Messukeskus

PulPaper 2022 -tapahtuman startup-kisan voitti Montinutra

Jaa

PulPaper 2022 -tapahtuman yhteydessä käytiin PulPaper Award Startup -kilpailu, jossa seitsemän startup-yritystä pitchasivat kisan voitosta. Kilpailu nosti esiin uusia ja merkittäviä ratkaisuja metsäbiotalouden alalta. Kilpailun voittaja Montinutra käyttää sahanpurua raaka-aineena valmistaessaan Kuusikumi™-uutetta kosmetiikan, teknokemian ja jopa elintarviketeollisuuden käyttöön. Kisassa kunniamaininnan sai Natural Antivirals.

PulPaper Award kunniamaininnan saanut Natural Antivirals/Riikka Linnakoski ja voittaja Montinutra/Jaakko Pajunen
PulPaper Award kunniamaininnan saanut Natural Antivirals/Riikka Linnakoski ja voittaja Montinutra/Jaakko Pajunen

Montinutran innovaatio on aidosti metsäteollisuusalaan liittyvä, kilpailukykyinen ja skaalautuva. Se on uusi ja mielenkiintoinen myös kuluttajanäkökulmasta. Montinutra käyttää tuotteessaan metsäteollisuuden raaka-ainetta, joka syntyy metsäteollisuuden sivuvirroista. Käytössä oleva raaka-aine tuo merkittävää lisäarvoa tuotteelle. Montinutran Kuusipuu-uute on tärkeä innovaatio puunjalostukseen.


Korkeatasoisessa kilpialussa raati antoi kunniamaininnan Natural Antiviralsille metsäluonnon parantavan vaikutuksen saattamisesta jokaisen iholle.  Kunniamaininnalla raati halusi kiittää yritystä innovatiivisesta tuotteesta, jonka takana on paljon hyvää tutkimustyötä.  

Start-up-kilpailu haki lupaavimpia ja potentiaalisimpia metsäbiotalouden kasvuyrityksiä. PulPaper Awardin saa suomalainen yritys, joka on kehittänyt metsäbiotalousalalle positiivista imagoa tuottavan innovaation, josta voi kehittyä kansainvälisestikin merkittävä tuote tai palvelu.  Ratkaisu avaa parhaimmillaan myös uusia näkökulmia metsäbiotalousalalla. Voittaja saa Suomen Messusäätiön rahoittaman 5000 euron PulPaper-palkinnon.

Kolme yritystä pitchasi finaalissa

Startup-kisan finaalissa pitchasivat Dry & Durable, Montinutra ja Natural Antivirals. Dry and Durable on kehittänyt vettä- ja likaahylkivän muovittoman barrier-materiaalin pakkauskäyttöön. Montinutra käyttää sahanpurua raaka-aineena valmistaessaan Kuusikumi™ -uutetta kosmetiikan, teknokemian ja jopa elintarviketeollisuuden käyttöön.  Natural Antivirals innovaatio on kosmetiikassa ja puhdistusaineissa käytettävä viruksia estävä ainesosa Suomen metsistä.

Kilpailun järjesti Messukeskus yhteistyössä Puunjalostusinsinöörit ry:n ja Finnish Business Angels Networkin (FiBAN) kanssa. FiBAN on Euroopan suurimpia bisnesenkeliverkostoja, jossa on jäsenenä yli 670 sijoittajaa. Startup-kilpailun raatiin kuuluvat Johan Engström (ANDRITZ), Heli Kangas (VTT), Annukka Mickelsson (FIBAN), Jouni Paltakari (Helsingin yliopisto), Saara Söderberg (AFRY), Martti Toivakka (Åbo Akademi), Petri Vakkilainen (Metsä Group), Antti Lindqvist (Puunjalostusinsinöörit ry) ja Marcus Bergström (Messukeskus).

Start-up-kilpailu järjestetään nyt kolmannen kerran. Edellisen, vuonna 2018 järjestetyn kilpailun voitti Lumir, joka suunnittelee ja tuottaa jälkikaiun tehokkaaseen estämiseen tarkoitettuja seinä- ja kattopintoja.

Kansainvälinen metsäteollisuuden ammattitapahtuma PulPaper 2022 järjestetään 7. – 9.6. Helsingin Messukeskuksessa.

Listätietoja: Teija Armanto, tiedottaja, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
Montinutra, tj Jaakko Pajunen, puh. 044 343 5162, jaakko.pajunen@montinutra.com

www.pulpaper.fi

Kuvia tapahtumasta: mediabank.messukeskus.com

Kuvat

PulPaper Award kunniamaininnan saanut Natural Antivirals/Riikka Linnakoski ja voittaja Montinutra/Jaakko Pajunen
PulPaper Award kunniamaininnan saanut Natural Antivirals/Riikka Linnakoski ja voittaja Montinutra/Jaakko Pajunen
Lataa
Kunniamaininnan ai Natural Antivirals. Kuvassa erikoistutkija Riikka Linnakoski. Kuva: Pekka Hannila
Kunniamaininnan ai Natural Antivirals. Kuvassa erikoistutkija Riikka Linnakoski. Kuva: Pekka Hannila
Lataa
PulPaper Award voittaja Montinutra ja tj Jaakko Pajunen. Kuva: Pekka Hannila
PulPaper Award voittaja Montinutra ja tj Jaakko Pajunen. Kuva: Pekka Hannila
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kuva & Ääni -tapahtumassa opitaan ammattilaisilta ja viedään kännykkäkuvaaminen uudelle tasolle22.6.2022 10:10:00 EEST | Tiedote

Kuva & Ääni -tapahtuma tarjoaa ideoita ja tietoa sekä uusimpia välineitä valo- ja videokuvaamiseen sekä äänen käsittelyyn ja tallentamiseen. Tapahtuman ohjelmassa sekä osastoilla on luvassa puheenvuoroja valokuvaajilta, oppeja äänenkäsittelyyn ja tallennukseen sekä kuvankäsittelykoulutusta. Kuva & Ääni järjestetään 9.–11.9.2022 Helsingin Messukeskuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme