Suomen Punainen Risti SPR

Punaisen Ristin sairaala avautui Cox’s Bazarissa Bangladeshissa

Jaa

Suomen ja Norjan Punaisen Ristin yhteinen sairaala on aloittanut toimintansa. Alueen ensimmäinen ympäri vuorokauden toimiva sairaala hoitaa muun muassa kirurgisia ja sisätautien potilaita sekä synnyttäjiä ja lapsia. Tarve on valtava, sillä alueelle on paennut jo yli puoli miljoonaa ihmistä Myanmarista.

Ensimmäiset potilaat on otettu vastaan Suomen Punaisen Ristin ja Norjan Punaisen Ristin kenttäsairaalassa Cox’s Bazarissa, Bangladeshissa. 

Kuvaaja: Emilia Kangasluoma / Suomen Punainen Risti
Ensimmäiset potilaat on otettu vastaan Suomen Punaisen Ristin ja Norjan Punaisen Ristin kenttäsairaalassa Cox’s Bazarissa, Bangladeshissa. Kuvaaja: Emilia Kangasluoma / Suomen Punainen Risti

Sairaalassa on 60 vuodepaikkaa ja sinne on rakennettu erilliset osastot naisille, miehille ja lapsille. Lisäksi sairaalassa on valmiudet hoitaa erityisen tuen tarpeessa olevia potilaita, kuten seksuaalisen väkivallan uhreja.

Olosuhteet Cox’s Bazarissa ovat erittäin vaikeat. Huonot asumisolosuhteet ja puutteellinen sanitaatio lisäävät tarttuvien tautien, kuten ripulin, riskiä. Aliravitsemus on yleistä.

- Sairaala on valmis hoitamaan monenlaisia terveysongelmia erilaisista vammoista vaikeisiin raskauksiin. Likaisen veden kautta leviävien tautien riski on suuri, minkä vuoksi sairaalaan kuuluu myös eristysosasto, kertoo Suomen Punaisen Ristin avustustyöntekijä, sairaalan johtava lääketieteen neuvonantaja Pentti Haatanen.

Eristysosastolla hoidetaan ripuliin sairastuneita. Osasto aloittaa toimintansa kahdeksalla potilaspaikalla, joita voidaan lisätä 40 paikkaan saakka. Kokonaisuudessaan sairaala levittäytyy kahden jalkapallokentän kokoiselle alueelle.

Suomesta sairaanhoitajia, lääkäreitä ja kätilöitä

Sairaala aloittaa toimintansa 45 paikallisen lääkärin ja kätilön sekä 30 kansainvälisen avustustyöntekijän voimin. Lisäksi sairaalan tukitoiminnot työllistävät paikallisia ihmisiä. Punaisen Ristin avustustyöntekijät ovat Suomesta, Norjasta, Islannista, Kanadasta ja Sveitsistä.

Ennen sairaalan avautumista Punaisen Ristin avustustyöntekijät ovat kiertäneet alueella ja tarjonneet perusterveydenhuoltoa Cox’s Bazariin saapuneille ihmisille.

Tällä hetkellä Bangladeshissa on kymmenen Suomen Punaisen Ristin avustustyöntekijää, joiden joukossa on terveydenhuollon ammattilaisten lisäksi muun muassa logistikkoja ja teknisiä asiantuntijoita. Suomen Punainen Risti lähettää lokakuussa seitsemän uutta avustustyöntekijää sairaalaan.

Sairaala on osa kansainvälisen Punaisen Ristin operaatiota Bangladeshissa ja se tekee tiivistä yhteistyötä Bangladeshin Punaisen Puolikuun, Japanin Punaisen Ristin ja Qatarin Punaisen Puolikuun liikkuvien klinikoiden kanssa. Klinikoilla on hoidettu yli 6 000 potilasta Cox’s Bazarin alueella.

Yli 530 000 ihmistä on paennut Myanmarin Rakhinen osavaltiosta Bangladeshiin elokuun lopulla alkaneiden väkivaltaisuuksien takia. Valtaosa heistä on naisia ja lapsia. Jo aiemmin Bangladeshiin on saapunut yli 200 000 pakolaista Myanmarista.

Toimituksille tiedoksi:

Keskiviikkona 18.10. Bangladeshiin lähtevät Suomen Punaisen Ristin avustustyöntekijät ovat median haastateltavissa ennen lähtöään. Haastattelupyynnöt: tiedottaja Outi Huovinen, p. 020 701 2244.

Media voi käyttää maksutta Suomen Punaisen Ristin aineistopankista löytyvää ajankohtaista valokuva- ja videomateriaalia Cox’s Bazarista: http://aineistopankki.punainenristi.fi/

Lahjoita katastrofirahastoon ja auta hädänalaisia:

  • Perustamalla nettilippaan ja keräämällä sillä lahjoituksia: oma.punainenristi.fi/nalkapaiva
  • Lähettämällä tekstiviestin SPR numeroon 16499 (15 €/viesti)
  • Netissä osoitteessa punainenristi.fi
  • Soittamalla numeroon 0600 12220 (20,12 €/puhelu + pvm)
  • MobilePay:lla ja Pivolla numeroon 1001
  • Tilisiirrolla tilille FI06 2219 1800 0680 00, viite 5173

Keräyslupa: POL-2015-8798 & ÅLR 2016/8243

Lisätietoja:

Punaisen Ristin kansainvälisen avustustoiminnan johtaja Kalle Löövi, p. 040 828 0880
Kansainvälisen avun suunnittelija Mari Laaksonen, p. 020 701 2046
Tiedottaja Outi Huovinen, p. 020 701 2244, outi.huovinen@punainenristi.fi

 

Avainsanat

Kuvat

Ensimmäiset potilaat on otettu vastaan Suomen Punaisen Ristin ja Norjan Punaisen Ristin kenttäsairaalassa Cox’s Bazarissa, Bangladeshissa. 

Kuvaaja: Emilia Kangasluoma / Suomen Punainen Risti
Ensimmäiset potilaat on otettu vastaan Suomen Punaisen Ristin ja Norjan Punaisen Ristin kenttäsairaalassa Cox’s Bazarissa, Bangladeshissa. Kuvaaja: Emilia Kangasluoma / Suomen Punainen Risti
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Vaurastuvassa Suomessa on aika puuttua lapsiperheköyhyyteen – Hyvä Joulumieli -keräys auttaa vähävaraisia lapsiperheitä jouluna19.11.2018 07:17Tiedote

Köyhyys koskettaa Suomessa noin 110 000 lasta. Lapsena koettu köyhyys vaikuttaa nuorten itsenäistymiseen ja näkyy vielä aikuisiällä. Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hyvä Joulumieli -keräys vähävaraisten lapsiperheiden auttamiseksi käynnistyy torstaina 22.11. Keräyksen tuotoilla jaetaan 28 000 ruokalahjakorttia, jotta myös vähävaraisissa perheissä saadaan jouluateria.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme