Vaasan kaupunki - Vasa stad

Pukinjärvestä kohonnut maamassa siirretään pois 3.12. alkaen

Jaa

Vaasassa Pukinjärven pohjasta on kohonnut pilaantunutta maamassaa järven pintaan. Pilaantunut maamassa on siirrettävä, jotta se ei pääse aiheuttamaan vahinkoa ympäristölle. Vaasan kaupunki siirtää massan pois Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen hyväksymän suunnitelman mukaisesti 3.12.2018 alkaen.

Massa kaivetaan pitkäpuomisella kaivinkoneella pois ja siirretään kuorma-autolla Stormossen Oy:n jätekeskukseen Mustasaareen. Poistotyö kestää noin viikon. Työmaa-alue on merkitty Pohjolankadulla liikennemerkein, mutta liikenteelle aiheutuvan haitan arvioidaan olevan vähäinen.

- Varsinaiset kaivuutyöt tehdään liikennereittien ulkopuolella, joten työmaasta ei pitäisi aiheutua haittaa liikenteelle, Vaasan kaupungin kuntatekniikan rakennuspäällikkö Jan-Ove Ingo kertoo.

Poistotyön toteuttaa urakoitsija Sundström Oy. Työnjohdon lisäksi kuntatekniikan työmaavalvonta sekä ulkopuolinen ympäristötekninen valvonta ovat paikalla tarkkailemassa massan poistoa.

Massan sijoittaminen Stormossen Oy:lle on hyväksytty Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen toimesta. Työn kokonaiskustannus on noin 70 000 €.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakennuspäällikkö Jan-Ove Ingo, jan-ove.ingo@vaasa.fi , puh. +358 400 692 007
Toimistoinsinööri Antti Ruokonen, antti.ruokonen@vaasa.fi, puh. +358 408 394 226

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme