Siitä syntyi idea puistoihin piilotetuista viheralueyksikön uniikeista ja käsityönä tehdyistä ”geokätköistä”, Roininen jatkaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

viheraluehortonomi Leila Roininen
puh. 0400 959 179

Kuvat

Kuva: Tiina Salonen
Kuva: Tiina Salonen
Lataa
Kuva: Vaasan kaupungin graafiset palvelut
Kuva: Vaasan kaupungin graafiset palvelut
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vinterunderhållet av gatorna i Vasa21.2.2019 10:15:00Tiedote

Underhållet av gatorna har väckt en hel del diskussion under de senaste veckorna i Vasa på grund av omväxlande väder. Respons om vinterunderhållet kan lämnas in till Vasa stad via det elektroniska responssystemet och då går responsen direkt till den arbetsledare som ansvarar för området. Kommuntekniken vill också påminna om att enligt lagen bär både kommunerna och fastigheterna ansvar för vinterunderhållet av gatorna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme