Suomen Punainen Risti SPR

Punaisen Ristin kierrätystavaratalo Kontti sisustaa talon Porin Asuntomessuille

Jaa

Sisustussuunnittelija Frida Steiner luo sisustuksen kokonaan Konttiin lahjoitetuilla huonekaluilla ja tavaroilla.

Kontissa myydään lahjoitettuja huonekaluja, vaatteita ja tavaroita. Kuva: Johanna Sjöholm, Suomen Punainen Risti
Kontissa myydään lahjoitettuja huonekaluja, vaatteita ja tavaroita. Kuva: Johanna Sjöholm, Suomen Punainen Risti

Ensi kesän Asuntomessuilla voi vierailla täysin kierrätystavaroilla sisustetussa kohteessa. Punaisen Ristin kierrätystavarataloketju Kontti sisustaa messuille talon lahjoitetuilla huonekaluilla ja tavaroilla.

Asuntomessut järjestetään Porin Karjarannassa 6.7.–5.8.2018.

– Haluamme näyttää, että käyttämällä kierrätyshuonekaluja ja -tuotteita voi saada viihtyisän ja tyylikkään kodin ekologisesti ja edullisesti, sanoo Kontin ketjuohjauksen päällikkö Tiina Sippula.

Kierrätystuotteilla kerroksellisuutta sisustukseen

Kontin messukohteen sisustuksen suunnittelee sisustussuunnittelija ja valokuvaaja Frida Steiner. Hän kertoo suunnittelevansa sisustuksen kuvitteelliselle perheelle, jossa on noin 45-vuotiaat, luovalla alalla ja kaupan alalla työskentelevät vanhemmat sekä teini-ikäinen poika.

– Kierrätystavaroiden avulla kotiin saa luotua sellaista kerroksellisuutta, jota pelkillä uusilla tavaroilla ei saa aikaiseksi. Usein koen, että mitä kuluneempi ja käytetympi esine tai huonekalu on, sitä parempi, Steiner sanoo.

Steiner huomauttaa, että kierrätystuotteilla sisustaessa yksityiskohtia ei voi suunnitella etukäteen tarkasti.

– Huonekalut ja tavarat kerätään Konteista kevään mittaan. Tämä tekee projektista mielenkiintoisen ja varmasti myös yllätyksellisen, Steiner sanoo.

Messukohteessa esillä olevat huonekalut ja tuotteet myydään messujen päätyttyä.

Kontin messukohteen näytteilleasettaja on Porin kaupunki, ja talon on rakennuttanut yksityinen perhe. Yksitasoisessa omakotitalossa on neljä huonetta ja keittiö, pinta-alaltaan se on 119 neliömetriä.

Sisustustavarat Kontin ostetuin tuoteryhmä

Punaisen Ristin Kontissa myydään lahjoitettuja vaatteita, tavaroita ja huonekaluja. Vuonna 2017 ketjun 12 myymälästä ostettiin yhteensä 3,3 miljoonaa kierrätystuotetta.

– Ostetuin tuoteryhmämme ovat astiat ja sisustus, ja kolmantena naisten vaatteiden jälkeen tulevat huonekalut, Tiina Sippula kertoo.

Yhteydenotot:

Sisustussuunnittelija Frida Steiner, p. 0400 441 265, frida@visualaddict.fi

Ketjuohjauksen päällikkö Tiina Sippula, Suomen Punaisen Ristin kierrätystavaratalo Kontti, p. 040 585 5186, tiina.sippula@punainenristi.fi

Viestinnän suunnittelija Johanna Sjöholm, Suomen Punainen Risti, p. 040 662 1092, johanna.sjoholm@punainenristi.fi

--

Kontti on Punaisen Ristin kierrätystavaratalo, jossa myydään hyväkuntoisia, lahjoitettuja vaatteita, tavaroita ja huonekaluja. Kontin tulos jaetaan kokonaisuudessaan Punaisen Ristin avustustoimintaan Suomessa ja maailmalla. Lisäksi Kontti työllistää pitkään työttömänä olleita.

Kontin lahjoittajat ovat pääosin yksityishenkilöitä. Lisäksi lahjoituksia tekevät esimerkiksi kuolinpesät, yritykset ja muut organisaatiot.

Kontteja on yhteensä 12: Helsingissä, Espoossa, Joensuussa, Kuopiossa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Oulussa, Porissa, Rovaniemellä, Tampereella, Turussa ja Vantaalla.

Avainsanat

Kuvat

Kontissa myydään lahjoitettuja huonekaluja, vaatteita ja tavaroita. Kuva: Johanna Sjöholm, Suomen Punainen Risti
Kontissa myydään lahjoitettuja huonekaluja, vaatteita ja tavaroita. Kuva: Johanna Sjöholm, Suomen Punainen Risti
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme