Vaasan kaupunki - Vasa stad

Puistojen kätköt -seikkailu kaupunkiympäristössä alkaa!

Jaa

Viheralueyksikkö on kätkenyt Vaasan puistoihin 10 salaperäistä laatikkoa. Etsi laatikot karttavihjeiden avulla ja osallistu koko perheen Puistojen kätköt –seikkailuun.

Puistojen kätköjä on aikaa etsiä 16.6.–31.7. ajan. Arvomme kaikkien 10 kätköä löytäneiden kesken 100 euron lahjakortin Aava Kertun Kotitilalle.  

Voit avata vihjekartan kännykkääsi ja osallistua haasteeseen osoitteessa: https://kartta.vaasa.fi/puistojenkatkot/ 

Puistojen kätköt -laatikot on sisustettu lasten saduista ja tv-ohjelmista tutuilla maisemilla. Kätköistä löytyy vinkkejä omiin pihapeleihin ja -leikkeihin. 

Yhdessäoloa ja hyvinvointia lähiluonnosta  

Puistojen kätköt on rakennettu viheralueyksikössä. Vaasan vankilan avovangit ovat tehneet laatikot vastaavan työnjohtajan Joni Paason ohjaamana. Karttasovelluksen on toteuttanut kaupungin Paikkatietopalvelut. 

– Mikä voisikaan olla parempi tapa lähteä liikkeelle lähiympäristöön. Kätköjä etsiessä saa ulkoilua, viettää aikaa yhdessä ja tutustua Vaasan viheralueisiin innostavalla tavalla, Leila Roininen innostaa.  

Osallistujia kehotetaan ottamaan huomioon poikkeusolojen ohjeistukset.
– Pidetään 
turvaetäisyys, vältetään kätköjen koskemista sekä pestään kädet ulkoilun jälkeen, Roininen muistuttaa.  

Perheohjaaja Terhi Silvendoin kertoo, että varhaisen tuen perhetyön yksikkö halusi ehdottomasti olla mukana seikkailun järjestämisessä.  Positiiviset kokemukset ovat tärkeitä näinä poikkeuksellisina aikoina. Tutkimusten mukaan luonnossa vietetty aika parantaa lasten ja perheiden hyvinvointia sekä vahvistaa perheiden yhtenäisyyttä, Silvendoin jatkaa. 

Yhteyshenkilöt

viheraluehortonomi Leila Roininen, puh. 0400 959 179 
perheohjaaja Terhi Silvendoin, puh. 040 357 5684 

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ny coronavirussmitta har konstaterats – över 50 exponerade23.9.2020 13:13:35 EESTTiedote

Coronavirusinfektion har blivit konstaterad hos en person som varit på Vasarestaurangen Dallas Pizza Palazzo fredag 18.9.2020 kl. 19.00–20.00. Den infekterade personen är hemma i isolering. Hälsomyndigheterna har kontaktat de personer som har utsatts för smitta av personen i fråga och de har antingen redan försatts eller kommer att försättas i karantän. Enligt nuvarande information har över 50 personer exponerats.

Uusi koronavirustartunta todettu – altistuneita yli 5023.9.2020 13:09:15 EESTTiedote

Koronavirustartunta on todettu henkilöllä, joka on asioinut vaasalaisessa Dallas Pizza Palazzo –ravintolassa perjantaina 18.9.2020 klo 19.00 – 20.00. Tartunnan saanut on asetettu eristykseen ja hän on kotihoidossa. Terveysviranomaiset ovat kontaktoineet todetun tautitapauksen altistamia henkilöitä ja heidät on jo asetettu tai asetetaan karanteeniin. Tämän hetken tiedon mukaan altistuneita on yli 50.

Utställningen på Kuntsi museum för modern konst granskar små fragment i stor skala22.9.2020 12:00:00 EESTTiedote

Utställningen Väderprognos för framtiden tar upp människans relation till andra arter under en tid då klimatförändringen och massutrotningen av arter inskränker livets möjligheter på jorden. Utställningen, som kommer 23.9.2020–14.2.2021 till Vasa via Venedigbiennalen och Kiasma, presenterar nordiska konstnärer – bland dem även konstnärsduon nabbteeri från Österbotten.

Näyttely Kuntsin modernin taiteen museossa tarkastelee pieniä osasia suuressa mittakaavassa22.9.2020 12:00:00 EESTTiedote

Sääennuste tulevaisuudelle -näyttely käsittelee ihmisen suhdetta muihin lajeihin aikana, jolloin ilmastonmuutos ja lajien joukkosukupuutto kaventavat elämän mahdollisuuksia maapallolla. Venetsian biennaalin ja Kiasman kautta Vaasaan 23.9.2020–14.2.2021 saapuva näyttely esittelee pohjoismaisia taiteilijoita, joiden mukana myös alueemme taiteilijakaksikko nabbteeri.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme