Jyväskylän yliopisto

Pulitzer-palkittu runoilija Jericho Brown Jyväskylän yliopistossa 23.9.2022

Jaa

Jyväskylän yliopiston musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitos järjestää JYU yhdessä Queer-tutkimuksen seuran SQS:n kanssa konferenssin Queer Tentacles – Theory, Arts and Actrivism 23.–24.9.2024.

Jericho Brown
Jericho Brown

Moninkertaisesti palkittu yhdysvaltalainen runoilija ja luovan kirjoittamisen professori Jericho Brown Emoryn yliopistosta Atlantasta lukee runojaan ja pohtii runouden toimijuutta ja tahtoa Queer Tentacles – Theory, Arts and Activism -konferenssissa 23.9. klo 17–18 Jyväskylän yliopiston Musica-rakennuksen Boom Box-tilassa (M106).

Brownin (s. 1976) runouden keskeisiä teemoja ovat uskonnon, seksuaalisuuden ja rodun väliset jännitteet: Miltä tuntuu, kun maasi ei halua sinua kansalaisekseen? Entä olla poika perheessä, joka toivoo, ettet olisi syntynyt?

Mikäpä kirja ei käsittelisi rotua? Kirjailijat joko käsittelevät sitä tuotannossaan näkyvästi, tai heillä on etuoikeus olla käsittelemättä sitä. Brownille runous on verho, jonka takana sydän pamppailee.

   ”What poetry wants”, Jericho Brown 23.9. klo 17–18 Musica-talon Boomboxissa (M106). Tilaisuus on englanninkielinen.

Muita konferenssipahtuman tärppejä

   ”Ambivalenssin vetovoima”, Harri Kalhan taidenäyttelyn avajaiset 23.9. klo 18 Tiedemuseo Soihdussa. Soihtu sijaitsee Seminarium-rakennuksessa (S) Seminaarinmäellä.

   "Pervot puristit"-paneelikeskustelu, keskustelijoina Sanna Karkulehto (pj.), Leena-Maija Rossi, Harri Kalha ja Annamari Vänskä la 24.9. klo 13.15 Musica-talon Boomboxissa (M106).

https://www.jyu.fi/hytk/fi/laitokset/mutku/tutkimus/konferenssit-seminaarit/queer-tentacles

Queer-tutkimuksen seuran SQS:n sivut: https://sqshome.wordpress.com/

Lisätiedustelut ja Jericho Brownin haastattelupyynnöt:

Kari Silvola, konferenssikoordinaattori, kari.o.silvola@jyu.fi, puh. 046 586 0045

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Jericho Brown
Jericho Brown
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 12.12.2022: Tehokkaampia keinoja kemiallisten yhdisteiden termodynaamisten ominaisuuksia arviointiin (Vuori)5.12.2022 09:00:00 EET | Tiedote

Kemiallisissa reaktioissa aineet muuttuvat toisiksi aineiksi, jolloin energiaa joko vapautuu tai sitoutuu. Energianmuutoksien tutkimiseen tarvitaan tarkkaa tietoa aineiden termodynaamisista ominaisuuksista. FM Hannu Vuori laski väitöstutkimuksessaan näitä ominaisuuksia yli 300 fosforin, piin ja boorin yhdisteelle. Tuloksia voidaan hyödyntää monilla teknologian aloilla, kuten puolijohdeteollisuudessa, energian varastoinnissa ja vetyteknologiassa.

Väitös 9.12.2022: Simulaatioiden avulla kohti vihreämpää kemiaa (Korpelin)2.12.2022 09:30:00 EET | Tiedote

Jopa 90 % kemianteollisuuden prosesseista hyödyntää katalyyttejä, joiden avulla tarvittavat reaktiot saadaan tapahtumaan nopeammin, puhtaammin ja energiatehokkaammin. Tyypillinen teollinen katalyytti koostuu oksidipinnalle kiinnittyneistä metallihiukkasista. FM Ville Korpelin tutki väitöskirjassaan metalli-oksidikatalyyttien ominaisuuksia ja sovelluksia laskennallisesti kvanttikemian keinoin.

Kone opetettiin seulomaan röntgenkuvasta varhaista nivelrikkoa ennustava piirre – voi säästää tarpeettomilta tutkimuksilta ja hoidoilta2.12.2022 08:30:38 EET | Tiedote

Jyväskylän yliopiston ja Keski-Suomen Sairaanhoitopiirin tutkijat kehittivät yhteistyössä tekoälypohjaisen neuroverkon tunnistamaan uusi varhaisen polvinivelrikon piirre röntgenkuvista. Tekoäly onnistui tekemään lääkärin kanssa yhteneväisen diagnoosin 87% tapauksissa. Tulos on tärkeä, koska röntgenkuva on varhaisen nivelrikon ensisijainen diagnostiikkamenetelmä polven nivelrikossa. Varhaisen vaiheen diagnoosi voi säästää potilaan tarpeettomilta tutkimuksilta, hoidoilta ja jopa tekonivelleikkaukselta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme