Suomen Punainen Risti SPR

Punainen Risti avustaa Ukrainasta Suomeen saapuvien vastaanotossa Helsingin Länsisatamassa

Jaa
Suomen Punainen Risti tukee viranomaisia Ukrainasta saapuvien maahantulijoiden vastaanotossa Helsingin Länsisatamassa. Vastaanottotilanteessa avustaminen on aloitettu Maahanmuuttoviraston pyynnöstä.
Suomen Punainen Risti on Helsingin Länsisatamassa vastassa Ukrainasta Suomeen saapuvia. Kuva: Ville Palonen/ Suomen Punainen Risti
Suomen Punainen Risti on Helsingin Länsisatamassa vastassa Ukrainasta Suomeen saapuvia. Kuva: Ville Palonen/ Suomen Punainen Risti

Punainen Risti avustaa viranomaisia Ukrainasta Suomeen saapuvien maahantulijoiden vastaanottamisessa.

Punaisen Ristin työntekijät ja koulutetut vapaaehtoiset ovat Helsingin Länsisatamassa vastassa ja tarjoavat Ukrainasta Suomeen saapuville ruokaa, juomaa, hygieniatarvikkeita ja henkistä tukea. Maahan saapuvia ohjeistetaan ja neuvotaan myös ensivaiheen käytännön järjestelyissä satamasta eteenpäin.

– Meillä on vahva osaaminen maahantulovarautumisesta ja viranomaisyhteistyöstä, kertoo Suomen Punaisen Ristin maahanmuuttotyön yksikön päällikkö Erja Reinikainen.

Maahanmuuttoviraston lisäksi yhteistyötä tehdään Helsingin satamassa paikan päällä toimivien viranomaisten, kuten Poliisin, Rajan, Tullin sekä Helsingin kaupungin sosiaalitoimen ja maahanmuuttoyksikön kanssa.

Valmiusjärjestönä Suomen Punainen Risti on varautunut laajamittaiseen maahantuloon ja sen vaikutuksiin.

– Koulutetut vapaaehtoisemme tarjoavat ensivaiheen tukea maahan saapuville. Se voi olla ruokaa tai neuvontaa ukrainankielisten ohjeiden pariin, mutta se on erityisesti lämmintä läsnäoloa, toteaa Reinikainen.

Punainen Risti on viranomaisten tukena maahantulijoiden vastaanotossa myös Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja Turun satamassa.

Lisätiedot:
Maahanmuuttotyön yksikön päällikkö Erja Reinikainen, Suomen Punainen Risti, p. 040 0137490 erja.reinikainen@punainenristi.fi

Viestinnän asiantuntija Miia Seppänen, p. 040 5811063, miia.e.seppanen@punainenristi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Suomen Punainen Risti on Helsingin Länsisatamassa vastassa Ukrainasta Suomeen saapuvia. Kuva: Ville Palonen/ Suomen Punainen Risti
Suomen Punainen Risti on Helsingin Länsisatamassa vastassa Ukrainasta Suomeen saapuvia. Kuva: Ville Palonen/ Suomen Punainen Risti
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Namnet kan försvåra karriärsavancemang – Veckan mot rasism uppmuntrar att ingripa i diskriminering i arbetslivet20.3.2023 07:00:00 EET | Tiedote

Enligt undersökningar utsätts personer med utländsk bakgrund nästan dubbelt oftare än den övriga befolkningen för diskriminering när det gäller att avancera i arbetskarriären. Veckan mot rasism som startar 20.3 fokuserar i år på diskriminering som upplevs i arbetslivet. Under veckan premieras också fördomsfria föregångare som genom sin verksamhet har främjat likabehandling.

Nimi voi vaikeuttaa uralla etenemistä – Rasisminvastainen viikko kannustaa puuttumaan työelämän syrjintään20.3.2023 07:00:00 EET | Tiedote

Tutkimusten mukaan ulkomaalaistaustaiset kohtaavat työuralla etenemiseen liittyvää syrjintää lähes kaksi kertaa useammin kuin muu väestö. 20.3. starttaava Rasisminvastainen viikko keskittyy tänä vuonna työelämässä koettuun syrjintään. Viikolla palkitaan myös Ennakkoluulottomia edelläkävijöitä, jotka ovat toiminnallaan edistäneet yhdenvertaisuutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme