Suomen Punainen Risti SPR

Punainen Risti avustaa Helsinkiä ja Vantaata koronarokotuksissa ja tartuntajäljityksessä – tarve sadoille uusille vapaaehtoisille 

Jaa

Helsingin ja Vantaan kaupungit ovat pyytäneet Suomen Punaisen Ristin apua tartuntajäljitykseen ja koronarokotuksissa tukemiseen. Vapaaehtoistehtäviin haetaan nyt satoja ihmisiä Helsingissä ja Vantaalla. Punainen Risti on varautunut myös muiden kuntien avunpyyntöihin.

Viranomaiset vastaavat jäljityksestä ja rokotuksista. Vapaaehtoiset toimivat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten tukena. 

– Vapaaehtoisia haetaan kahteen eri tehtävään. Tartuntajäljityksessä vapaaehtoiset toimivat puhelimitse tukien ammattilaisten työtä. Rokotuksissa vapaaehtoiset opastavat rokotukseen saapuvia ja varmistavat, että jokaisella tulijalla on maski. Lisäksi he tukevat ammattilaisia rokotuksen jälkitarkkailussa, ensiaputoiminnan koordinaattori Niina Hirvonen Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piiristä sanoo. 

Vapaaehtoiset auttavat erityisesti ruuhkahuippujen aikana. He eivät korvaa ammattilaisten työtä. Kaupungit ovat rekrytoineet ja rekrytoivat satoja työntekijöitä.

Punainen Risti kouluttaa vapaaehtoiset tehtäviinsä

Punainen Risti kouluttaa kaikki vapaaehtoiset yhteistyössä Helsingin ja Vantaan kaupunkien kanssa. Punainen Risti vastaa myös muiden järjestöjen kautta tulevien vapaaehtoisten rekrytoinnista ja kouluttamisesta. Vapaaehtoiset perehdytetään tehtäviin myös paikan päällä. Vapaaehtoiset eivät käytä potilastietokantaa.

– Kyseessä on poikkeuksellinen tilanne, kun tavoitteena on rokottaa mahdollisimman nopeasti suuri osa ihmisistä. Punainen Risti on valmis auttamaan viranomaisia koko maassa, jos apua pyydetään. Tehtäviin tarvitaan nyt myös paljon aivan uusia vapaaehtoisia, ja kannustamme kaikkia kiinnostuneita ilmoittautumaan mukaan, Punaisen Ristin kotimaan valmiustoiminnan päällikkö Aki Pihlaja sanoo.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi Helsinkiin tai Vantaalle 

Tartuntajäljitys:

Helsinki ja Vantaa 

Rokotukset:

Helsinki

Vantaa

Lisätietoja: Viestinnän asiantuntija Senni Puustinen 040 610 9447

Avainsanat

Kuvat

Lataa
Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirin ensiaputoiminnan koordinaattori Niina Hirvonen. Kuva: Joonas Brandt
Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirin ensiaputoiminnan koordinaattori Niina Hirvonen. Kuva: Joonas Brandt
Lataa
Punaisen Ristin kotimaan valmiustoiminnan päällikkö Aki Pihlaja. Kuva: Marjaana Malkamäki
Punaisen Ristin kotimaan valmiustoiminnan päällikkö Aki Pihlaja. Kuva: Marjaana Malkamäki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Punainen Risti haastaa kaikki toimimaan rasismia vastaan 15.3.2021 07:00:00 EET | Tiedote

Suomen Punainen Risti on julkaissut rasisminvastaiset toimintaohjeet, joiden avulla jokainen voi toimia rasismia vastaan. Järjestö toivoo, että ohjeita jaetaan rasisminvastaisella viikolla 15.–21. maaliskuuta. Punainen Risti myöntää viikon aikana Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksia henkilöille, ryhmille tai yhteisöille, jotka edistävät toiminnallaan inhimillisyyttä ja yhdenvertaisuutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme